Reklama

Reklama

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (130)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Ten film působí debilním dojmem nic se zde nevysvětlí a režisér počítá s tím , že lidi co na to půjdou nebo to uvidí znají knížku což já třeba neznám a nemíním si ji kvůli tomu kupovat a číst. Tak, že tu máme rodiče  co jsou telepati a holku co dokáže dělat požáry nevíme jak k tomu došly jen víme, že se na nich dělaly pokusy  a jde po nich jakási agentura a chlápek co má telepatické schopnosti. Kdo je tenhle chlápek nevíme a nikdo se ani nesnaží  to vysvětlit proč po nich jde se taky nedozvíme chce být na světě jediný  nebo mu za to platí nevíme. Pak tu máme jakéhosi doktora co jich jaksi vytvořil jak to udělal proč to udělal má taky nějaké schopnosti nevíme a nezjistíme to ani.  To vše směřuje k finále kdy otce unesou a holka ho zachrání a neznámý chlápek s ní zůstane proč ho nezabila, když zabil její matku a zabíjel i jí podobné nevíme a už se to nedozvíme. Do kina na to jít jsou vyhozené peníze ani nechápu proč to produkuje Blumhouse , kteří mají na víc.  I triky jsou hodně tragické na rok 2022. 40 procent za ten konec. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Dalsia spackana adaptacia vybornej King-ovej kniznej predlohy. Tolke kvanta reziserov sa o to pokusaju a mizivemu percentu sa podari ich ozaj vystihnut.  Nebyt paradnej doprovodnej filmovej hudby, a ze s tou horrorovou ma Carpenter bohate skusenosti, a celkom uchadzajuceho zaveru, nebolo by tu moc pozitiv. Potesil fireball. Sklamalo ma, ze som nevidel nuklearnu baby-Godzilu. :)) Kto ste videl zaver druheho dielu, viete, o com hovorim. :) Ako prosta zabava to vsak ujde, ak nudne pasaze trochu "posurite". Za mna to bol len vedome vzhladnutie dalsieho z radu chabych filmov, inspirovaneho King-om, ktore dokaslu i vybornu predlohu. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ako veľký fanúšik Stephena Kinga som tajne dúfal že tento film by mohol byť prekvapením roku 2022, čo sa bohužiaľ nestalo. Na druhej strane jeho hodnotenie pod hranicou 50% sa mi zdá pomerne kruté. Dobrá hudba, pomerne vydarená atmosféra, úplne nesklamali ani herci ale celé to mohlo byť podstatne lepšie. Teší ma však fakt že sa nejedná o najhoršie spracovanú novelu tohto autora napriek tomu že film za očakávaním značne zaostal. Opäť ma teší rozhodnutie neísť na film do kina, v poslednom čase sú buď filmy čoraz horšie spracované alebo rastú nároky nás filmových fanúšikov. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

"X-mení" rodinka se skrývá, jenomže zlotřilá organizace lačnící provádět pokusy ji vypátrá a otec s dcerkou musí utíkat. Řídký scénář nemá co vyprávět, na akci/triky se nedostává budget, psychologie malé vzteklé holky vaří z vody – nuzná režie v představitelce hlavní role přesvědčivé emoce nezažehne a končí to celé dost divně (bezcitný vrah najednou za klaďase? – asi mi něco uniklo). ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama