Reklama

Reklama

Vtelenie zla

  • Česko Zhoubné zlo (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nový film, v ktorom sa režisér James Wan vracia ku svojim tvorcovským koreňom! Hlavná hrdinka Madison je vo filme paralzyovaná šokujúcimi víziami hrozivých vrážd. Jej trápenie sa ešte zhorší, keď zistí, že jej sny sú v skutočnosti realitou. (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (521)

somnar 

všetky recenzie používateľa

Skoro to nepůsobí jako film od Wana, mistra mrazivě vyšponovaného, kontrolovaného děsu, ale jako snímek, který se radostně pere jak sám se sebou, tak s diváky. Očividně to bylo po údajně katastrofálních testovačkách nějak přestříháváno, přesto to záhadným způsobem funguje a působí to zcela unikátně živě. Nečekal jsem to, ale tohle je po mě dost možná zatím nejlepší věc, jakou letos Warneři předvedli. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

James Wan už v hororovom žánri niečo dokázal, preto som sa na jeho nový film tešil. Dobrých hororov nikdy nie je dosť. Jeho nový film je však dosť podivný mix žánrov. Nie žeby občas nefungoval, ale rozhodne je nevyvážený. Asi najviac mi vadil pomalý a pomerne nezáživný rozjazd, nemyslím úvod. Dobrá polovica filmu je dosť rozvláčna, chápem, že Wan nechcel odkryť všetky karty, ale chcelo to ešte niečím oživiť. Postupne však film naberá energiu a v závere je to pekná a pomerne originálna jazda. Slušná scéna na policajnej stanici, myslím, že naposledy tam taký masaker urobil Arnold Schwarzenegger akoTerminátor... Váhal som v hodnotení, no pre tú spomínanú nevyváženosť musím dať tri hviezdy. 60%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„To nie je jasnovidka, dočerta!“ Panebože, to čo bolo??? O Vtelení zla sa ťažko píše, pretože nech od neho budete čakať čokoľvek, zostanete zaskočení. Vývoj scenára je miestami vskutku prekvapivý a aj keď niektoré momenty môžu pôsobiť absurdne, sú Jamesom Wanom natočené tak dobre, že skoro vôbec nie sú nechcene smiešne (čo je obdivuhodné najmä v neuveriteľnej finálnej scéne z policajnej stanice). Film je okrem toho plný drastického gore, ktoré síce fanúšikov vyrastajúcich na menách ako Fulci, Deodato, či Argento zrejme nešokuje, ale napriek tomu je značne drsné a fest odvážne. Herecké výkony sú priemerné, ale verte mi: ten scenár je natoľko „bláznivý“, že vám to vonkoncom nebude vadiť. Sranda je, že keď sa to tak vezme, jedná sa o jeden z najprevarenejších filmových (kvázi?)šokujúcich zvratov. Lenže je obohatený o istý lekársky fenomén, ktorý obohranému twistu dodáva zaujímavý, originálny nádych. Ďalšou srandou je, že finálnu pointu v podstate pomerne skoro odhalia vyšetrovatelia (dokonca sa zvrat svojím spôsobom dostal aj do názvu), ale vinou istých vecí ich záverom neprikladáme absolútne žiadnu váhu. Len teda fakt netuším, kto za to všetko napokon vlastne išiel do basy... ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Tehotná žena sa stane spolu s manželom terčom útoku neznámeho násilníka. Kvôli traume príde o svoje nenarodené dieťa, ale to nie je to najhoršie, čo na ňu čaká. - Konečne!!! nový horor, kde sa nerieši BLM, LGBT, COVID a neviem aké ďalšie výplody modernej doby. V Malignant sa James Wan naozaj vracia k svojim začiatkom, pretože niektoré scény ma doslova preniesli do momentov, keď som ako tínedžer pozeral Saw. Strih, soundtrack, scenár plný zvratov a hlavne perfektná Annabelle Wallis z toho robia šialenú jazdu, u ktorej som si želal, aby trvala aspoň dve a pol hodiny. Nevadili mi ani akčné scény, ktorými z toho režisér urobil ešte väčší chaos. Totálna pecka, ktorej sa dá vytknúť kopa vecí, ale luďom, ktorí začali s horormi po roku 2000, by mal Malignant prirásť k srdcu. Mne teda rozhodne prirástol. Až tak, že neviem Where is My Mind. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Jakožto největší odborník na Jamese Wana na této databázi (kromě jeho prvotiny jsem od něj viděl vše), má můj názor jako jediný nějakou hodnotu. Líbilo se mi, že snímek neměl typickou hororovou strukturu a nebyl úplně čitelný. Bohužel, zřejmě se vedle Jamese Wana nenajde mnoho dalších diváků, kteří by si první 2/3 filmu nějak závratně užili. V závěru si ovšem snímek vytáhl obří trn z prdele a rozjel naprosto fantastickou jízdu. Věřím, že po zhlédnutí tohoto snímku už nebudete brát ne lehkou váhu, pokud vám bude nějaké dítě tvrdit, že si povídá s imaginárním kamarádem, ale rovnou mu pročísnete vlasy, abyste se ujistili, že tam nějaký skutečně nebydlí. Hlavní monstrum vypadalo o trochu lépe než doktor filosofie Ivan Bartoš, když ráno zaspí a zapomene si zaplést dredy. Úžasný nápad, který byl skvěle naservírován. Opravdu škoda toho úvodu, který nepůsobí nikterak zajímavě a máte pocit, že uvidíte další z mnoha průměrných duchařin. [77 %] ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Scéna na začiatku filmu, kedy Gabriel (Marina Mazepa) násilne rozbije dvere a Madison (Annabelle Wallis) hodí na zem, následkom čoho upadne do bezvedomia, symbolizuje, že sa Gabriel vnútil do jej vedomia a kontroly nad telom. Jej dvere sú neskôr vo filme zobrazené neporušené a nepoškodené, čo naznačuje, že násilná scéna sa odohrala len v jej hlave. (Dajman)
  • Z biologického hľadiska je nemožné mať siamské dvojča opačného pohlavia, pretože počas vývinu v maternici, keď sa jedna zygota (bunka, ktorá vznikne po splynutí dvoch pohlavných buniek) nedokáže normálne rozdeliť, nastane to, že oba plody sú podobné jednovaječným dvojčatám. (ktoré sú vždy rovnakého pohlavia). (Dajman)
  • Keď Derek (Jake Abel) napadne Madison (Annabelle Wallis) a buchne jej hlavu o stenu, tak sa na danom mieste objaví krv, no keď sa postaví, na stene už žiadna krv nie je. (Dajman)

Súvisiace novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (viac)

Reklama

Reklama