Reklama

Reklama

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, celkom obyčajný muž, ktorý pracuje v lahôdkach a žije v malom dvojizbovom byte so svojou matkou Patty (Miranda Richardsonová) závislou od alkoholu. Jedného dňa Jeff stretne v tamojšom bare svoju bývalú priateľku Erin Hurleyovú (Tatiana Maslanyová), ktorá obdivuje jeho láskavosť a šarm, ale frustruje ju jeho nedostatok zaujatia. Erin mu oznámi, že pobeží  Bostonský maratón, aby získala peniaze pre nemocnicu, v ktorej pracuje. Jeff požiada každého štamgasta v bare, aby finančne prispel a sľúbi jej, že na ňu bude čakať v cieli s veľkým transparentom. V deň maratónu sa Jeff ponáhľa, aby sa dostal do cieľa včas. Ako sa Erin približuje, na mieste, kde čaká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi musia amputovať obe nohy nad kolenom. Keď znovu nadobudol vedomie, spomenie si, že pred výbuchom zbadal atentátnika. Patty volá FBI a Jeffov osobný boj sa práve začína. Kým sa všetci jeho blízki vyrovnávajú s následkami zranenia, Jeff sa stáva symbolom hnutia Boston Strong, symbolom nádeje a nezlomného odhodlania čeliť zlu a násiliu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (128)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Stronger je poměrně průměrné konzumní drama, které toho nenabídne víc, než jen pohled do zákulisí rodinného kruhu Jeffa Baumana, oběti bostonského atentátu a jeho dilema a těžkosti po této události. Jake to hraje skvěle, já jsem si nad jeho výkonem pobrečela. Režisérská taktovka ale občas působí až moc americky, takže velkou hloubku od toho nečekejte. ()

