Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Impozantný bodycount a zrejme rekord v počte explózií na jeden film, ale ten scenár je príšerný (je tam toľko klišé, až to vyzerá, že to bolo pôvodne myslené ako žánrová paródia a Wooovi to nedošlo), Cage neustále prehráva a režijný štýl s hongkongskou prestrelkovou choreografiou sa do vojnového filmu zúfalo nehodí. ()

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Svižný a dechberoucí valečný film.Po filmech jako byly Operace: Zlomený šíp a Tvaří v tvář bych čekal od Johna Woo trošku víc ale určitě jsem nebyl zklamaný.Rozhodně je to lepší než Udolí stínů.Nicolas Cage hraje standartně ale kdo mně překvapil Adam Beach.Jediný co mně trošku vadilo bylo to ,že v každým patým záběru jsem viděl ve stínu kameru ( někdy i kameramana ).Pro mně je to spíš 4,5*. ()

Reklama

Ghoulman 

všetky recenzie používateľa

Těžko zde hledat nějaké klady. Herci přehrávají, bitvy jsou přehnané a naprosto nereálně (místy to působí až směšně, jak chlapci se samopaly pobíhají po bitevním poli, křičí a okolo vybíhají z křoví Japončíci a padají jak hrušky), příběh sám o sobě taky nic moc. Až na atraktivní prostředí dost slabá věc... ()

Satan 

všetky recenzie používateľa

Ještě možná surovější a krvavější svět války než v Ryanovi, nebo Jestřábovi. Naprosto úžasné efekty a přestřelky. Film je přesně rozložen na porce akční a "kecávací". Nebudete se nudit v žádné půlce, ani hodině, ani na začátku, ani na konci. Trochu bylo ale do očí bijící efekty děl z lodí-velmi nedodělané. A také Cage, který snad zabil 1000 lidí, než to konečně jednou koupil ... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Chcelo by to multiplex s obrovským plátnom a dokonalým zvukom. Tieto prvky dokážu často pomerne dôveryhodne zakryť nedostatky nejedného priemerného filmu. Bohužiaľ je ním aj prvý vojnový film preceňovaného akčného ázijského guru Johna Woo, ktorý vlastne okrem akcie nevie nič iné poriadne natočiť. Akurát tak režijne viesť holubice. No nie som jeho fanúšikom, ani jeho ázijských filmov, takže či sú Windtalkers v jeho kariére až takým sklamaním pre jeho fanúšikov, neviem posúdiť. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • Podporná loď na Saipane nesie meno U.S.S. Colorado. U.S.S. je však chybne napísané, keďže ide o akronym a nie skratku, nemajú byť medzi písmenami bodky. Správne má byť USS Colorado. (beso74)

Reklama

Reklama