Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (8)

plagát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Davam 2 hviezdy za napatie a akciu, dalo sa na to pozerat, krv nechybala, pila pilila, ale film obsahuje nelogicke situacie ktore u mna znizuju jeho kvalitu.  Videl som vsetky filmy na tuto tematiku. Aj ed gaina, zlomyselny, bereavement apod. Doporucujem pozriet radsej film z roku 1974 a 2006. Pripadne este 2003

plagát

Mikrobi (1976) (seriál) 

Tento animovaný seriál si pamätam z detstva v dobe keď vysielali Miazgovcov a celkom sa mi páčil. Dlho som nemohol najsť jeho názov. Bol tam robot Augustín a nejaký chlapec Ďutko, ktorému robot pomáhal. Úvodná znelka znela "Volá sa Augustín, náš robot, náš robot..." Najviac sa mi páčil diel Ďutko a korálky, ktorý mohol niektoré malé deti aj trošku vystrašit. Aj ako dospelý by som si ho znovu po tej dobe ešte raz pozrel. Nebol až tak naučný ako Pa a Pi, ale mal dej, kde robot pomáhal chlapcovi a zachranoval situáciu, alebo mu niečo zlé nechcel dovoliť, na ktorý sa dalo pozerať.

plagát

Atómový mrak (2006) 

Filmy o Černobyle a radioaktívnom žiarení su mojími srdcovkami. Keď nejde o americký film, automaticky počítam s tým že tam nebude toľko klišé a nezmyslených scén, čo sa potvrdilo aj v tomto filme. Prvá polka filmu zaujala na výbornú, aj keď tam mohlo byť podľa mňa viac záchranárov z civilnej ochrany. Snáď každý pozná následky Černobylskej katasrofy a preto mi tam chýbal ten pud sebazáchovi a miesto toho ho vystriedali emócie zamilovanych ludí. Celý film sa zameral iba na dvoch teenagerov a jedneho malého chlapca. Druhá polovica filmu neposobila nijako katastrofickya pôsobila ako béčkový rodinný film o láske dvoch mladých a skoro nebolo poznať, že by sa niečo vážne stalo. Na katastrofický film, tam bolo podľa mňa málo napätia. Filmov o radiácií je niekoľko. Silkwoodová, Činský syndrom, Černobylské denníky, Krajina zabudnutia, Černobyl-nultá hodina, Jaderná havárie na Three Mile Island, Atomový vlak, Nenadchlo, ale pozerať sa na to dalo. Dávam 3 hviezdy. Pozrite si radšej veľmi dobrý film Silkwoodová s Meryl Streep a Cher .

plagát

Smrtiaca epidémia (1995) 

Tento napínavý thiller som videl niekolkokrat. Pozrieť si ho aspoň raz,určite stojí za to. Atmosféra je napínavá počas celeho filmu, nechýba nahánačka na vrtulníkoch a zakrývanie zločinov armády. Kladne hodnotím aj to, že sa film snažil zachytiť na scénu situáciu ľudí, ktorí sa dostali do nezávideniahodnej situácie, strachu z nakazenia, alebo samotnej nákazy. A preto aj keď je film dlhší nenudí a nieje v ňom toľko nudných klišovitých scén ako napr. vo Vražednom víruse (bacilonosiči). Aj keď by to v reále vyzeralo asi trochu ináč, smrtiaca epidémia je asi jeden z najlepších thillerov o vírusoch vôbec. Dustin Hoffman to zahral výborne. Film je o tom, čo sú ludia na vysokyých postoch, schopní spraviť pre peniaze a moc. Dávam 4 hviezdy.

plagát

Majstrovský plán (2011) 

Filmy o lúpežiach nevynechám nikdy. Podľa hereckého obsadenia som sa tešil na dobrý film na večer. Prvá polka filmu nič nenapovedala, že by sa niekto chystal na lúpež. Film trvá 104 minut, ale stačilo by kludne o 20 minut menej. V celom filme jedíná napínavá scéna SPOJLER ako dostať zlaté auto z baráku? Krádež spodnej bielizne v obchode - trochu volovina. KoniecSPOJLERU Napr. film Banková lúpež s Martinom Sheenom ma neodtrhol od televízie po celý čas a stalé ma držal v napätí. Ten si rád pozriem aj opakovanie. Film nenadchol, ale dalo sa naň pozerať. Dávam 3 hviezdy, za Stillera, ktorému rola jedinému sadla, za tú černošku a za 2 časť fimu na ktorú sa dalo s napätím pozerať, aj keď bola plná klišé, tak ako záver filmu, kde každy dopredu vedel ako to asi skončí.

plagát

Smrtonosná pasca: Opäť v akcii (2013) 

Na tento film som sa po videní predchádzajúcich dielov velmi tešil, ale úplne ma sklamal. A scénar takisto. Bruce Willis tu ani nemusel hrať. Citovú väzbu zo synom zahrať nevie a rozhodne to nepatri do smrtonosnej pasce. Film je z trochu iného súdka tak ako Terminátor 4 oproti 1,2,3 a pri prvych 4 dieloch Smrtonosnej pasce je ako čierny peter. Dobrých scén tam bolo toľko, že by sa z nich dal zostrihať krátky trailer. Film je hlučný na nesprávnych miestach a tvorený s kopou tmavých scén a človek kvoli tomu musí vnímať celý dej, ktory nepôsobý až tak moc napínavo ako jednotka, alebo prvá polovica trojky. Koniec filmu uplný odpad oproti jednotke, alebo dvojke. Dávam 1 hviezdu.

plagát

Texaský masaker motorovou pílou 3D (2013) 

Som fanušikom hororov a tento kultový film som videl vo vsetkych obdobách. (1974,1986,1990,1994,2003,2006 a 2013). Táto verzia Texaského masakra má podľa mňa scénar trochu iného štýlu ako predchádzajúce. I keď motorová píla vrčí viac ako v iných dieloch, skoro celý čas, film pôsobí trochu ako rodinná dráma, SPOJLER, ktorá je na koci dojímavá, a leatherface v nej pôsobí ako kládná postava a je v nej zopár nelogických scén a kliše. Napr píla reže aj kovový plot, Leatehrface je už starší, ale hravo zvláda bežať zo zapnutou pílou za teenagermi a prevrátiť dodávku, obete sa skrývajú na miestach, kde by sa logicky nikto neschoval, auto maju pri úteku pokazené, ale zostanu v nom sedieť, aj keď do meste je to kúsok. Krvavych stop je tiez veľa, aj keď človek má len 5l krvy. Mladí vezmú cestou stopára a aj keď ho nepoznajú, nechajú ho samého vo vlastnom dome. Leatherface sa na scéne objaví až v 2 tretine filmu, ale dej predtým sa da vydržať. Potom to vystriedajú klasické krváky, typické pre masaker a 3 tretina je uplný zvrat filmu a z leatherfacea spravia chudáka. Koniec SPOJLERU. Kto vypne mozok, nevníma nelogické scény a sleduje túto emoconálne dojímavú celkom napínavú drámu, je to film preneho na 5 hviezd. Ja davam 3 hviezdy. Je to film, ktorý síce nijako hororovo nenadchne, ale ako celkom dobrá dráma na večer, keď nevysieljú nič iné, to doporučujem. Kto chce viac krvákov, nech si pozrie Počiatok z roku 2006. A kto chce po psychickej stránkej najlepší horor z tychto verzii, jedonznačne doporučujem Hooperov TM z roku 1974. Film je síce podľa názvu 3D, ale videl som tam len 2 krátke 3D scénky. TV mám však len 2D a bez domáceho kina. Zvukové efekty su priemer a mohli byť lepšie. Páčilo sa mi, že do filmu zaradili pre divákov aj zhrnutie prvej Hooperovej verzie, kedže film nadväzuje na pôvodný dej, i keď mená a priezviská rodiny Leatherfacea v tomto filme sú zmenené.

plagát

Lékařská pohotovost – neznámé příběhy (2004) (seriál) 

Kedže v TV rad pozerám všetky dokumenty a príbehy z lekárskeho prostredia, Opravdové příběhy z pohotovosti je to pravé pre mňa. Pokiaľ ich nezačali opakovať, som nevynechal ani jeden diel. Niektoré diely som si dokonca pozrel aj viackrat. V TV vysielajú v jednom diely 3 príbehy, ktoré sú rozdelené na niekoľko časti, kde pustia najprv začiatok všetkých 3 príbehov a potom ich dalšie časti postupne striedajú. Trošku mi to vadí keď dajú viac dramatický príbeh. Slovenská alebo Česká 112 http://www.csfd.cz/film/251035-112/ http://www.csfd.cz/film/257575-112-v-ohrozeni-zivota/ ma tolko nenadchli, kedže mi tam chýbala dokrutka, čo bolo dalej a nie všetky píbehy boli z lekárskeho prostredia. Dalšie napínavé pribehy, ktoré by mohli ďalej aspoň raz mesačne vysielať, je Notruf, http://de.wikipedia.org/wiki/Notruf_%28Fernsehserie%29