Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Smartynko odpad!

všetky recenzie používateľa

Ešte som to nevidel ale pozriem si aspoň prvý diel. Potom to ohodnotím. Zatiaľ ale musím povedať, že som voči tomu značne skeptický a keďže môj všeobecný názor je, že Slováci prosto nevedia točiť tak sa bojím, že dostanem ďalší potvrdzujúci dôkaz. Už len to čo čítam o prostredí a štýle humoru sa mi vôbec nepozdáva. Je to to isté ako keď si Kraus s Marcinom v kuse robia srandu iba z Maďarov, Cigánov, dôchodcov, vidiečanov a podobne. Je to otrepané, smutné, silené ale hlavne nekonečne trápne. Trápnejšie od toho je iba to keď sa niekto z nich snaží točiť niečo čo chce pôsobiť reálne. EDIT: Toto je len ďalšia maximálne trápna a nafúknutá kvázi komédia zo slovenskej dielne, ktorá nemá šancu osloviť žiadneho inteligentného človeka. Niekto môže povedať, že sa nejak povyšujem nad ostatných v našej krajine ale keď je niekto taký primitív, že sa na toto dokáže so záujmom pozerať a označiť to za "dobré" zaslúži si prívlastok primitív a zaslúžil by si aj kopanec do gulí za to, že nám tu dýcha vzduch. Extrémne odfláknutá sračka, ktorá varí z vody a snaží sa divákovi nahovoriť, že to bude skvelý slepačí vývar. Ďalšia rana mentalite slovenského národa. Mne zostáva iba pýtať sa - kedy už konečne príde posledná? ()

ChrisBa odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto nie je hate..ale ja vážne nevidím dôvod na to, aby som tomuto seriálu dal viac hviezdičiek. To vážne niekoho toto baví? Humor postavený na trápnych grimasách, primitivizme a absurdizme? Nevieme už na Slovensku vymyslieť trochu inteligentnejšiu zábavu? Horná dolná mi príde zábava pre ľudí s veľmi nízkym IQ.. nechápem ako je možné, že v susednom česku sa dokáže natočiť geniálny zábavný seriál(Okresní přebor) a na Slovensku my dokážeme robiť iba takýto trápny humor. Dokonca ani herci nie sú dobrí. Veď taká Polnišová má zopár grimás nič viac. V takom S.O.S bola super, no na hraný seriál nemá.. Sorry.. ()

Reklama

Dellamorte

všetky recenzie používateľa

Nepotrebujem sa vypisovať ku každej srandičke, ale mnou prepadnutý visit mi pripol k tomuto rentgenu šelest a zároveň , potvrdil slovácky (NE!)zmysel pre(T/Humor.! Thx za compániu a bro & sist šejker. Tolik bodov nemám, aby som hodila čo len NE hoď bod ( vykultúrovaný zážitok, aký máš aj ty, a nekecaj, že za rok apoň 1x ee. ) ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Máme tu ďalší pokus o slovenský komediálny seriál, čo je dosť odvážne, vzhľadom na to, ako dopadla väčšina predošlých. Casting je veľmi sľubný, keď len ťažko by sme našli na Slovensku lepších komediálnych hercov, no oveľa dôležitejšie bude, akú pôdu im pripravia scenáristi. Prvá časť s témou volieb mala pár svetlých momentov, predovšetkým v spojitosti s postavou farára Majeského. Druhá časť s kamionistom ale už tak dobre nepôsobila, akoby všetky komediálne nápady už došli. Seriál určite má potenciál stať sa obľúbeným medzi TV divákmi, keďže je postavený na rovnakom princípe ako úspešné Troškove "komédie" - dedinské prostredie s jednoduchými až prostoduchými postavičkami, ktoré produkujú rovnako jednouchý humor pre masy, navyše nechýbajú ani miestni dedinskí neherci. Formulka na úspech ako stvorená, no čo sa týka kvality, má to presne opačný efekt. Takže po dvoch častiach sa mi to zatiaľ javí mierne lepšie ako "troškoviny" a keď budú mať časti dostatočne zaujímavé témy, tak by to mohlo byť občas aj vtipné, zatiaľ som sa ale príliš nebavil. Dodatok po roku - môj dojem aj hodnotenie seriálu išli hore. Nájdu sa časti, keď sa skoro nezasmejem, no väčšinou je to celkom v pohode a aj napriek zameraniu na jednoduchého diváka sa v seriáli vyskytuje dosť podarených vtipov a narážok. Hlavne niektoré charaktery postáv sú prekvapivo dobre vymyslené, či už Kubovčíkov policajt, Heribanov MBčkár alebo Landlov pijan. Takéto prepracované postavy by sme v Troškových komédiách hľadali márne, aj keď ide o tradičné jednoduché postavy s IQ do 80, majú niečo do seba, čím dokážu strhnúť pozornosť a zabaviť diváka. A páči sa mi aj hudobná zložka, či už Morricone alebo československé odlies hity sú vybraté veľmi vhodne k daným situáciám a k letnému seriálu sa fakt hodia. 50% ()

Da_reba odpad!

všetky recenzie používateľa

Videl som z toho asi 15 minút a to mi úplne stačilo. Nezachráni to ani Sklár ani Polnišová. Veľmi ma mrzí že slovenská aj česká produkcia sa sústredí na tieto trápne pokuse skopírovať produkciu amerických TV staníc pretože to jednoducho nevedia! Chápem že cielová skupina sú ľudia s IQ pod 90 bodov a tí im to aj žerú ale na mňa je to jednoducho priveľa. Každý nový seriál je horší a horši... Zaslúžený odpad! ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčení jedné epizody trvalo přes 4 dny. (SONY_)
  • Tvorcovia seriálu usporiadali pre obyvateľov obce 26. januára 2015 fašiangovú párty. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Reklama

Reklama