Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Tak nakonec to takový propadák nebyl, jak tržby napovídaly. Výpravné dobrodružství, které příliš banálním scénářem, nepovedenými hrdiny a blbými dialogy nejvíce ztrácí. Výběr hlavních herců byl nešťastný a to se hold odráží do celého filmu. Poslední půl hodinka je působivá, akce se povedla a škoda, že si tento standart neudržela od začátku. Když vidí člověk, jak pěkně vše zvládli po technické stránce, práskl bych přes prsty Harlinovi rákoskou.......5/10 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin dokáže aj lepšie veci natočiť. Toto mi prišlo len ako vysoko rozpočtový odvar (a ťažký prepadák), v ktorom sa predviedla (jeho manželka) Geena Davis. Jej postava nie je zlá a jej výstrih ma tiež čo ponúknuť, ale chcelo by to iného režiséra (a kludne aj herečku), aby sa až tak do očí bijúco nepredvádzala, lebo niekedy to vyzerá až trápne. Ale inak fajn pirátsky film. Vypráva, kostýmy a aj akcie sa celkom podarili, ale dvojnásobná chvála patrí Johnovi Debneymu, ktorý zložil vynikajúci soundtrack, ktorý miestami prekonáva aj Pirátov Karibiku. Obľúbený soundtrack: Main Title / Morgan's Ride. 70% - 3* ()

Reklama

mortak 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Hlavním mínusem je obsazení Geeny Davisové do hlavní role pirátky. Geena mi nevadí, líbí se mi, ale ženy mezi piráty nepatří. Navíc se mi nezdála ani trochu přesvědčivá. Matthew Modine se sice snažil, ale kde nic tu nic. Zato Frank Langella coby záporák Dog byl skvělý. Bojové scény nejsou špatné, hudba je skvělá a film nenudí. Koukatelné. 40%. ()

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Až lidi pochopí, že komerční neúspěch nemá nic společného se samotnými kvalitami snímku jako takového, bude naše civilizace zase o kousek dál. Jinak dynamicky natočený film, plný výborných akčních scén, velkorysé výpravy, povedené hudby a přesného obsazení. Hlavně Langella je jako záporák opravdu neodolatelný. Ale ni Geena Davis není jako akční hrdinka nejhorší, jen fak nechápu, co na ní Harlin viděl. Taková kost to zase není:) Ostrov hrdlořezů je zkrátka film, který se snaží každým svým záběrem bavit a to je mi sympatické. Z mého pohledu mu průměrní Piráti z Karibiku nesahají ani po kotníky. Jinak by mě zajímalo, jak by hodnocení vypadalo, kdyby se film nestal propadákem, ale hitem. To by bylo keců o tom, jak je Davisová skvělá, jak má ten film super scénář, jaký je Harlin borec... Jo, mít vlastní názor, to dá ale práci. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (25)

  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)
  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)
  • V čase natáčania filmu bol Renny Harlin vo vzťahu s herečkou Geenou Davis (Morgan Adams), ktorá hrala doposiaľ len v komediálne ladených filmoch. Renny presvedčil producenta Marria Kassara, aby z nej spravil akčnú hviezdu. (beso74)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama