Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (6 930)

plagát

Digitálna propaganda – noví manipulátori (2021) (TV film) 

Slovenská televízia trafila dátum vysielania dokumentu o digitálnych manipulátoroch veľmi presne na deň verejného zmŕtvychvstania nášho najväčšieho manipulátora. Na jeho fejsbúkový návrat ovečky čakali dlhé tri týždne a dočkali sa presne toho, čo potrebovali. Tento dokument je starý tri roky, ale akoby hovoril presne o dnešnom prejave. Skonštruovať strach, podporiť ho falošnými správami a vyvolať chaos, to platí od Trumpa, cez talianskych a brazílskych populistov až po Orbána a naše krajiny. Čo s tým? Tvorcovia sociálnych médií už možno mnohokrát oľutovali, čo to stvorili. –––– V postfaktuálnom svete fakty ustupujú osobným názorom.

plagát

Obyčajné rozmery (1981) (TV film) 

Emancipovaná žena a z toho vyplývajúce manželské problémy. Dnes už to vyznie trochu zvláštne, keď večne hladný manžel bez teplej večere reptá na jej prácu. Tých súdružských kecov nebolo až tak veľa, aby to bolo neznesiteľné, ale nič extra zaujímavé som na filme nenašiel.

plagát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Toto ma jednoducho nebavilo. Prvých klasických spidermanov som ešte toleroval, malo to nejakú myšlienku a príbeh. Ale tento digitálny chaos s neviemakými multivesmírmi, to už nie je pre normálneho človeka a tých pár vizuálne zaujímavých scén to nevytrhne.

plagát

Strašidelný mlyn (1973) (TV film) 

Detský film s Katkou Zatovičovou a malou Zuzanou Frenglovou. Dievčatá sa namiesto pomáhania v reštike a predaja predraženej malinovky venujú objavovaniu strašidiel v mlyne.

plagát

Čarodejnice z Eastwicku (1987) 

Čakal som ženský film o mužoch, ale je to oveľa lepšie. Filozofický film s hviezdnym obsadením o mužoch a ženách, kde excelujú všetky štyri hlavné postavy. Nicholson síce nespĺňa kritériá ako vysoký záhadný princ, ale inak je v tom úplne dokonalý. Nedá sa ani na chvíľku nudiť. ––– Svět se točí dál a ty ho živíš. Ale živí on tebe? Vysává tě, vyčerpává, ničí. Žena je puklina, neříká se to tak? Vtéká do ní všechna bezútěšnost světa. –––– Kdo vlastně jsi? – Ten, kdo chceš, abych byl.

plagát

Dieťa nikoho (2021) (TV film) 

Film plný nepochopenia a robenia chýb. A to na všetkých stranách. Lyes je pohadzovaný úradmi po všetkých nemožných miestach, aby po dlhých rokoch skončil tam, kde sám chce. Film niektoré veci nepodáva jasne, niečo preskakuje, ale určitými momentmi ma zaujal. –––– Mal som byť liekom pre moju mamu.

plagát

Kukuričný ostrov (2014) 

Trochu veľa práce na jedného starého muža v gumákoch obhospodariť novobjavený svet riečneho ostrova. Našťastie mu pomôže mladé pehaté dievča v gumákoch, v ktorých sa jej trochu zapaľujú lýtka. Film nám neponúkne žiadne pozadie príbehu, kde majú aké zázemie a problémy na pevnine, ani jasný záver, okrem toho očakávaného ostrovného. A vôbec mi to tentokrát nevadilo, zžil som sa s riekou, jej zvukmi a obrazmi a pevnina ani dialógy mi v tomto takmer nemom filme nechýbali. –––– A čí je tahle země? – Tahle země patří svému stvořiteli.

plagát

Nedokončená partia (1981) (TV film) 

Starý muž nevrlej povahy sa popri hraní telefonického šachu dozvie nepríjemnú skutočnosť a prekvapivo ho to nenechá chladným. Začne pátranie a vypátra. Dosť depresívny film, celý ho zahral majster Chudík, ale prinieslo mi to len priemerný zážitok. –––– Človek niekedy nevie, čo ten druhý naozaj potrebuje.

plagát

Badman (2022) 

Ani paródia, ani normálny film, a najhoršie je, že sa film berie vážne.

plagát

Nezlobte dědečka (1934) 

Vzhľadom na Buriana je to pre mňa jedna z jeho lepších komédií. Žiadne gúľanie očami, ale skutočne bláznivé scény, omyly, prevleky, kaskadérske kúsky, skoro ako v skutočnom blázinci. Nečakané boli scény z telocvične, Adina Mandlová na kruhoch, a celkom jej to išlo. Škoda, že záver je trochu urýchlený, akoby sa im nečakane minul filmový materiál.

Časové pásmo bolo zmenené