Reklama

Reklama

Mŕtva zóna

  • Česko Mrtvá zóna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Učiteľ Johnny Smith (Christopher Walken) leží po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, jeho život sa od základov zmení: Náhle je nadaný schopnosťou tzv. druhej tváre, ktorá mu umožňuje predpovedať najrôznejšie udalosti. Keď zistí, že úspešný politik a vodca fašizujúceho hnutia chce ako budúci prezident USA začať atómovú vojnu, rozhodne sa naňho spáchať atentát. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (306)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý příběh, kterému trošku podkopává nohy jeho rozvleklost (přecejen těch vygradovaných scén, kdy se něco děje, zase tolik není). Docela by stálo za úvahu, kdyby někdo filmu dodal poněkud novější kabát. Remake by nemusel být vůbec špatný. Cronenberg velmi umírněný, až se tomu skoro nechce ani věřit. Christopher Walken často cituje z Legendy o Ospalé díře, asi věděl proč, anebo viděl do budoucnosti:) 60% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

David Cronenberg natočil pár výborných filmov a Stephen King zas pár výborných kníh napísal. To je dôvod prečo som sa do Dead Zone pustil. Nebolo to zlé, bavilo ma to, ale prišlo to dosť nevyrovnané. Raz tu boli scény, ktoré ma moc nebrali a raz fantastické záhady. Walkena moc nemusím, ale tu mi celkom sadol, hlavne ma pobavilo, keď povedal, že jeho obľúbená kniha je Ospalá diera, v ktorej si neskôr aj zahral. Zaujímavý a dobrý film, ale neupútal ma po celý čas, za to záver bol perfektný. 70% - 3* ()

Reklama

Šakal 

všetky recenzie používateľa

Tvorba Stephena Kinga je tvrdým oříškem pro kteréhokoliv filmového tvůrce a nejeden režisér, už si při její převedení na filmové plátno, vylámal zuby. Tento snímek Davida Cronenberga patří rozhodně k těm zdařilejším počinům! Tentokráte to není takový " úlet " na jaký jsme u Davida zvyklí, ale přesto je zde patrný jeho rukopis. Film je především o atmosféře a tu zde David nastolil opravdu PARÁDNĚ. Co ( kdo ) neskutečně táhne tento snímek je vynikající Christopher Walken v roli mladíka, který po těžké autonehodě a 5 - ti letém komatu, po probrání se z něj náhle získá jasnovidecké schopnosti. Kdo stojí ještě za zmínku je výborný Martin Sheen v roli politika kandidujícího na prezidenta. Vrcholem snímku je vize budoucnosti, kdy zmiňovaný politik spustí atomovou válku. Neskutečně mě zamrazilo při tomto výjevu. Opravdu zajímavý snímek, zručně natočený, který mě po celou dobu sledování dostatečně držel v napětí. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Mŕtva zóna” je v podstate "slepým bodom" , vzťahujúcim sa k jasnovidectvu človeka, čiže presne definuje nielenže schopnosť vidieť do blízkej budúcnosti, ale, podčiarknuté, dokáže ju i (Z)MENIŤ, t. j. nadanie ovplyvniť predtuchu Johnnyho Smitha, bývalého školského učiteľa. Ten mal na začiatku ťažkú autonehodu, ktorú si jednak nezapríčinil vlastným pričinením, a tak kvôli jej následkom zostal na päť, dlhých rokov ležať v kóme, keď po prebudení sa, začne oplývať zvláštnymi víziami - vidieť, čo sa môže stať, alebo taktiež, nazrieť aj do minulosti, čo sa už stalo. Prvotný impulz sa dostaví, akonáhle chytí sestričku za ruku, kedy dospeje k záveru, že jej dcéra sa ocitá v zovretí štipľavých plameňov v dome, ktorý zachvátil požiar biblických rozmerov, čím jej de-facto zachránil život, pričom toto je iba úvodný, spúšťač udalostí, ktoré sa postupne rozšíria do astronomických výšin. Trebárs, o čosi neskôr ho osloví i šerif polície George Bannerman, aby pomohol dolapiť nebezpečného, sériového vraha, alebo na kandidáta na senátora - Grega Stillsona má obzvlášť veľmi ťažké srdce, pretože vidí, čo narobí, keď si zasadne do prezidentského kresla, a nie je to nič lichotivé... To už sme takmer vo finálnej fáze, kedy sa schyľuje k razantnému kroku... / Som strašne milo prekvapený z Cronenberghovho filmu, kde si zahral už »ostrieľaný« Krištof Walken. Väčšinou bývala nastolená nepríjemná, tiesnivá a stiesnená atmosféra, občas i do samých extrémov vybičovaná ! Brooke Adamsovej sa nie a nie zbaviť, alebo Martina Sheena sa nedalo len tak ľahko striasť. Toma Skerritta som ihneď nespoznal, ale potom mi už bolo všetko naprosto jasné, odkiaľ si ho pamätám ? The Dead Zone by som odporučil asi každému, ale zase neručím, že to každému sadne. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď som kedysi dávno pozeral neskoro večer v televízii Mŕtvu zónu, nemal som predstavu, kto je David Cronenberg a že natočil aj Scanners a Muchu, ktorým sme dali dosť zabrať na VHS. Takže akosi mimochodom sa stal Cronenberg mojim najobľúbenejším režisérom bez toho, aby som o tom vedel. Vedel som už ale, že Mŕtva zóna je Kingovou adaptáciou a že už som nejaké videl. Z tohto filmu som bol vtedy maximálne uchvátený a chcem vedieť, aké budú moje reakcie dnes. Poznáte to, ak vidíte nejaký film veľmi dávno a páči sa vám, zapamätáte si z neho viac, ako z toho priemerného zo včerajška. VIDENÉ ZNOVA 12/18: Dead Zone je epizodickým rozprávaním, pri ktorom ale hlavná postava prechádza svojim vlastným príbehom a vývojom. Tri dôležité epizódy na seba naväzujú ba veľmi voľne, ale Johnnyho formujú, aby bol nakoniec schopný učiniť dôležité rozhodnutie, respektíve ťažkú dilemu, aby jeho dar-prekliatie nadobudli skutočný zmysel. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (29)

  • Cronenberg chtěl do role šerifa Bannermanna nejdříve obsadit Hala Holbrooka, ale producent Dino De Laurentiis nesouhlasil, protože v tu dobu ještě Holbrooka vůbec neznal. (Othello)
  • Johnny Smith na začátku filmu říká svým žákům, aby si přečetli knihu "Legenda o Ospalé díře", ve které řádí bezhlavý jezdec. Christopher Walken, který Smithe hrál, se o šestnáct let později objevil ve filmu Tima Burtona Ospalá díra právě coby bezhlavý jezdec. (MrCreosote)
  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)

Reklama

Reklama