Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(81/2017) / Tu sa vôbec nemusíme baviť o tom, že Môj pes Killer je snáď plnohodnotný film. Katastrofálne zvolená "autentická" kamera je presne toho nefilmového typu, niečko ako reportáž v TV. Príbeh neexistuje, film je len sledom scénok a v porovnaní s modernou európskou tvorbou by mohol súťažiť asi tak v sekcii študentských filmov. Zlá cesta pre slovenský film. (2/10) ()

Mordenroth 

všetky recenzie používateľa

V jednom z priateľských rozhovorov mi slovenský režisér Eduard Grečner odporučil, aby som si pozrel film Môj pes Killer, o ktorom sa vyjadril, že sa z jeho pohľadu jedná o najzaujímavejší slovenský počin za posledných niekoľko rokov a myslí si, že by ma mohol niečím osloviť. Vzhľadom na jeho vkus a našu vzájomnú zhodu v hodnotení niekoľkých filmov česko-slovenskej produkcie, som sa rozhodol, že do toho pôjdem napriek mojim predsudkom voči slovenskému filmu (dajme tomu po roku 2000) vo všeobecnosti. Môj pes Killer je rozhodne zaujímavý film. Dlhšie statické zábery bez sprievodnej hudobnej kulisy umocňujú už tak ponurú atmosféru, ktorá má pachuť horkosti. O problematike dysfunkčných rodín a z toho prameniacich následkov vieme všetci aj z rôznych iných prameňov (filmov). V tejto snímke sa nedozvieme nič nové, ale spôsob, akým nám niektoré aspekty tvorcovia ukazujú je rozhodne svojský, celistvý a týmto sa nebojím povedať, že aj originálny. Negatívne reakcie na film však chápem a zdá sa, že sa jedná o ďalšiu z radu snímok, ktoré rozdeľujú divákov na dva tábory. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Ve filmu se neřeší "nic až tak zásadního" aby to v divákovi dokázalo vyvolat nějaký větší emoce. Celkově na mě ten film působil tak nějak chladně. Je to snímek pomalej se spoustou zdlouhavejch záběrů. Větší výpovědní hodnotu jsem v něm nenašel. Celkově mě tohle zpracování spíš uspávalo. 2slabší hvězdy. ()

Bajda 

všetky recenzie používateľa

Snaha o "evropský art", který v československých vodách zoufale chybí, je chválihodná. Vzít si velké téma a okoukat styl bratří Dardennů ale bohužel nestačí. Slabé výkony neherců v kombinaci se šílenými postsynchrony zabíjí jakýkoliv realismus, který tady na čsfd v komentářích jiní chválí (?!). Témata "rasismu, nezaměstnanosti a disfunkční rodiny" (jak se píše v oficiálním textu distributora) jsou velké sousto, u kterého vždycky hrozí buď banálnost nebo nedořečenost. Můj pes Killer v sobě kloubí oba tyhle nedostatky. V realistických záběrech úspěšných festivalových evropských filmů máte čas přemýšlet o tom, co se děje na plátně....u Killera je to prostá nuda. Hvězdička za film, hvězdička za snahu jít správným směrem. Třeba příště... ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to trvalo 30 minut, mělo by to daleko lepší efekt. Dlouhé statické bezúčelné záběry nevtahují, naopak intenzivně otravují. Autentické prostředí nebylo špatné, ale katastrofální výkon skinheada...to jako režisérka neviděla? Přitom dobrý herec by to hodně zvedl. Mohlo to taky být drsnější ve všem ohledech. Pro spoustu lidí (z majority) je to zlá noční můra mít za bratra cikána. 32%. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Scénář „Můj pes Killer“ byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market, v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a v roce 2011 byl nominován na Krzysztof Kieslowski Script Teast Award na festivalu v Cannes. (Zdroj: Helena Hejčová)
  • Film získal na  42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013  hlavní cenu Tiger Hivos Award. (rodo)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama