Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kameraman si nasadil Google Glass a sleduje hlavného hrdinu od chrbta alebo pri jazde na motorke spredu. To je hlavná náplň filmu, k tomu trochu skrytého rasistického podtextu a pár nedomyslených skutkov vyplývajúcich z obmedzeného myslenia hlavného hrdinu. Neuveriteľne dlhé nudné scény sú očividne inšpirované dokumentárnym štýlom, aký predvádza Ulrich Seidl, a to mi nemohlo vôbec ulahodiť. Slabé výkony hercov, nedomyslenosť, neuveriteľnosť sú hlavnými atribútmi filmu. ()

Snorlax odpad!

všetky recenzie používateľa

Hodně špatná kamera sleduje ještě horší výkony neherců, kteří deklamují přiblblé dialogy rádoby ze života. Mladík s kostrbatou hlavou má psa. S ním i bez něj chodí před kamerou, nebo jezdí na motorce. Tedy pokud má benzin. Strohé, až dokumentaristické pojetí snímku z něj udělalo nekoukatelnou supernudu. A jako závěrečný kop do žeber mi tahle slátanina připomněla Gustáva Husáka s jeho hnusnou českoslovenštinou. ()

Reklama

Martin741 odpad!

všetky recenzie používateľa

Zas dalsia tupa stupidna zlatanina z tunajsich koncin, ktora chce byt vsetkym : komornym aj akcnym filmom, dramou aj komediou zaroven. Meno rezisera mi nic nehovori, ale to az tak nevadi ..... kazdy musi nejako zacinat. Co mi vadi, je hned veta : "Osemnastrocny Marek zije ..... blizko slovensko-moravskych hranic so svojim otcom vinarom a rasistickymi kamarady - hooligans". Pojem Hooligans je pokial viem anglicky ekvivalent pre ultranasilnych fans niektorych anglickych futbalovych klubov, takze hladat nejakych hooligans na Slovensku na slovensko-ceskej hranici ..... LOL. A este ta predstava zasadit ich do blizkosti CR -SR hranic : som sa pri tejto predstave tak rozrehotal, ze som asi 10 minut nemohol prestat. Film je amatersky az strach, ale to by nebola az taka vada, lebo reziserka iba zacina. Co okrem uz spominanej veci najviac vadi, je absencia akehokolvek hlbsieho pribehu bez akejkolvek pointy a nejaka napata atmosfera v tomto filme je cista sci-fi. Teda za dejovu liniu rozhodne nepovazujem lacne zmykanie emocii a riesenie medzludskych vztahov. Raz darmo, my uz NIE SME SCHOPNI natocit kult typu Kladivo na Carodejnice, lebo nasa herecka elita /az na par vynimiek/ vymrela. To, co sa premava v tomto filme, tak toto "herecke osadenstvo" nevidelo talent ani z rychliku. Na zaver len lahostajne dodam : Moj pes Killer je len dalsi z rady slaboduchych filmov, ake tu mozeme lopatami prehadzovat. 0 % ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MARKU, JSI NÁŠ?…“ /// Povídání o tom, co všechno se stalo, než Markovi došel ve fichtlovi benál… Kamera upřeně sleduje Marka. Ze předu, ze zadu, z boku. Dlouhý záběry a filmařskej styl, co se určitě nějak jmenuje, bohužel mi neřekli jak. Jo, málem bych zapomněl – celkem nuda. Včíl v krčmě někdo zapíčoval na cigány. (to určitě zaujme…) Neherci vodrecitovávaj naučenej text a kamera přestala sledovat Marka. Teď ,,jede“ důchodkyni pogující na dechárnu. (né, je doma. A voblečená debile…) Dlouhý záběry. Furt, stále, pořád. Na piču. (vlastně spíš na hovno - to jen upřesňuju, abych někoho zbytečně nenavnadil…) Mira Fornay bude zřejmě takovej malej Benedek Fliegauf. A možná i Ulrich Seidl. To by někdo mohl vocenit. Třeba festivalovej divák, obdivující nezávislý kousky pro náročnýho diváka. Závěr nakonec přináší trochu toho filmovýho řemesla i pro normálního čoveka, ale že by to kurva bylo nějak strhující… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju vysvětlit cigánům, že ,,bílej“ není přítel. 2.) Matka mi zdrhla s Romem. (jsi Rom? Aha, tak to nic…) /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Bajda 

všetky recenzie používateľa

Snaha o "evropský art", který v československých vodách zoufale chybí, je chválihodná. Vzít si velké téma a okoukat styl bratří Dardennů ale bohužel nestačí. Slabé výkony neherců v kombinaci se šílenými postsynchrony zabíjí jakýkoliv realismus, který tady na čsfd v komentářích jiní chválí (?!). Témata "rasismu, nezaměstnanosti a disfunkční rodiny" (jak se píše v oficiálním textu distributora) jsou velké sousto, u kterého vždycky hrozí buď banálnost nebo nedořečenost. Můj pes Killer v sobě kloubí oba tyhle nedostatky. V realistických záběrech úspěšných festivalových evropských filmů máte čas přemýšlet o tom, co se děje na plátně....u Killera je to prostá nuda. Hvězdička za film, hvězdička za snahu jít správným směrem. Třeba příště... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)
  • „Pre mňa je tento film okrem hlavnej témy rasizmu aj o snahe prežiť a niekam patriť. S tým súvisí aj to, ako sú pre nás dôležité istoty, viera – niekedy až bezhlavá, a tiež to, akú veľkú úlohu zohráva v tom všetkom hrdosť a kam môže viesť strach z prípadnej straty spoločenského postavenia. Hlavnou hybnou emóciou filmu je hanba, ktorá nenápadne zachvacuje hlavného introvertného hrdinu počas jedného zdanlivo všedného dňa, keď stále na niečo alebo niekoho čaká. Hanba, ktorá je absurdnou podstatou rasizmu.“ - režisérka Mira Fornay (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na slovensko-moravskom pomedzí v mestách Hodonín (CZ) a Skalica (SK). (Samuellsson)

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama