Reklama

Reklama

Sirota: Prvá vražda

  • Česko Sirotek: První oběť (viac)
Trailer 1

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu. Psychicky narušená žena Leena Klammer je pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých pacientov niekde v Estónsku. Mimoriadne inteligentná, promiskuitná Leena je zlo v ľudskej podobe, má množstvo psychických porúch a vo svojich tridsiatich rokoch vyzerá ako dieťa. Jedného dňa sa jej brilantným spôsobom podarí z blázinca utiecť a rozhodne sa naplniť svoj rovnako dokonalý plán. Odchádza do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa Esther z bohatej rodiny. Jej zmanipulovaný a spokojný život malého dievčaťa sa však nečakane zvrtne. Esther sa následne dostáva do nervydrásajúceho súboja so svojou novou matkou, ktorá je pripravená urobiť čokoľvek, aby svoju rodinu ochránila pred vražedným dieťaťom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (204)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo lepšie nežby som od tohto pokračovania čakal, stále však rovnako zbytočné. No čo čakať od filmu, ktorý diváka klame už svojim názvom. Napriek tomu, že sa jedná o prequel, tak k samotnej prvej vražde (First Kill) Esther tu totiž vôbec nedôjde a stretávame ju už ako obávanú vrahyňu zatvorenú v cvokhause. Esther je však dostatočne zaujímavá postava a samotný úvod slušne atmosférický, nekompromisný aj správne brutálny. S pribudajúcimi minútami sa z tohto pokračovania stane síce dosť za vlasy pritiahnutý psycho thriller s až groteskne uletenou zápletkou (ale nič čoby sa na poli hororu nedalo neospravedlniť), ale vďaka slušnému tempu bez problémov sledovateľné. Bol som rozhodnutý udeliť tri hviezdičky, lenže potom príde samotný záver na streche domu a to je pravdepodobnejšie ten naj-anti-klimatickejší záver všetkých čias a ukážkový príklad ako poslednými desiatimi minútami zmariť celý film. Namiesto akéhokoľvek vygradovania tak First Kill vyústi do otravne sentimentálneho, nelogického a absolútne nenapínavého ničoho. Škoda. Ako jednohubka však neškodné, hlavne ak nie ste žiaden extrémny vyznávač kvalít prvého filmu. CELKOVO: 5/10 ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie jedného z pre mňa najlepších thrillerov posledných dekád, sa čuduj svete obracia v polovici s jedným s najviac neotrelých zvratov v žánri. Kto by to bol povedal? Tu mal niekto pekne nakročené k ďalšej filmovej klasike, keby sa ešte viac snažil dodržať parametre. Snímok, ktorý skutočne prekvapí na to, že ide o 13 ročné pokračovanie. ()

Reklama

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Původní Sirotek je jedním z nejintenzivnějších hororů, co jsem kdy viděl, dvojku jsem tedy chtěl svéhlavě vidět, ačkoli jsem mohl čekat, že po tolika letech nebude ždímaný prequel žádnou hitparádou. Film sám o sobě špatný není, zdobí ho spoustu skvělých hororových prvků, které mnohým rádoby zástupcům tohoto žánru značně chybí, bohužel se ale zde mácháme ve skoro totožných vodách co v jedničce, jen podstatně méně zajímavě. Ale na klasický 14denní deficit od filmů a neklasický 3měsíční deficit od kina slušný zážitek. [viděno v Cinestar Plzeň 14.8.2022] ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jednotka bola viac psychologická dráma než horor. Dvojka, respektíve prequel, je už len jednoduchý béčkový slasher. Vo všetkých smeroch tak ideme o triedu-dve nižšie, čo poznať už z úvodu, kde skrátka nedáva nič zmysel a vidíme explicitne tri krvavé vraždy. Ak sa ale dokážete ihneď prepnúť do patričného guilty pleasure a antilogického módu, tak vás príjemne prekvapí aj zvrat v polovici a istým spôsobom sa budete baviť až do konca. Ak by nešlo o životnú úlohu dokonale obsadenej Isabelle Fuhrman a Julia Stiles by nebola taká pragmatická bitch, až neviete koho skôr by ste sami najradšej zabili, na tri hviezdy by to určite nebolo. 50% ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla ve své době docela zjevením a to jednak co do atmosféry, ale hlavně díky skvělému hereckému výkonu tehdy dvanáctileté Isabelle Fuhrman. Ale už jen ten nápad, natočit pokračování po 13 (!) letech, které je navíc k původnímu filmu prequelem, je poněkud debi... umm, řekněme ambiciózní. No, samozřejmě to nemohlo skončit jinak, než naprostým bizárem. Různými filmovými triky zmenšená Isabelle v retro šatičkách a s culíčkama, jakkoli herecky stále s přehledem zvládá štěněčí kukuč a roztomilé "daddy," má kostnatý obličej a pevnou mimiku dospělé ženy, které pomalu táhne na 30, a cokoli, co předstíraným šišlavým hláskem pronese, působí... minimálně hrozně nevěrohodně. Přijde mi ale, že si toho tvůrci byli vědomi a nesnažili se o žádný velký psychothriller. Oproti jedničce na to nejdou příliš vážně a přizpůsobili tomu i zápletku, která mě... no, vlastně ve finále svým průběhem dost překvapila a díky tomu i bavila. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo ve Winnipegu, hlavním a největším městě kanadské prérijní provincie Manitoba. Natáčelo se během pandemie covid-19 od 26. října do 11. prosince 2020. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama