Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladej June (Storm Reid) zmizne počas dovolenky v Kolumbii, kam sa vybrala s novým priateľom. Keď dcéra začne po nezvestnej matke pátrať, hľadanie jej komplikuje nielen úradnícka byrokracia, ale aj vzdialenosť 1600 kilometrov. June zostáva v Los Angeles a pri hľadaní stôp šikovne využíva súčasné technológie, aby sa matku pokúsila nájsť, kým nie je neskoro. Čím viac však preniká do digitálneho sveta, tým viac otázok ostáva... A keď napokon June odhalí tajomstvo o svojej matke, zistí, že ju vlastne vôbec nepoznala. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (170)

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Kdyby unesli mámu mně, tak můžu akorát tak běhat po ulici a křičet "Mami, kde jsi". Na stranu druhou, zmizet já, tak to moje dítě začne zajímat až ve chvíli, kdy mu dojde jídlo, kapesné a čisté ponožky. Děj slušně odsýpá, i když pár hluchých míst by se našlo. herci sympatičtí a uvěřitelní. Zápletka lehce překombinovaná, ale ne mimo mísu. Za mne více než dobrý snímek, který oceňuji 70%. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Před zhruba pěti lety vlezl John Cho zmizelé dospívající dceři do soukromí a snažil se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění i tentokrát sledujeme skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností internetu (opakovaně prolomit heslo není problém) a prostě naplno využíváme všemožné aplikace. V centru dění je tenkrát teenagerka June, jejíž starostlivá matka vyrazí s novým přítelem do Kolumbie, ovšem o pár dní a sérii večírků později čeká na letišti marně. Máma je fuč, boyfriend je fuč, policie je bezradná a June tak započne řetěz pročítání mailů a nabourávání se do účtů. Čeká nás řada zvratů, záhadných překvapení a někdy v polovině dost zásadní zvolnění tempa. Samozřejmě ne všechno dává smysl, místy je to dost na efekt, hodně se hraje na náhodu, aspoň čtvrthodinku bych vypustil. Na druhou stranu je scénáristické a režisérské duo Nicholas D. Johnson a Will Merrick, které výše zmíněné Pátrání stříhalo (tvůrce „prvního“ dílu Aneesh Chaganty je tady v roli producenta a stojí za námětem), soustředěné, jejich pojetí je stylové a celé je to z vizuálního hlediska atraktivní. Nicméně Pátrání mi díky emocionálnímu dopadu sedlo víc. Tři a kousek... ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Oproti Searching síce omnoho viac vykalkulovaná hra s divákom ohľadom jedného značne vykonštruovaného a v závere až za vlasy pritiahnutého únosu, ale musím uznať, že tá hra s divákom, postupným dávkovaním informácií a neustálym vodením ho za nos funguje perfektne. Takmer dvojhodinová stopáž ubehne úplne hravo, forma komunikácie cez obrazovku laptopu je využitá až na dreň a aj hlavná hrdinka značne sympatická. Vo výsledku tak slučná thrillerová jednohubka, ktorá chce byť však možno až príliš prekombinovaná, čím stratila oproti predchodcovi to kúzlo typu "toto by sa mohlo stať aj v skutočnom živote". CELKOVO: 7/10 ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Tento film si uzije, resp. mu uveri, zrejme mladsie publikum zijuce a dychajuce na socialnych sietach a vobec internete. Zaujimalo ma, nakolko su uvedene stranky a sluzby autenticke a nakolko boli vytvorene len pre ucely filmu samotneho. Samozrejme, niektore mena stranok, live-cam nesedeli, ani nazov mostu Love Lock Bridge v Cartagene. Zaujimave, ze na nom v skutocnosti ani ziadne zamky nemozu byt umiestnene. :) Kto by patral po stopach ako ja, spominany most z videa je cca 500m severozapadne od toho, ktory ukazal June vyhladavac v google-maps, kde si mava s Javi-m live. Mensi twist influencerky v zavere a predtym za 2 odvedenia pozornosti a klamania telom. Neohurilo, ale nie je to uplne marne. Priemer. Mali sme tu i lepsie "desktop" kusky, s ktorymi sa pocas, ale uz i kratko pred Covidom roztrhlo vrece. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po vynikajúcom filme Searching tu máme ďalší screenlife thriller v podobe Missing. Tento krát však pátra drzá dcéra po nezvestnej matke, ktorá odišla na dovolenku s nedôveryhodným priateľom do Kolumbie. Už som z toho nemal taký waw pocit ako pri Searching, kde bolo všetko také originálne a popravde, malo to aj lepšiu zápletku. Missing je proste iné a hlavná "hrdinka" June mi pripadala ako poriadne drzá puberťáčka, ktorá sa správala nanajvýš nerozvážne. Navyše, bolo to celé už príliš prekombinované, a niektoré veci boli tak trochu pritiahnuté za vlasy. Ale výsledok bol napokon celkom vydarený a aj keď to vyzerá, že som až príliš kritický, tak vo svojej podstate sa mi to páčilo nadpriemerne (ale keď človek porovnáva so Searching, tak to proste zaostáva). 4* ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama