Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

salfa72 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co si o tom mám myslet. Ze začátku to vypadalo na příjemnou parodii snad na vše, co jsem kdysi rád sledoval v TV (Indiana Jones, agent 007 atd.), ale cca v půlce filmu došel nějak dech a místo vtipných narážek a pomrknutí na slavné franšízy to najednou celé sklouzlo do totálního trapna (až mi bylo trapně za všechny herce a herečky, dá-li se jim takhle vůbec říkat). Kdyby si to udrželo laťku z cca první půl hodiny, mohl bych filmu dát klidně i 5 hvězdiček (což by u filmu této kvality bylo asi poprvé), místo toho dám filmu hvězdičky tři a to jen kvůli záverečným cca pěti minutám. To malé cameo na konci mě opravdu potěšilo. P.S.: Zajímalo by mě, zda ty umělé kozy, rty plné botoxu a xy plastických operací u drtivé většiny hereček byla nějaká podmínka režiséra, nebo na hezčí herečky už nezbyly prachy? Upřímně bylo to strašné utrpení, muset sledovat tyhle umělé "krasavice" (na kterých se vyřádil nějaký nezkušený plastický chirurg), jak se snaží o hraní. ()

misterz odpad!

všetky recenzie používateľa

Povedal som si, že ešte tomu dám šancu, keď sa to toľkým ľudom páči, no ako som čakal, opäť som narazil. Od jednotky žiaden posun, možno iba to že zo Zieringa sa stal neohrozený zabijak žralokov v štýle blonďavého Indiana Jonesa a Tara Reid dokáže udržať vrtuľník vo vzduchu a pritom si ešte elegantne poletovať. Viac k tomu nie je čo dodať, hrozná vtákovina a vrchol nevkusného humoru. So Sharkanádom je nadobro šmitec. 5/100 ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Po pravde už ma to nebavilo. Nápadov bolo menej satyra a komédia ma už nerozosmiali tak ako predošlé časti. Hoci koniec s akčnou ikonou Lundredom stál za hriech po pravde je nepravdepodobné, že sa objaví v ďalšej časti ako to nepriamo sľuboval záver... Škoda, že Haselhoff sa v tejto časti neobjavil. V minulých častiach ma bavil. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa

Po trochu dlhšej dobe sa mi podarilo dopracovať sa až sem. [NASLEDUJÚCA ČASŤ OBSAHUJE SPOILERY] Vždy keď si idem pozrieť Sharknado tak si hovorím ,že ma už nič nového neprekvapí. No ako vždy som sa rapidne mýlil. Sharknado 5 je stále originálne a šialené. K názvu sa nemám ako vyjadriť pretože totálne zabíja celý film :) Okrem toho sa vo filmu premiestňujeme na rôzne svetadiely ,čo je po prvýkrát za celú sériu. Oproti minulému dielu sa nám tu ukáže hromada paródií na Star Wars ,Indiana Jones, Návrat do budúcnosti a iné filmy... Okrem toho sa nám ukazujú aj nové monštrá ako SharkZilla alebo Trávonádo , NATOnádo ,alebo dokonca Safarinádo :D A ako čerešnička na torte je pápež ,ktorý predáva Finovi svätenú motorovku :D ! V tomto diely sa ukázalo úplne všetko ,čo nebolo v minulých dieloch okrem cestovania v čase ,ktoré sa ukáže v ďaľšom diely. Teším sa na The Last Sharknado a som zvedavý ako sa predvedie. Mne sa toto parodiálne guilty pleasure predviedlo na výbornú a za pobavenie mu dávam 5* ()

Necrotongue odpad!

všetky recenzie používateľa

No a včil babo, raď! Jak mám napsat komentář, když už to za mě napsal KM Phoenix? Vezmu to takhle, čtyřem předchozím dílům jsem nadělil po hvězdičce, protože mě převelice bavilo, jak tvůrci evidentně věřili tomu, že točí děsně napínavé filmy a jejich totální neumětelství mě rozesmívalo až k slzám. Tentokrát zřejmě reagovali na diváckou odezvu, rozhodli se být záměrně vtipní a zákonitě selhali na celé čáře. Páté Sharknado bylo opět těžkou kravinou, ale zatímco předchozí čtyři kousky byly roztomile stupidní, z tohoto dílu se roztomilost vytratila a zůstala stupidita a přehlídka hereček, které byly opravdu nepříjemným zážitkem pro oko každého, kdo má alespoň základní cit pro estetiku. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Fin (Ian Ziering) prednesie na zasadaní NATO vetu: „Back home we're trying to make America great again.“ Je to narážka na slogan Donalda Trumpa vo voľbách na prezidenta USA v roku 2016 – Make America great again. (ČSFD)
  • Ian Ziering (Fin Shepard) zobral za piatu časť Sharknada pol milióna americký dolárov z 3 - miliónového rozpočtu, čo je desaťnásobne viac, než honorár aký dostal za prvý diel série. (Raccoon.city)
  • Keď sa odtrhne Londýnske oko a začne rolovať po meste, zaznie od hrdinov veta: „Déjà vu.“ Toto slovné spojenie pochádza z francúzštiny a označuje niečo, čo sme už videli. To odkazuje na odtrhnutý kolotoč, ktorý sa odtrhol a roloval v prvom filme zo ságy Sharknado. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (viac)

Reklama

Reklama