TominoLa 

všetky recenzie používateľa

Život nám píše inspirativní příběhy. Ten Jeffa Baumana rozhodně je a stojí za to. Ať už se nám v životě cokoliv přihodí, když nekopeme jen kolem sebe, nasloucháme, tak zjistíme, že v tom nejsme sami. Lehčeji se to píše, ale je lepší bojovat než se litovat. Život za to stojí!!! Jake Gyllenhaal se opět do své role vložil a byl jako vždy excelentní. 8/10 ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Prvá hviezdička je za „obetavé herecké nasadenie” Jakea Gyllenhaala, a druhá, de - facto za to, že stelesnil Jeffa Baumana, ktorý bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Bostonský maratón ( masaker z 15. apríla, roku 2013 ), na ktorom dvaja blbci odpálili 2 podomácky vyrobené bomby, kde práve na tejto súťažnej akcii vybuchli, je rovnako notoricky známy, ako SEPTEMBER 2001, a tak sa dalo teda očakávať, že sa tejto témy chopia hollywoodski filmári, ktorí o prvom, zmieňovanom námete, podľa mňa nenakrútili príliš dobrý film, ale skôr strašne biedny, až to bolí, a nezachránil to inak výborný Gyllenhaal, ktorý sa môže snažiť koľko chce, pokiaľ je slabučká réžia, ktorá je vskutku úbohá, tak je 100 % isté, že vznikne veľká hlúposť, ktorá ma dokonale otupila ! Je obdivuhodné, že sa Jake zhostil úlohy, ktorá nie je jednoduchá. Na tomto maratóne sa odohrali útoky, ktoré zapríčinili, že síce prežil, ale prišiel o obe nohy, a tak sa stal mrzákom, čo sa musí nejak vysporiadať so životom... To je na jednej strane zaujímavé, videl som typických obyvateľov Bostona, ktorí sú aj v skutočnosti takíto primitívni sedliaci, ktorí po nadávku nezájdu ďaleko, a áno, prostredie, kde žije hlavný hrdina, je mimoriadne realistické a autentické, ale na strane druhej, sa to niekde musí odzrkadliť, najmä v réžii, ktorá je neskutočne trestuhodne nevyužitá, ani neviem, koľko pozitívnych vecí môžem vlastne napočítať, čo ma nejako oslovili, okrem Jakea som nenašiel žiadneho herca, ktorý by stál za povšimnutie. Od Davida Gordona Greena si radšej pozrite Trávičku zelenú, alebo na túto tému - Patriots Day. Ja som sa na Silnejšom škaredo popálil, čakal som oveľa viac, ako sa mi dostalo, som sklamaný po všetkých stránkach !!! ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Po naprosto fantastickém a strhujícím Patriots Day je pro mě snímek Stronger druhým filmovým počinem, zabývajícím se teroristickým útokem při bostonském maratonu. Zatímco první jmenovaný se ale zabýval samotným útokem a následným dech beroucím honem na ty islámský zmrdy, Stornger je zaměřen na oběti onoho zbabělého činu, respektive na jednu z nich, Jeffa Baumana a jeho poměrně živelnou rodinu. Příběh se odvíjí od samotného bombového útoku, přes následný Baumanův pobyt v nemocnici, ovšem největší úsek filmu je věnován následnému, jak fyzickému, tak hlavně psychickému vyrovnávání se s nastalou situací, rehabilitacím a také vnímáním okolí, tedy bostoňanů především, vůči ústřední postavě, které mi tedy přišlo až příliš zidealizované, ale dobrá, třeba byli všichni skutečně tak vřelí a soucitní, nevím. Hodně se tu příběh zaoobírá i vztahem mezi Jeffem a jeho přítelkyní, která to též neměla zrovna jednoduché, a právě ona je tím hlavním prostředkem ke zdůraznění obětavosti a ochoty v dané chvíli. A právě kvůli tomu všemu je Stronger především snímkem o emocích, s čímž ovšem přichází hlavní problém, a to že zde ty emoce příliš nefungují. Jake Gyllenhaal tu sice odvádí další ze svých famózních výkonů, vyprávění má spád a divák lehko soucítí s lidmi, kteří jsou jakýmkoliv způsobem doživotně poznamenáni zhovadilostí náboženských fanatiků, ale tvůrcům se zde zkrátka vůbec nepodařilo vyvolat ani sebemenší působivé pocity právě vůči situaci a handicapu hlavní postavy, celé mi to přišlo strašně chladně nepřístupné a povrchní, nepodařil se jim proniknout do nitra Jeffa Baumana, já to prostě vnímal jen jako tragický osud jednoho týpka, který mi byl ale prakticky zcela cizí a lhostejný. Já jsem tedy z výsledného dojmu bohužel dost zklamaný, očekával jsem daleko dramatičtější a emočně silnější příběh, takže to především díky Gyllenhaalovi sice nenudí, ale vzrušení z filmu, na které jsem tak vsázel, mám tak maximálně padesátiprocentní. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý stojí a padá na výkone Jakea Gyllenhaala. To, že je dobrý herec vieme. Dokazuje nám to každou jednou úlohou. Film o Bostonskom maratóne v roku 2013 a jeho následkoch sa snaží cez postavu Jeffa vysporiadať s nedobrou traumou. S niečím čo zasiahne človeka a už nepustí. Akési vnútorné vysporiadanie s démonmi je tu zobrazené uveriteľne. A rovnako to má niekoľko silných miest - minimálne štadión. Ale v konečnom dôsledku je to moralistická agitka, ktorá sa snaží o civilnosť ale sem tam spadne do typickej americkej hodnotovej frašky. Niekedy to môžem. Inokedy mi to príde trošku prehnané. Nie je to zlý film, ale aj napriek všetkému si človek musí na konci položiť otázku, je naozaj tá udalosť a tento človek natoľko VEĽKÝ, aby nás jeho osud zaujímal aj zajtra? A tu si myslím, že sa tie odpovede budú výrazné rozchádzať. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Súvisiace novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Reklama

Reklama