Reklama

Reklama

Kursk

  • Česko Kursk (viac)
Trailer 4

Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. 154 metrov dlhá jadrová ponorka K-141 Kursk je „nepotopiteľnou“ pýchou Severného loďstva ruského vojenského námorníctva. Počas námorného cvičenia v auguste 2000 sa na palube nachádzalo 118 členov posádky. 12. augusta otrasú trupom Kurska mohutné explózie, ktoré plavidlo pošlú do hĺbky 108 metrov, na dno arktických vôd Barentsovho mora. Pre námorníkov začína zúfalý boj s časom. Záchrannú operáciu komplikuje zastaralé vybavenie a odmietavý postoj ruské vlády prijať zahraničnú pomoc… (Magic Box)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (302)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TI CHLAPCI VĚDĚLI, DO ČEHO JDOU...“ /// Ze začátku mě to votravuje tím civilním dějem. Nejdřív úvod, pak ty ženský…. Jasný, chápu, že taky byly součástí děje, ale to už teda kurva mohli mluvit všichni „pa rusky“. Ovšem postupně si to sedá… Lákavý téma – jednak ponorka a hlavně lidi v uzavřeným prostoru, vystavený celkem stresující skutečnosti. Pak taky příležitost (zase) ukázat, jak funguje Ruskej stát. Ovšem jinak je to takovej standartní film o lidský katastrofě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zjistím, že Kursk byl ponorkový monstrum. (Těžko říct, která ponorka by vydržela takovouhle sebedestrukci…) 3.) Nevím, kolik takovej námořník musí vydržet na jedno nadechnutí pod vodou. 4.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ani by som to nenazval ponorkovým filmom. Je to skôr klasický katastrofický film o parte ľudí, ktorá uviazne na nejakom mieste a my sledujeme ako sa ich celý svet snaží zachrániť. A to, že sú uväznení v ponorke na dne mora je prakticky jedno. Klaustrofobických scén z ponorky sa príliš veľa nedočkáme. Väčšinu filmu je posádka v jednej miestnosti. A aj keď film na začiatku venuje postavám dosť veľký priestor na to, aby si diváka získali, tak mne boli celkom ukradnutí. Nedočkáme sa ani príliš napínavých pokusov o záchranu. Od začiatku je jasné čo treba spraviť, ale pýcha ruskej armády nepustí a tak je oveľa pútavejšie sledovať snahy ženy jedného z posádky alebo američanov ako sa snažia presvedčiť neschopnú Ruskú armádu, aby prijali pomoc. Na konci filmu som mal pocit typu: hm, to bolo všetko? Technická stránka je ok, herecké obsadenie tiež solídne, ale v žiadnom ohľade film proste nenadchne a ani na sekundu poriadne nestrhne. Nejaký dokument, ktorý som pred rokmi o histórii Kursku videl, bol oveľa napínavejší a zaujímavejší. 6/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, ako to všetko v skutočnosti bolo. Na pomoc si Vinterberg teda berie radšej otrepané hollywoodske klišé, ktoré sú už klišé dávno aj inde na svete, a to napríklad milujúce a doma čakajúce manželky, rozdelenie postáv na jednoznačne kladné a jednoznačne záporné a konštatovanie, že tí dole sú hrdinovia a tým hore ide vždy iba o moc. To je nakoniec jedno, či ide o vedenie v ruskom námorníctve alebo vládu v americkom filme. Našťastie ale film ako celok funguje, pretože obsahuje dostatočné množstvo napínavých scén, hviezdne medzinárodné obsadenie a kvalitnú výpravu, kde by som vyzdvihol najmä ruské sídlisko...uf. Vzhľadom na komerčný neúspech filmu zaokrúhľujem smerom nahor a aj preto, že sa v závere neprepisovala postmoderne história. Vlastne môžme byť radi, že Kursk nenakrútil Tarantino, tam by sme si koncom neboli istí ani 5 minút pred záverečnými titulkami. 70% ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý snímek, který krásně ukazuje ruskou tvrdohlavost a neochotu v těchto situacích podat jakékoliv informace, případně přijmout cizí pomoc. K havárii dojde chvíli po začátku filmu a pak už jen sledujeme marný, avšak statečný boj o přežití ze strany námořníků a hru o čas a informace ze strany jejich velení. Dost mi to připomnělo události Černobylu nebo K-19. Samozřejmě se do toho zde zapojují i horlivé rodiny námořníků, které štve ruský přístup k celé záchranné misi. Jak to asi skončí si může každý najít. Příjemný pohled to není... "Jsem námořník a srdce mé je stálé." ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je to smutné, že je v tomto filme krásne vidieť reálnu ruskú politiku. Že ututlať problémy a tváriť sa, že všetko je v pohode stále platí a keď im niekto niečo vytkne, tak to odmietajú, alebo budú hovoriť, že vinní sú tí druhí. A keď chcú druhí pomôcť, tak im to nedovolia, lebo si budú chrániť svoje tajomstvá a nechcú ukázať, že ponorka bola stará a nebola dlhodobo opravovaná a podobné veci. "Kursk" je podľa mňa skvelý film. V prvom rade sledujeme zvyšnú posádku preživších a hoci poznáme ako to dopadlo, tá ich snaha a súdržnosť a boj je dosť dramatický a je mi ich ľúto. Musím pochváliť hlavne výkon Matthiasa Shoenaertsa. Dal do toho skutočne všetko. Časti v ponorke sú podľa mňa vynikajúce, no súčasne sú zaujímavé aj časti vonku. Jedna nám ukazuje politiku a vojnu, ktorá reálne je len v niekoho hlave a na druhú stranu ľudí, ktorí by dali všetko za to, aby mohli prežiť, len technika Ruska je zastaralá, batérie sa okamžite vybijú a náhradné nemajú. Jak typické. Držalo ma to v pozornosti, postavy boli dobré a jednotlivé udalosti sú spracované silne a majú skutočnú atmosféru. Hodnotenie: A- ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (20)

  • Scenár Roberta Rodata bol vypracovaný podľa knihy Roberta Moora z roku 2002 "A Time to Die" ("Čas zomrieť"). (Arsenal83)
  • Film se měl točit v Rusku od září 2016, ale nabral zpoždění, protože tamní ministerstvo obrany nakonec štábu nevydalo původně přislíbené povolení, údajně kvůli obavám z možného úniku utajovaných informací. Posléze se tedy natáčelo ve Francii a v Belgii, a to od 25. dubna do 25. července 2017. [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama