Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

Klajnik 

všetky recenzie používateľa

Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně). ()

Brain-D 

všetky recenzie používateľa

Za málo peněz hodně muziky. V době, kdy hra na Oliheň zažívá svůj úspěch je tohle jedna z dalších psychologických experimentních variací na na boj o přežití ve hrách. Tohle je sice kvalitami někde níže, ale není to na 55%, tudíž nadhodnocuji, aby ho mohlo zkouknout více diváků. U mě je to tak na 70% ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Nápad s (anonymním?) vyřazováním lidí nebyl špatný, ale provedení mě nebavilo. To opravdu čekali, že podobný typ filmu utáhne pár puntíků na podlaze? Navíc nejde o horor (za mě zklamání) a neobjeví se ani emzáci (protože myšlenka na sci-fi mě záhy velmi bavila). No a kdyby závěrečná scéna přišla o půl hodiny až o hodinu dřív, vůbec bych se nezlobila, protože to rozlousknutí stálo zato. Je to takové na půl cesty a těším se na remake, který určitě časem přijde. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám podobné extrémne komorné vyhrotené drámy/trilery istým spôsobom rád, ale ich hlavný problém je zároveň ich titulným plusom: komornosť. To, čo spočiatku zaujme tým, aké je to komorné, začne ku koncu nudiť práve z dôvodu, že je to... komorné. Žiaľ, je to i prípad filmu Circle, kde je zápletka ozaj jednoduchá, ale zas je natoľko WTF, že nás zaujíma, o čo ide. Obávam sa však, že postupne začne tempo stagnovať do takej miery, že vás to niektorých možno úplne prestane zaujímať a dopozeráte to len aby ste to dopozerali. Zaujímavý priemer. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Niekolko desiatok ludí sa preberie na zvláštnom mieste a takmer na nič si nepamätajú. Každý stojí na červenej značke, ktoré spolu vytvárajú kruh. Hneď po prebudení ludia zisťujú, že akýkolvek krok mimo kruh ich ihneď zabije. Začína sa smrtelná hra, z ktorej môže odísť len jeden človek ako víťaz. - Obrovské prekvapenie. Kombinácie hororu a SciFi mi nesedia velmi dobre, lenže toto je hra o život, ktoré zase milujem, takže som takmer celú dobu sledoval na jeden nádych. Postavy boli velmi rôznorodé a myslím si, že by si tu mal každý nájsť svojho favorita. U hororu mám rád štýl čím viac ludí, tým lepšie, kvôli vysokému bodycountu, takže keď som videl počet postáv a zistil som, že pôjdu dole rad za radom, bol som vo svojom živle. Týmto sa však dostávam k najväčšiemu nedostatku tohto hororu. Pozor na jemný spoiler. Všetky smrti sú totálne jednotvárne a po niekolkých desiatkach úmrtí už tento fakt naozaj pôsobí negatívne. Celý čas som čakal, že nastane nejaký obrovský zvrat, lenže až do konca sa nič významné nestalo. Môže to znieť tak, že to bola len nezmyselná vyvražďovačka, v ktorej postavy padali rad za radom úplne nezmyselne, ale tak tomu nebolo. Nebyť toho slabšieho záveru dal by som pokojne 5 hviezd, ale v poslednej tretine sa to stalo napriek niekolkým zvratom dosť ubíjajúce, takže som sa na konci mierne prestával sústrediť. Celkovo je to ale absolútna bomba, ktorá ma nehorázne bavila. + herečka zo Saw V + herec z Nightlight + herečka z Finders Keepers ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama