Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (8)

plagát

Fabelmanovci (2022) 

Spielberg nás vyzýva, aby sme sa trochu zabavili a zaspomínali si na našu detskú lásku k filmom. Zároveň ale vypovedá aj o tom, ako prostredníctvom svojej filmovej tvorby vidí druhých a v tomto procese aj o tom, ako sa vidí on sám. Nádherný metamemoár oslavujúci život, rodinu, umenie. Najlepší Spielberg za dlhé roky... 10/10 Pozn.: kedu...kokotska recenzia chlape

plagát

Looper: Nájomný zabijak (2012) 

Wow. Pre mňa film roka. Veľmi podobný námet ako Inception, ale spracovaný oveľa úprimnejšie a emocionálne silnejšie. Nolan je technicky takmer dokonalý, ale chladný, bez emocií. Pre mňa sú ale emócie pre film zásadné. Looper funguje na intelektuálnej, "druhoplánovej" a emocionálnej úrovni. Nepredvídateľný príbeh ukončil výborne logický záver.

plagát

Lincoln (2012) 

Nutne vidiet v kine!!! Toto nie je film pre DVDscreener! Pre mna silny zazitok. Ziadna "interierova dejepisna nuda". Vynikajuca politicka drama s najlepsimi hereckymi vykonmi roka. Pri scene so Sally Field naskakovala husia koza. Neskutocna kamera, osvetlenie, vyprava, hudba v pravy cas na pravom mieste. Pre mna plynulo tych 150 minut necakane rychlo. To, ako tu dopadlo hodnotenie Lincolna ma utvrdzuje v tom, ze sa uz nikdy pri rozhodovani co si pozriet, nebudem rozhodovat podla CSFD.

plagát

Vojnový kôň (2011) 

Veľkolepé, krásne, dojemné... Práve pre takéto filmy som vždy miloval Spielberga. Cynici, ktorých by mohla urážať "nehanebná" manipulatívnosť a skoro až gýčovitosť nech sa poobzerajú v kinách po niečom inom (Fincher?). Ja som po prvej tretine spielbergovej citovej manipulácii prestal odolávať, rezignoval som a zvyšok filmu som si náramne užil.

plagát

Ako si vycvičiť draka (2010) 

Ked som videl prve foto na ktorom bol cierny mlok s kridlami, myslel som si, ze sa v Dreamworks uz kompletne zblaznili. Prve recenzie z USA ma ale donutili po dlhom case opat zajst do kina. Pocity, ake mam aj teraz pri spomienke na film a jeho hrdinov som niekedy ako dieta mal po zhlidnuti Winnetoua.

plagát

Stiahni ma do pekla (2009) 

Veeeľmi mainstreamové. Nemám rád, keď sa do hororu miešajú parodické prvky. Pre mna sklamanie.

plagát

A.I. Umelá inteligencia (2001) 

Pre boha, prečo tam každý vidí ufónov?! SPOILER: veď sú to takmer dokonalé bytosti, ktoré sme vytvorili my - sú to roboty, čo po zániku ľudstva pokračovali vo svojej vlastnej evolúcii. Škoda, že to vo filme nie je naznačené jasnejšie. Možno by potom viac ľudí ten film pochopilo a ocenilo. Inak pre mňa nádherná parafráza na Pinocchia, film ktorý predbehol svoju dobu. 10/10