Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armand Goldman (Robin Williams) je gay v stredných rokoch, ktorý vlastní vychýrený travesty-club Vtáčia klietka. Žije roky s precitliveným Albertom (Nathan Lane), ktorý je zároveň najväčšou hviezdou klubu, a spolu s ním vychováva svojho jediného syna Vala (Dan Futterman). Prekvapenie nastáva, keď Val príde so správou, že sa chce oženiť s mladučkou spolužiačkou Barbarou Barbie Keeleyovou (Calista Flockhart), ktorá je dcérou ultrakonzervatívneho republikánskeho senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman), vodcu hnutia Morálneho poriadku. Mladí snúbenci si teda pred plánovanou spoločnou večerou s Keeleyovcami vymyslia prijateľnú historku: rozhodnú sa presvedčiť Armanda, aby zahral rolu normálneho rodiča a gréckeho kultúrneho atašé. Ale je tu ešte Albert, ktorý sa o chlapca tiež roky staral a teraz by mal chýbať na jeho svadbe? To však ani zďaleka nie je posledný problém, ktorý treba vyriešiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné herecké obsadenie a dobre napísaný scenár robia z Vtáčej klietky nadpriemernú komédiu. Robin Williams i Gene Hackman sú vynikajúci, no ešte lepší je Nathan Lane, ktorý zahral svoju postavu na jedničku a nebyť jeho prirodzeného výkonu, film by mohol pôsobiť veľmi trápne. Najlepšiu časť filmu predstavuje spoločná večera, ktorej nechýba nič, čo by mala obsahovať dobrá komédia. Vtáčia klietka je inteligentná komédia, čo treba hlavne v dnešných časoch oceniť. ()

Lyžař 

všetky recenzie používateľa

Snímek v určitých chvílích dokonale odráží všeobecný názor společnosti na homosexuály (který se, zaplať-pán-bůh, lepší). Když jsem uviděl délku filmu, začal jsem se bát, že tak dlouho nemohou tvůrci udržet diváky. Vše ale bylo zcela naopak; klidně bych pokračoval v oné krasojízdě se skvělou hudbou v pozadí ještě další dvě hodiny...Robin Williams a Gene Hackman jsou skvělí, ale to, co předvádí Nathan Lane, to je přímo úchvatné - to prostě nemá obdoby. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Albert, tí ľudia sú konzervatívni. Im neprekáža, že si prasa. Im prekáža, že si teplý.“ Strašne dobrá komédia, možno jedna z najlepších 90. rokov. Ak necháme stranou detaily, ako že výbornému Robinovi Williamsovi výnimočne pristanú fúzy a ružové ponožky (dokonca ma hrozne dobre bavil aj slovenský dabing v čele so Štefanom Skrúcaným, ktorým pritom ako človek ja osobne veľmi opovrhujem), zostanú nám len podstatné veci. Jednou z nich je fakt, že Nicholsova (ABSOLVENT) VTÁČIA KLIETKA je bombastická komédia, ktorá vás naplno rozosmeje bez toho, aby ste začali opovrhovať kontroverznými postavami, na čom majú podiel aj vynikajúce dialógy („Nedám si uniformu. Vyzerám v nej ako pupuš.“ – „Ale pupuš v uniforme.“). Tie, v čele s improvizačnými kráľmi Williamsom, Nathanom Laneom a Hankom Azariaom (ktorého Agador neznáša papuče a má nádherne vyšportované bruško), sú dokonca také skvelé, že Gene Hackman, Diane Wiestová a Calista Flockhartová oproti nim pôsobia až otravne (čo bol, predpokladám, šikovný umelecký zámer). Dialógy s hlavou a pätou a výborne režírované „dlhé“ scény (John Wayne), v ktorých je kladený dôraz na excelovanie hŕstky talentovaných hercov a ich podmanivé vtipy (ktoré ponižujú každého so zaschnutým štýlom zmýšľania). ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Homosexuáli sú tu vo filme zdrojom srandy úplne z každého kroku svojho konania, neviem, či práve toto by chceli. Mne to ani príliš vtipné nepripadalo, keď toho spolu s travesty šou bolo priveľa. Za zmienku stojí len to, že Ally McBealová sa tu vydáva, čo sa jej ani v celom seriáli nepodarilo. –––– Viem, že sa chceš vydať, ale koľko pri tom musíš zničiť životov? ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Tenhle remake se mi líbil mnohem více než původní francouzský film, a to je velmi vzácný jev. Skvělá komedie s morálním podtextem... Oproti originálu z ní mnohem zřetelněji vyleze poznání, že politicky korektní upjatě konzervativní běžně heterosexuální rodičovský pár může být objektivně měřeno mnohem méně humánnější než párek dvou nesezdaných mravně uvolněných citově labilních homosexuálů, což by mě před shlédnutím tohohle snímku ani nenapadlo:-) A kdo má pak vlastně v otázkách morálky máslo na hlavě?! ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (8)

  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)
  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)

Reklama

Reklama