Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (361)

plagát

Smršť (2024) 

Tento film nemá z knižnou predlohou skoro nič spoločné. Je to iba kvázi strašidelný príbeh manželov prechádzajúcich krízou. Nič viac. Karikovo meno bolo zneužité čisto iba na prilákanie divákov po úspechu Trhliny. Obrovské sklamanie.

plagát

Pre moju sestru (2009) 

Keď si chce niekto solídne porevať, tak toto je ideálny film na takú príležitosť.

plagát

Je mi zo seba zle (2022) 

Perfektný snímok napasovaný ideálne do dnešnej doby, kedy platforma "victim" je najviac v kurze. Všetky možné sociálne siete sú prepchaté výplodmi chorých hláv zúfalo bažiacich po pozornosti. A tak menia orientáciu ako na bežiacom páse, menia vlastné pohlavie, zámená, vo veľkom frčí sebadiagnostika a sebaľútosť, z obyčajného komplimentu vyrábajú sexuálne obťažovanie, všetci sú chudáci traumatizovaní a nikto ich utrpeniu nerozumie. Stať sa obeťou za každú cenu je novým zmyslom života.

plagát

Hladová srdce (2014) 

Surový pohľad na to, kam až sú ochotné zájsť vegánske, antivaxerské bio matere, ktoré si myslia že akonáhle porodia tak im automaticky stúpne iq na vyššiu hodnotu než majú vyštudovaní lekári s dvadsať ročnou praxou. A tieto zrúdy potom hrdo riskujú život a zdravie vlastných detí, len aby ukázali svetu že iba ony majú svätú pravdu. V prírode neexistuje živočích, ktorý by vedome nechal novorodenca hladovať. Takého svinstva je schopný iba človek.

plagát

Barbaque (2021) 

Závan svieženo vzduchu v súčasnej kinematografii. Príjemná čierna komédia na jedno zhliadnutie pre divákov ktorí znesú nejaké to ľahšie gore. Určite doporučujem, nudiť sa nebudete.

plagát

Hranica (2018) 

Transrodová komunita zatlieskala, lgbt propaganda dostala svoju pravidelnú mediálnu podporu, bojovníci za znormalizovanie inakosti sa radujú, len bežný človek žasne čo to do pekla malo byť.

plagát

Stávka na neistotu (2015) 

Profesionálnejšia ale o to nudnejšia verzia Vlka z Wall Street.

plagát

Dokonalé dni (2023) 

Krásny film na pohladenie duše, bohužiaľ mu ale chýba nejaká zmysluplnejšia pointa. Čakať dve hodiny aby som zistila, že dej sa nikam neposúva pôsobí ozaj nezmyselne. Dosť ma to mrzí, pretože hlavná postava je sympatická, námet zaujímavý. Keby sa autor viac zameral na gradáciu deja než na snové výjavy, bolo by to dokonalé.

plagát

Veľryba (2022) 

Neznášam filmy cielene vyrábané na objednávku oscarovej komisie. Velryba všetky tieto filmy stelesňuje priam ukážkovo. Je tam úplne všetko. Snaha vyvolať súcit nad morbídnou obezitou počas úpadku "fat positivity" hnutia. Povinné zastúpenie nebielej rasy tentoraz v podobe aziatky, samozrejme adoptovanej bielymi rodičmi. Hlavná postava zastupujúca záujmy lgbt propagandy pretože čo už môže byť horšie než sa narodiť ako homosexuál, nepochopený spoločnosťou, pre ktorého láska znamená mnohonásobne viac než si dokážu obyčajní smrteľníci predstaviť. Nechýba ani prvok tzv. božskej relikvie, pretože to k tomu samozrejme patrí. Pridajme manželku hyenu, ktorá z nejakého nepochopiteľného dôvodu nedokáže s nadšením akceptovať novú sexuálnu identitu svojho muža. A samozrejme nesmie chýbať snaha o nápravu disfunkčného vzťahu s vlastným rebelujúcim potomstvom. Celé to zabalíme do atmosféry izby, osvietenej výhradne nočnými lampičkami, pridáme zvuk padajúceho dažďa a ocenenie za najlepší herecký výkon si odnáša chudák Fraser, ktorého herecký talent tvorí jedinú pridanú hodnotu tohto filmu. Celá táto mustra je už tisíckrát obohraná platňa a holyvúd by sa mal konečne zamyslieť a nájsť odvahu  vystúpiť z tohto bahna, v ktorom sa topí už príliš dlho.

plagát

Kroužek sebevrahů (2001) 

Keby príbeh neskĺzaval do snových a fantasy scén, mohol sa tento film, či už ako horor alebo detektívka, stať legendou. Škoda.