Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tom, ako uniesli malú Olu, sľúbil detektív Robert Goc (Piotr Adamczyk) jej matke (Marieta Zukowska), že sa nevzdá pátrania po nej, dokiaľ ju nenájde a neprivedie späť domov. Avšak ako roky v pátraní po Oli (Julia Wieniawa-Narkiewicz) plynuli, osamelý policajt, ponorený príliš dlho v špine a svinstve sveta pedofilov, začína zisťovať krutú a nepríjemnú pravdu o sebe samom. (sochoking)

(viac)

Recenzie (60)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Odpověď na Srpski film. Béčkový masakr v závěru byl pohlazením po duši a skvělým zadostiučiněním.  Hnusné téma, kde se ale Vega s úctou k obětem nepouští na pole laciného exploitation, byť s hajzly se ho absolutně nebojí a ničím je neomlouvá.  Příště klidně i pět rozžhavených kolíků do prdele a pěkně pomalu, aby si tady hoši (i děvčata) zablbli. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Devátý film od Vegy, co jsem viděl a opět kvalitní podívaná. Kvalitu jsem samozřejmě očekával, tenhle můj oblíbený polský řezník, mě zatím vyloženě nezklamal (z devíti filmů, mají nejnižší hodnocení 3* pouze dva). Dětská pornografie a černý trh s dětmi, je asi to nejodpornější, co se ve světě děje a Patrik to zfilmoval, celkem dost dobře, i když čekal jsem upřímně, že to bude víc "šokující" (kdo má Vegu nakoukaného, tak ví o čem mluvím), ale možná je to dobře, že se to drželo v této zkousnutelné podobě. I tak, silný film. (174. hodnocení) ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Každý film, který se zabývá zneužíváním dětí, hodí na diváka bezútěšnou deku. V případě Vegy jsem se ještě navíc bál, že bude až moc naturalistický, ale díky Bohu šílený Polák udeřil spíš na psychologickou stránku věci. Nicméně to neznamená, že to nebylo otřesné. Scéna, ve které se asi desetiletá holčička, zachráněná ze spáru úchylačky, snaží svést policistu, mi z hlavy jen tak nevymizí. Celkově se Vega spíš soustředí na postavy, než na obvyklou řezničinu a zvládá to bravurně. Zejména Adamczykova postava si prochází natolik příšerným vývojem, který si člověk ani nechce představovat. Jeden z těch filmů, který vám z hlavy jen tak nevyšumí. Bohužel. 90% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

No zažili sme tu úsmevné momenty v silnej téme. To ako nejaký poľský oficírek príde do Ruska a tam si vypije vodku so spitou vyšetrovateľkou a následne ešte poriadne zjebe nejakého ruského náčelníka polície, že nemaká a že ho nahlási na Interpol. Kurwa, ten Rus musí byť až doteraz vydesený! Veľká škoda, že Vega tu tak milú tému pedofílie nenechal úplne centrálnou, lebo mňa psycho problémy pána spoteného detektíva a už vôbec nie jeho boj s tým, či zastrčiť alebo nezastrčiť určitú časť tela do ešte málo ženského tela, to bolo zbytočná až negustiózna linka. Vega sa mohol držať základného zadania obchodu s deťmi a bielym mäsom a tam priviesť tému do brutality a emocionálneho výbuchu. Tu sa nepodarilo, aj keď prezradil zaujímavú akciovú cenu: "Vieš koľko stojí potrat? 200 dolárov. Menej ako vytrhnutie zuba..." Veruže lákavá ponuka, ktorú nemá ani Lidl. Dočkali sme sa ale aj typicky vegovských excesívnych záberov, takže niekoho možno napne pri rezaní pršteka alebo kuchanie sa v očku, po ktorom daná ženská ešte ďalej normálne rozpráva, ale mne tak prirodzene nevoľno prišlo z niečoho iného: z výživného pitia mužského semena priamo z kondómu ako nejakého novoročného šampusu... iným mužom... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca psychologická thrill dráma postavená na námete únosu malej Oli, ktorú jedného dňa zláka na karamelku jeden ruský pedofilný nechuťák! A tak sa roztáča dlhoročné hľadanie ihly v kope sena vo svete pedofilných zvráteností. Sympatický detektív Robert sa do toho poriadne ponoril, a napokon sám dopláca na svoju zanietenosť do celého prípadu (hoci by to sám o sebe nikdy nepovedal). Film má vynikajúce tempo, hoci sem tam sa tam až zbytočne príliš tlačilo na pílu - a najmä tá záverečná "čistiaca" scéna bola na môj vkus už príliš... Ale inak skvelý film, so silnou témou a ešte silnejším odkazom podaným často úplne bez servítky. 4* ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (5)

  • Paralelne s filmom vznikla trojdielna miniséria pre televíziu Canal+. (Arsenal83)
  • Film sa v Poľsku distribuoval ako vhodný od 16 rokov. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v roku 2019 a jeho premiéra bola pôvodne plánovaná na 4. decembra 2020, no z dôvodu zatvorenia kín z dôvodu pandémie COVID-19 bola premiéra odložená na apríl 2021, no v kinách sa objavil až v septembri 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama