Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ilegálne vládne fondy, prísne tajné kódy, heslá najdôležitejších ochranných systémov, vládne tajomstvá a - bilióny dolárov. Presne k nim sa chce za každú cenu dostať charizmatický, prívetivý, ale aj nebezpečný špión Gabriel Shear (John Travolta). Bývalý tajný agent CIA sa bojí o spoločenskú slobodu Spojených štátov, preto v ilegalite bojuje proti terorizmu na vlastnú päsť. Na financovanie nesmierne riskantnej pomstivej vojny proti medzinárodnému terorizmu však potrebuje peniaze. Aby sa dostal k miliardám dolárov z nelegálnych vládnych zdrojov, potrebuje prekonať jeden z najzložitejších bezpečnostných systémov sveta. Preto osloví Stanleya Jobsona (Hugh Jackman), jedného z dvoch najlepších hackerov na svete. Ten žije po rozvode s manželkou v ústraní, presnejšie v hrdzavom karavane uprostred skládky, je zlomený, zatrpknutý a nešťastný, pretože mu súdnou cestou odobrali jeho jedinú dcéru Holly (Camryn Grimes). Gabriel mu dá prostredníctvom svojej pôvabnej priateľky Ginger (Berry Halle) desaťmiliónovú ponuku - Stanley im má pomôcť nabúrať systém a dostať sa k peniazom. Taká ponuka sa neodmieta, najmä ak platí dohoda, že Gabriel mu na oplátku umožní získať späť dcéru a začať nový život. V okamihu, keď sa definitívne dohodnú a spoločne sa prvýkrát ponoria pod povrch nášho reálneho sveta, zistia, že cesta späť nebude taká ľahká. Na elektronickom dne totiž číhajú prinajmenšom rovnako dravé ryby, ako sú oni sami. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Nejdříve to vypadalo, že je film dělaný na efekt po úvodní scéně jsem se, ale těšil zbytečně. Zbytek filmu byl vlastně o ničem. Ano přínos Halle filmu byl velký a cením si ho jednou hvězdičkou. Pak asi už jen ta super scéna ze začátku a Travolta a jeho úvodní proslov. Filmový chirurgové tuhle operaci moc nezvládli. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Celkovo zručne natočený film s dobrým obsadením, skvelým obľúbeným Travoltom, božskou Halle Berry a ďalšími esami. Rozpočet filmu je možno trocha prepísknutý, ale aspoň vypadá všetko na vysokej úrovni. Film baví a to je hlavné. Nie je to zrovna nič dokonalé, ale aspoň nie je priestor na nudu. Istá spokojnosť tu je, ale väčšie hodnotenie by asi nebolo na mieste. 65% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Ženu zo spodiny vytiahneš, ale spodinu zo ženy nie." Svojho času poriadne očakávané. Dominic Sena sa chvíľku predtým reštartoval hitom 60 sekúnd a tak mu štúdio dalo 102 (!) miliónov dolárov, hviezdy revolučnéhom komiksového trháku X-Men Hugha Jackmana a Halle Berry a ako bonus tučného Travoltu (s najkurióznejším účesom kariéry) a ex-futbalistu Vinnieho Jonesa (ktorý príjemne prekvapil ako mlčanlivý zabijak v 60 sekúnd). Nadšene som na to zašiel do kina... a bol sklamaný. Akcia nudná (s výnimkou fascinujúcej úvodnej bullet-explózie, síce štýlom vykradnutej z vtedy megapopulárneho Matrixu, ale no a čo), herci nesympatickí (vrátane mdlého Jackmana) a scenár ani nemá zmysel komentovať. K tomu zaujímavý orálny sex so zapnutou jatkou a otrasné "šokujúce" rozuzlenie. Ani divákvo to nebavilo, nečudo, že snímka zarobila vzhľadom na svoj rozpočet slabých 147 miliónov celosvetovo. Kino Považan NMnV 2001 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dominic Sena dostal pod ruku poměrně zajímavou hereckou sestavu, ale podobně jako kdykoliv jindy z toho žádný zázrak nevybrousil. Létající autobus a několik docela zajímavých scén nezachrání tenhle scénáristicky přeplácaný akčňák. Asi vždy si budu kromě hodně zvláštního Travoltova mikáda pamatovat vášnivou čtenářku Halle Berry. 55% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zkuste se nabourat do něčího počítače, když musíte čelit nenadálé "undertable" felaci a ještě k tomu dvěma čokoládovým melounkům rozkošné H.Berry. No ještěže na Hugha zezadu nezaútočil i nějaký mečoun se špičatým nosánkem.. Trocha přiživení se na humbuku kolem Matrixu, debilní scénář a jediná zajímavá scéna v podobě panoramatické exploze natáčené pomocí 135 synchronizovaných kamer. A teď k Travoltovi. Od doby, co mu Butch škorpiónem necitlivě přerušil záchodovou četbu, to s ním šlo i díky těmto rolím psychopatických padouchů z prudkého kopce. Mění účesy, nosí bradky, či Pirésovské mušky, různými způsoby třímá cigaretku, leč komické charisma, tuctovost a hlas Trávníčka zůstávají. Kdo mu dal za toto 20 mil.USD je u mě blázen. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (12)

  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)
  • Film byl stažen z kin krátce po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli scénám, ve kterých byly vyobrazeny vybuchující budovy. (Rocky62)
  • Meno prvého zastreleného fínskeho hackera, Axl Torvalds, je poctou fínskemu programátorovi Linusovi Torvaldsovi - autorovi linuxového jadra. (satanjel)

Súvisiace novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (viac)

Reklama

Reklama