Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (323)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pred sledovaním som o filme nič nevedel, po záverečných titulkoch som nadmieru spokojný. Slovo sympatický asi najlepšie vystihuje celkový pocit z neho. Množstvo vzájomne sa prelínajúcich motívov, vynikajúco navodená atmosféra, skvelí herci, krásna príroda snímaná šikovným kameramanom, absencia rušivých momentov, hudba, ktorú nevnímate, ale ak by nebola, chýbala by. Užil som si tento nenápadný film a neľutujem naň ani jednu z pridelených štyroch hviezdičiek. Nemôžem tiež nespomenúť mladučkú Beccu Gardner, ktorá si svoju postavu zahrala s chuťou a dobre. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Deborah Lurie a Christopher Young: 1. Main Title ,2. The Bear Is Back ,3. Photos of Dad ,4. Einar's Bike Ride ,5. Visiting Griffin/A Lonely Evening ,6. Honey ,7. Mitch Visits the Bear ,8. Leaving Gary ,9. Jean's Arrival ,10. Driving with Crane ,11. Ride to the Gravesite ,12. Lost in Thought ,13. The Night Griffin Died ,14. Trying to Forgive ,15. Driving Lesson ,16. Einar Takes Action ,17. Breaking and Entering ,18. At the Hospital/Forgiveness ,19. Gary on the Bus ,20. Einar's Story ,21. Sneaking Out ,22. A Long Awaited Freedom ,23. Mitch's Dream/End Title , ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mne sa na Unfinished life a jeho tvorcoch a zúčastnených superhviezdnych hercoch páči, že aj napriek tomu, že asi všetci tušili o aký nenávratný projekt sa jedná, že do toho všetci išli. Určite by to bolo vhodnejšie natočiť ako malý nezávislý projekt za pár miliónov dolárov, ktorý by podporil Redford na svojom Sundance festivale, ale keď už si v tom chcel zahrať a točil to Halstrom svojim typickým "švěrákovským laskavým" spôsobom, ktorý pohladí na duši a ktorý sa nebojí ani vážnejších tém, tak si tento produkt veľmi radi vychutnáme aj v takejto podobe. Je od začiatku jasné, ako to celé skončí a bolo by aj nefér voči divákovi, ak by to skončilo inak, takže Unfinished life treba brať ako takú oddychovú jednohubku, ktorá zase tak veľa toho nerieši, ale je inteligentná a nemá potenciál dolovať z divákov falošné emócie a peniaze. Čiže je to film pomerne úprimný. ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Dobře rozehrané drama Lasse Hallströma, které ovšem u konce trochu zpomaluje. To především tím, že si režisér zjednodušil život a odbyl závěrečné rozuzlení s naštvaným druhem. J Lo hraje toporně, což celému filmu také nedodává nejlepší dojem.. a pár hloupých scén ve výsledku strhává tento jinak zajímavý počin k průměru. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)
  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)

Reklama

Reklama