Reklama

Reklama

Nie je to tak dávno, čo život dokonale zohratých členov špeciálnej jednotky protidrogového úradu pripomínal drsný, rýchlo plynúci akčný film, ktorého hlavnými kladnými hrdinami boli, pochopiteľne, práve oni. Lenže potom sa niečo poriadne pokašlalo a zo strážcov zákona s úctyhodným výcvikom, pred ktorými sa ako osiky triasli tie najnebezpečnejšie kartely krajiny, sú zrazu štvanci – alebo, ak chcete, pohyblivé terče! Stalo sa to po tom, čo tím združený okolo ostrieľaného šéfa Whartona (Arnold Schwarzenegger) nabehol do tajného úkrytu známeho kartelu a rozhodol sa privlastniť si nemalú časť zhabaných špinavých peňazí. Spočiatku to vyzerá tak, že im to bez problémov prejde, no potom zrazu začnú jednotliví členovia tímu jeden po druhom nevysvetliteľným spôsobom umierať... Nuž a čím sú straty vyššie, lojalita preživších k zvyšku tímu sa začína povážlivosť vytrácať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (581)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Arnold schytal relativně náročnou roli a často vypadá, že ho stáří nevyhnutelně dohnalo. Když má šlehnout o stůl s dvoumetrovým Joem Manganiellem, vypadá celá scéna vtipně, ba až absurdně; navzdory věku však legendární exguvernér docela dobře funguje na pozici vnitřně rozervaného fízla, jehož každodenním budíkem je touha po pomstě. Toliko k hlavní postavě, jež je jedinou rozvinutější v celém filmu. Sabotáž vytrvale bojuje s diváckým vděkem - příběh je stupidní, vrahovi hlavních postav fandíte, protože jsou to všichni bez vyjímky tragédi a neustálá potřeba fekálně-brutálního humoru je v některých chvílích směšná. Potěšilo: určitě naturalistickým drajvem obdařené akční scény, krev, která je všude tam, kde by jí člověk čekal (tedy na zemi, zdech, stropě a občas i v člověku), šikovně zasazené flashbacky a satisfakční závěr, jenž je neskrývanou jednohubkou pro fanoušky Arnolda Schwarzeneggera. Za ten a hudbu nechávám třetí hvězdu, byť by tady jednoznačně měly být dvě. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nový Arnieho film ma dlho obchádzal, vyčkával som i ja sám. Chystal som sa do kina, no premiéry sme sa nedočkali. Čakal som prúser, mnohí filmu riadne naložili, ale tak zle to nevidím. Scenár nie je veľmi silnou stránkou, ale ruku na srdce, koľko premakaných scenárov ste videli v akčných thrilleroch? Film je občas drsne krvavý, to sme od Ayera čakali a často sa snaží byť zbytočne chytrý, čo mu veľmi nepristane. Arnold minimálne do polovice filmu pôsobí skutočne ako jeden z členov týmu, mimochodom bandy magorov, vyčnievať začína neskôr, aby sa v samom závere predviedol svoje klasické krvavé sólo. Natočené boli 3 hodiny materiálu a na okresanom výsledku to trochu vidno. Rozhodne tu chýba pár minút navyše. Je otázne nakoľko štúdio zasahovalo Ayerovi do jeho vízie. Má to pár chýb, ale sklamaný rozhodne nie som. Ako Arnieho fanda sa prikláňam k slabším štyrom, ale chápem aj priemerné hodnotenia. 70%. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Takový normální Ayer s bonusem v v podobě příjemně nadsazeného ultragore, nadsazených ultradrsňáků v hlavních rolích, a Arnolda v další roli která by mohla být ikonická, kdyby... kdyby dostal pořádný scénář a kdyby uměl pořádně hrát. Ale těžko po něm chtít herectví, to mu nikdy nešlo, takže tuhle kriminálku (nikoli akční rubanici, je to pořád Ayer) zachraňuje spíš herecký tým kolem něj, a záměrná stylizovanost všeho. Jo, navzdory negativním ohlasům mě to bavilo, a to o dost víc než primitivně černobílá Patrola. 7/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa a má grády, niečo tomu chýbalo. Dosť drastické. Sabotage je dosť brutálnejší. Preč sú akčné filmy z 80. - 90.rokov kde manželku zabili tým, že do nej strelili z metra a jej vytieklo tri deci krvi. Tu bol spôsob tohto jednania oveľa .. No nebudem nič prezrádzať. Koniec so zúčtovaním v Mexiku bol ten pravý Arnoldovský. Arnie sa mi páčil, sadol sem slušne hoci mladší už nebude. Toto všetko na 100%, tak to vidím ja. Ale potom tu sú iné veci - občas to stráca vierohodnosť, určitá zamotanosť, ktorá sa ku koncu vysvetlí, zas tak originálna nie je, skôr tu málinko vadí. Ide o to, z akého uhla sa na tento biják budete pozerať. Ale zas hoci má film svoje muchy, myslím že v mnohom sa ukázal v dobrom svetle. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Nejde mi do hlavy proč jsou všichni hodnotitelé z tohoto akčního snímečku tak hrozně nasraní. Taková pohodová akční jízda. Že z Árnýho visí kůže, to mi nepřijde v skoro 70 letech až tak neobvyklé. Stále řádí tak, jak když ještě míval svaly a vlasy. Veškeré přestřelky jsou vážně moc pěkně udělané a krev stříká do všech světových stran. Jediné, nad čím mi málem ukápla slza je obsazení dvou hlavních hereček. Něco tak ošklivého jsem dlouho neviděl. Příběh ani zápletka mé očka neoslnila, ale celkem to vykompenzoval nejlepší protidrogový tým na světě, ve kterém to je alkoholik vedle narkomana a narkoman vedle psychopata. Aspoň bylo na co koukat a co poslouchat. Dialogy jsou vybroušené takřka k dokonalosti, jak už to v dialozích spodiny lidstva bývá. Za sebe prohlašuji, že je film dobrý. Nic závratného jsem od něj nečekal. A za Arnolda hvězdičku navrch. Dohromady slabší 4. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (12)

  • Nůž, který má na taktické vestě John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger), je RAT Cutlery model RC-4. Mireille Enos (Lizzy Murray) má pak také RAT Cutlery, ale menší model RC-3 (marushka90)
  • Podle režiséra Davida Ayera byl film značně sestříhán, jelikož si studio přálo více akční film než mysteriózní thriller. Původní sestřih měl údajně mít skoro 3 hodiny. (S.U.E.S.)
  • Natáčalo sa od 15. októbra do 13. decembra 2012 v amerických štátoch Georgia, Connecticut a New York. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (viac)

Reklama

Reklama