Reklama

Reklama

Cesta do fantázie

  • Česko Cesta do fantazie (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta do fantázie je dobrodružná snímka, kde sa neodohrávajú boje, hlavná postava nemá nadprirodzené schopnosti ani sa tu neháda dobro so zlom. Rozprávanie o desaťročnom dievčatku, ktoré sa ocitne v čarovnom meste duchov, bôžikov a strašidiel, sa obíde bez schém a prvoplánových atrakcií sezónnych animovaných hitov. Naopak, divákov každého veku pohltí unikátnou víziou autora, vďaka ktorej každý záber dýcha čarovnosťou, hravosťou, nápaditosťou, ale aj melanchóliou a emotívnosťou. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (995)

TeeAge odpad!

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Hayao Miyazaki | Hudba: Joe Hisaishi | Produkcia: Toshio Suzuki | Distribúcia: Toho, Madman Entertainment, Walt Disney Pictures | Štúdio: Studio Ghibli | Rozpočet: 19 miliónov $ | Tržby: 274,925,095 $ || Pre mňa nepochopitelne obdivovaný film s odpornou animáciou a hodnoty znásilnujúcim obsahom. Pôvodne som dal za 2 hviezdy, ale teraz keď nad tým viac uvažujem, detskému divákovi by som to nepustil ani za trest. ODPAD!!! ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Hayao Miyazaki, muž kterého dětská fantazie nikdy neopustila, pouze vyspěla v dokonalé vypravěčské umění. Chvíle dětské roztomilosti se střídají s hlubokým zámyslem v pro mě naprosto nezaměnitelném stylu, v němž se snoubí úžasná autorova imaginace a cit, řemeslně dokonalé provedení a úchvatná hudba. Studio Ghibli opět trefilo do černého. Nikdy mě nepřestane udivovat, že Cestě Do Fantazie rozuměl i můj pětiletý "nevlastní bratr", a to jsem se díval na původní znění s anglickými titulky... ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Na Cestu do fantazie jsem poprvé narazil tak okolo roku 2008 na ČT2, a i když jsem viděl pouze část filmu, tak mě zaujal natolik, že jsem ho posléze zhlédl celý a byl jsem opravdu rád. Tento snímek byl pro mě první velké setkání s Miyazakim, který se postupem času stal jedním z mých nejoblíbenějších režisérů. Film zaujme na první pohled dechberoucí animací, silným příběhem a nádhernou hudební stránkou. Divák se díky Miyazakiho imaginaci vydává na nezapomenutelnou cestu do světa čarodějnic, bohů, přízraků a jiných rozličných charakterů, které pobaví, vyděsí, ale i poučí. Pro mě osobně jde o jednoznačný vrchol na poli animovaného filmu, ke kterému se vždy rád vracím, jelikož jde o bohatou podívanou, která si rozhodně zaslouží oba palce nahoru. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý animovaný dobrodružný fantasy film od Hayao Miyazakiho. Má pomerne dobrý príbeh o dievčati, ktoré počas jazdy so svojimi rodičmi zabočí na vedľajšiu lesnú cestu, kde nachádzajú tajomný tunel a po jeho prekročení sa dostávajú do opusteného lunaparku. Tu dievča cíti, že nie je všetko v poriadku, ale rodičia ju neposlúchajú a ochutnajú tu aj navarené jedlá, kvôli čomu sa zmenia na prasatá. A tak si dievča uvedomuje, že sa stala súčasťou tajomného sveta mimo našej reality, spriateľuje sa s miestnym mladíkom a urobí všetko preto, aby sa odtiaľto dostala a zachránila rodičov. Spracovanie je celkom slušné, síce ešte z úplného úvodu som nemal najlepšie pocity a pár prvkov, ako napríklad rodičia premenení na prasatá ma teda skôr sklamali, ale keď sa už dej presunie do sveta mimo našej reality, čo je ale našťastie už po chvíli, získalo si ma to. Celý tento fantasy svet je perfektne zvládnutý po všetkých stránkach, je to tak nápadité, každú chvíľu prekvapí niečo nové a navyše to pôsobí tak detsky hravo, ale pritom aj skoro až tak depresívne, kvôli čomu som hlavnej hrdinke skutočne fandil, aby sa z toho dostala. Ale v druhej polovici to už predsa len trochu upadne, fantasy svet už je dostatočne predstavený, takže intenzita nových nápadov je už omnoho slabšia, rovnako film získa nejaké tie podzápletky, ktoré ma ale moc nezaujímali, no stále je to dostatočná zábava a pozerá sa na to celkom dobre. Veľkým plusom sú rozhodne postavy, hlavná hrdinka mi prišla úplne ideálna, no ani zďaleka na to nie je sama, skvelá ježibaba, hlavný duch, mnohoruký starček a omnoho iných, tu ma bavili snáď úplne všetci. A samozrejme nesklame ani animácia, tá je veľmi pekná, získala si ma aj celková atmosféra a samozrejme vzhľad všetkých tvorov. Síce Cesta do fantázie je považovaná za jeden z najlepších anime filmov vôbec, u mňa sa tak nestalo a mnoho z nich mám podstatne radšej, ale aj tento film má niečo do seba a páčilo sa mi to. A keby bol celý film, ako tá nápaditá prvá polovica, hodnotil by som aj lepšie. 67% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Od Cesty do fantázie som po Mononoke očakával zázraky, dokonca som bol na nej aj v kine. Asi kvôli tým očakávaniam som bol vtedy mierne sklamaný, nebola to taká trefa do môjho vkusu ako v prvom prípade. Keď som si ju neskôr pozrel znova, s miernym odstupom, film sa mi dostával pod kožu oveľa lahšie a emocionálne ma nakoniec dostal rovnako, ako Mononoke. Lenže film je trochu menej uchopiteľnejší, jeho svet trochu menej uveriteľnejší a animácia úplne rovnaká. Takže dávam trocu nespravodlivé štyri hviezdy, inak je to 90%. Ale čo, za toho ducha mora to dáme za plný počet. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (23)

  • Na budove kúpeľov visí japonský nápis "yu". Tento nápis býva na vchode japonských kúpeľov "onsen" a dá sa preložiť ako "horúca voda". V minulosti sa okrem kúpeľov na týchto miestach ponúkali aj sexuálne služby a pracovníčky sa nazývali "yuna". Takto ich volajú aj vo filme. "Bordelmama" alebo vedúca týchto kúpeľov sa v Japonsku nazýva "Yubaba", tak isto, ako vo filme. Chichiro bola nútená zmeniť si meno tak isto, ako aj pracovníčky v takýchto podnikoch používajú prezývky. Keď No-Face ponúka Chihiro zlato, doslova jej povie "chcem ťa". Všetci návštevníci kúpeľov boli mužského pohlavia. Miyazaki prezradil v niektorých rozhovoroch, že sa tak snažil poukázať na rapídny nárast tohto priemyslu v Japonsku a zneužívanie detí. (Dankaaa)
  • V roce 2006 film stále figuroval na prvním místě jako nejvýdělečnější neamerický film. (HellFire)
  • Město, ve kterém se příběh odehrává, bylo vytvořeno dle původních staveb ve skanzenu nedaleko Studia Ghibli. (Witta)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (viac)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (viac)

Reklama

Reklama