Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v západnom Texase, kde je prakticky nemožné odlíšiť poctivého človeka od štvanca. Dvaja bratia – Toby Howard (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestným registrom, ktorý chce svojmu malému synovi zabezpečiť lepší život, a bývalý zločinec Tanner Howard (Ben Foster) – sa rozhodnú spoločne vykradnúť reťazec pobočiek veľkej banky, ktorá im zabavila rodinnú farmu a pozemky. Tieto lúpeže sú súčasťou zúfalého plánu, ako opäť získať pevnú zem pod nohami a zabezpečiť si budúcnosť. Dlh vyplatia banke jej vlastným peniazmi, ktoré jej postupne ukradnú zo všetkých pobočiek. Pomsta je sladká, až kým sa súrodenci neocitnú v hľadáčiku neúprosného texaského šerifa Marcusa Hamiltona (Jeff Bridges), ktorý si chce pred odchodom do dôchodku pripísať na konto ešte jeden triumfálny úspech. Zatiaľ čo bratom do splnenia plánu zostáva spáchať už len jedinú lúpež, schyľuje sa k veľkému zúčtovaniu, v ktorom sa stretnú poctivý strážca zákona a dvaja bratia, ktorí okrem rodiny nemajú pre čo žiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (27)

Trailer 3

Recenzie (481)

Ant 

všetky recenzie používateľa

Sheridan píše jendoduché příběhy, ale všechny mají tolik nuancí, že by strčily do kapsy všechny filmy za tohle léto. Skvěle natočené krimi, které jako by vypadlo z kinematografie 70. let. Chris Pine roste do charakterového herce, v tomhle filmu vyloženě jde ve šlépějích Brada Pitta a je to skvělá podívaná. Brudges a Foster jsou jako vždy spolehlivě ve formě. Cave a Ellis jsou třešnickou na dortu... slyšet po 4 letech jejich novou spolupráci byla nádhera. Teď jen doufám, že další studia se inspirují a vzkřísí umírající "inteligentní" filmy. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po celý čas som mal pocit, že sa pozerám na dobrý film. Vyslovene, dobrý film. Malo to atmosféru, dobré postavy, veľmi dobre spracovaný príbeh a aj postavy medzi sebou veľmi dobre komunikovali. No nevedel som prísť na to, čo robí tento film výnimočný oproti ostatným filmom, ktoré som videl. Prečo toľko kritikov chválilo "Hell Or High Water?" No musím povedať, že na to odpovedá posledných 35 minút, ktoré sú skutočne absolútne vynikajúce a dávajú tomu filmu úplne iný nádych. A musím povedať, že stálo to za to. Dvihlo to tempo, atmosféra sa úplne zmenila a všetky postavy zrazu mali úplne inú rolu. A záverečné dialógy na verande sú absolútne skvelé. Nebudem zachádzať do spoilerov, no musím priznať, že boli scénky, kde mi tuhla krv a čakal som, ako to dopadne. A to sa mi často nestáva. Doporučujem vidieť ako krimi film, rovnako aj ako drámu. Chris Pine je skvelý, Jeff Bridges je tiež vynikajúci a Ben Foster je v tomto filme pán. A dokazuje to. Čeknite si tento film. Hodnotenie: A- ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že spracovanie filmu mi dosť pripomenulo film MUD, Obe filmy sú tak jednoduché a pritom tak dokonale a jasne zobrazia celú komplikovanú životnú situáciu. Tu sa stáva hlavnou dvojicou mladší brat a starý šerif a všetko okolo nich je len prifarbenie, ale tieto postavy tvoria podstatu. Nedajú sa nevšimnúť ani kvapky neznášanlivosti američanov a indiánov, ktorý spolu nažívajú v štáte Texas. Celé to pôsobí lahodne a výkon Ch. Pina ma skutočne dojal, asi si na toho herca lepšie posvietim. Bezprostredne najlepším momentom filmu bol konflikt na pumpe, takúto reakciu som od mladého, dobrosrdečného brata veru nečakal a asi ten frajer s kvérom v ruke. V niektorých momentoch mi vadili hudobné repliky, ale aj tak si film zaslúži minimálne 80%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

"Ja som komanč"...Hell or High Water je neradostným zamyslením sa nad otázkou vlastníctva pôdy v USA naprieč históriou až podnes, kedy môžete na svojom pozemku beztrestne zastreliť kohokoľvek. K tomu je napísaný pomerne jednoduchý a nie príliš originálny príbeh dvoch lupičov bánk. Lenže to, čo stojí v pozadí, čo predovšetkým jedného z nich poháňa vpred, to, o čo neustále rozpráva prihrublý rasistický šerif so svojmu indiánskemu kolegovi, mnohé detaily, dávajú filmu na žáner až nezvyklú hĺbku. Akoby bol žánrový príbeh podmienený tomu, o čom tento film skutočne rozpráva a nie naopak, čo je podľa mňa vec hodná veľkého uznania. Takže áno, Hell or High Water je umeleckým filmom v žánrovom balení. Koľko takých dnes máme? 90% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Moderní western se vším všudy, tedy i s přímočarým nekomplikovaným příběhem, který ale není hloupý. A ačkoliv se mi Sheridanův Wind River líbil o něco víc, nemám důvod nebýt spokojený. Scénář věnuje velkou péči úplně všem postavám (i těm nejmenším, jako je stařík v bance nebo servírka - vlastně servírky - v restauraci), herci jsou perfektní a režie i kamera se s tím vším doslova mazlí. Přidejte si hudbu Nicka Cavea a Warrena Ellise a fakt, že to celé má šmrnc filmů Sama Peckinpaha, a pochopíte, proč jsem Za každou cenu dnes určitě neviděl naposledy. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (18)

  • Rangeři Marcus Hamilton (Jeff Bridges) a Alberto Parker (Gil Birmingham) jezdí Dodgem Ram 1500 Quad Cab Big Horn 4. generace (ta vyráběna 2009–2018, tento vůz pochází pravděpodobně z roku 2013). Hamiltona ještě uvidíme na konci filmu ve voze Mercury Grand Marquis z roku 2003. (J.F.B.)
  • Film je věnován památce rodičům režiséra, kteří zemřeli, když byl film natáčen. (Hal_Moore)
  • Filmovanie prebiehalo v Novom Mexiku, USA. (Astonko)

Súvisiace novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (viac)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (viac)

Reklama

Reklama