Reklama

Reklama

Princezná zakliata v čase 2

  • Česko Princezna zakletá v čase 2 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélia (Eliška Křenková) získa zakázanú magickú moc: dokáže čiastočne ovplyvňovať tok času. Zneužitie jej nových schopností ju však rozdelí v čase a Amélia zo súčasnosti sa stretáva s Améliou z minulosti, ktorá ju sprevádza na každom kroku. Navyše z dávno zabudnutej temnoty času povstane nová hrozba, alchymista zvaný Pán rún (Ján Jackuliak), ktorý túži získať kontrolu nad všetkou mágiou v Oberone. Aby to dokázal, musí Ameliu zbaviť kontroly nad časom. Amélia spolu so svojimi nerozlučnými priateľmi princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princom Jánom z Calderonu (Marek Lambora) cestuje do magického mesta Ayra, kde sídli Spolok alchymistov, ktorý prisahal chrániť mágiu. Po jeho boku musí Amelia čeliť nielen svojmu doteraz najmocnejšiemu protivníkovi, ale aj vlastnej túžbe po zakázanej moci. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (205)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Princezna zakletá v čase mi byla sympatická zejména tím, jak netradičně oživovala žánr české pohádky, tak jsem byl na druhý díl zvědav. Ovšem "pokračování" tak úplně pokračováním není, rozšiřuje univerzum prvního filmu o víc motivů a všímá si nových postav, což by v zásadě nebylo nic špatného. Jenomže všeho je strašně moc. Figur, motivů, fantasy prvků, dějových kudrlinek, takže jsem se ve vyprávění chvílemi fakt ztrácel. Možná stárnu, ovšem třeba jen platí klasické "méně je někdy více." Třetí díl, chlapi, už fakt netočte. 50%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

No, moderná akčná rozprávka, kde akcia spočíva v čarovaní a rozhadzovaní rukami. V podstate na tom nie je filmársky nič zlé, ale atmosféra viazne viac, ako by mi bolo milé. Zdá sa mi, že pri rozprávkach nie je správnou voľbou ísť cestou Pána Harryho prsteňov. –––– Je třeba vědět se své runy vzdát. Nebo ji použít! ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Všetko, čo mi vadilo v prvej časti, sa tu nahromadilo a stalo ústredným motívom, zatiaľ čo názov je vysoko zavádzajúci, už o to o tom čase ani princeznej veľmi nie je. Germani sa asi presťahovala do Germánie, pretože objaví sa len tak sporadicky, aby ukázala na chrbte divne zahnutý luk ešte z éry Vlasty Buriana. takže sa do popredia dostáva Křenková a jej tetovačky, z ktorých sa dá šikovne vyskladať Hakenkreuz. Zvuk je nastavený tak, že postavám nie je niekedy poriadne rozumieť, a tak som si hodnú chvíľu myslel, že hlavný záporák sa volá nie Alaric, ale Alzák, čím som automaticky očakával že na mňa vyskočí zelený magor s héliovým hlasom, alebo pán z Ukrajiny, ktorý s klobúkom začne pýtať pár miliárd na nové maskáče. Našťastie to bol nakoniec Jackuliak, ale ani tomu ksicht veľmi neukázali, pritom ten nos vôbec nemá až taký veľký. Film je stopážou brutálne prepísknutý, to hlavne preto, že je tu celá séria nevtipných a zbytočných scénok, napríklad, že pán princ chodí s pani princeznou chlastať do krčmy za tónov typickej českej pesničkárskej hudby (Nedvěd ale neprišiel), a pán princ nevie, že má nechať tringelt. Hihihi, to bol taký mega vtip, že sa po ňom na zemi váľal iba epileptik. Každopádne odporúčam pozrieť výlučne na nejakej mainstreamovej súkromnej televízii. Neklamem, normálne sa budete tešiť na reklamu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko slovami popísateľný neúspech s veľkými ambíciami. Tie ale nie je možné v našich podmienkach splniť, skrátka nakrútiť tu veľkolepé fantasy je nemožná úloha. Máme tu okaté odkazy na rôzne možné žánrové klasiky, pričom občas to funguje, občas menej, ale veľakrát vôbec, prípadne sú WTF. Scenár je uchádzajúci a dal by sa z neho nakrútiť skvelý film, lenže opäť, neboli na to finančné prostriedky a chýbal aj dramaturg. Tri ústredné herečky sú zrejme najväčším kladom snímky, ale ich mužskí kolegovia zase všetko zrážajú do priemeru, komické duo až do totálneho bahna. Podobne je to aj s finále, kedy divák nemusí uveriť vlastným očiam. No a pokiaľ ide o časové hrátky, tak tá jedna je extrémne tuctová a v podstate aj zbytočná. Kdeže nápady v prvom dieli. Ak je tento komentár príliš zmätočný, tak je to dané tým, čo píšem v prvej vete. No a ešte to zaklincujem tvrdením, že to treba vidieť, aby ste uverili a prípadne sa pripojili aj na stranu obdivovateľov. Za 50% ako guilty pleasure. ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Pohádka tak dlouhá, že děti musely chodit v jejím průběhu ve velkém množství na toaletu. Na druhou stranu sežrali snad všichni křupavé pochutiny a přestali šustit igelitem ještě před vrcholnými scénami. V ději jsem se občas ztratil, ne všechny postavy jednaly úplně logicky a mnohé scény mohly být kratší, ale vtip a na naše poměry bombastické vyvrcholení rozehnaly občasnou nudu. Oproti jedničce ale viditelně slabší. Především chyběla láska a dojetí. Dlouho jsem si myslel, že "Čáryfukyně" má ráda především sebe. I tak nadprůměrné dílo. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (12)

  • Kromě Gutštejna se dějištěm filmu staly i hrady Helfštýn, Perštejn a Bouzov, který hrál ústřední úlohu v prvním díle, nebo zámek Sobotín. (rakovnik)
  • Snímek podpořil Státní fond kinematografie částkou 4 miliony českých korun. (Azurose)
  • Film se natáčel v barrandovských filmových studiích, kde jako město Ayra posloužila dekorace středověkého města Knightfall. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Súvisiace novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama