Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental Film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (198)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Uvolněná pohodová road movie po Evropě v kombinaci se snahou o věrnou rekonstrukci zmařeného teroristického útoku ve Francii rovná se lehký průser. Eastwoodova výborná dramaturgie a vycizelovanost charakterů je pryč. Půjčil si skutečné aktéry, ale výsledek se mijí účinkem. Konverzačky příliš mnoho, útoku příliš málo, včetně zcela nepochopitelných časových skoků ve scénáři. Z úcty k látce a ke klukům, kteří dávali do herectví obdobně vysoké nasazení, jako při záchraně životů ve skutečném světě. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

The 15:17 to Paris nie je až tak zlým filmom ako sa môže javiť z môjho hodnotenia. Úvod kde sme sa zoznamovali s detskými verziami našich hrdinských protagonistov bol fajn a nemal som pomerne veľa výhrad. Áno, chalaniská budú potrebovať viacej skúseností s herectvom, no prítomnosť tuctu známych hereckých tvári pomohla, a ja som sa cez to dokázal preniesť. Tréningová sekvencia bola taktiež fajn, no v momente ako sa naší hrdinovia vydali na road trip všetko šlo do kelu. Oceňujem gesto a myšlienku ponúknuť týmto pánom ukázať ako to bolo vo (filmovej) skutočnosti, no na druhú stranu, mnohokrát som sa cítil akoby som sledoval kultovú záležitosť The Room. Road trip sekcia filmu len zvýraznila ako títo páni nedokážu hrať (aj keď majú charizma), a čo je ešte horšie, scenár či réžia im taktiež nijako nepomohli zakryť tieto nedostatky. Rovnako počas tejto časti filmu, ma absolútne nezaujímalo čo sa vo filme deje, lebo koniec koncov, okrem pár slovných výmen, koniec filmu by nebol nijako ovplyvnený či nám ukázal niečo vďaka čomu by som sa k týmto postavám viacej upnul. Finálna sekvencia vo vlaku je dobre natočená, ale keďže neviem presné detaily ako to všetko prebiehalo, niektoré veci mi prišli extrémne podivné ... Chápem, že útočník bol znehybnený, adrenalín stále prúdi krvou, no vážne by niekto zobral tú AK-47 a šiel povedať ostatným, že je všetko v pohode, a kompletný cudzinec potom povedal "He's a good guy." potom ako ho poprosili o malú pomoc, ktorú by azda urobil každý, a až potom rozložil tú AK-47 na tie najmenšie a najnepoužitelnejšie súčiastky? Just sayin'. Tento film by som prijal omnoho lepšie keby to bol hodinový televízny film, takto mi je ťažké nebyť prílišne kritický. Od Clinta by som čakal viacej, i keď neviem čo by to viacej malo byť. ()

Reklama

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Určitě oceňuji přiblížit nám útok, jak skutečně probíhal, a také se mi líbí, že Clint Eastwood hlavní role obsadil skutečnými vojáky, kteří útoku zabránili. To je ale asi vše. Samotný útok trvá jen pár minut a je až na konci filmu. Předtím sledujeme jen to, jak kluci rostou, utužují se v přátelství, mají své problémy. Potom jak jsou na vojně, jak mění své životy. Jednoduše nic zajímavého. Spíš než na dospívání hlavních hrdinů bych se třeba zaměřil na útočníka – jeho přípravu, motivaci. Kdybych to tušil, podíval bych se jen na pár finálních minut. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Clint to režíruje tak svojsky. Spočiatku možno budete hromžiť, prečo toto a hento, ale v konečnom dôsledku si uvedomíte, že natočiť celovečerný film len o útoku vo vlaku tak ako sa stal bolo nemyslitelné. Pokial by tam nehral Neeson, vtedy sa to dá. Rozhodne je to ale pozeratelné, gradujúce a vôbec mi nevadilo, že chalankovia sú skutoční hrdinovia a nie herci. Aspoň to bolo prirodzené. A veď ani nemali čo hrať, takže v pohode. Terorizmus je zlo a my sme počernejším vymeteným bradáčom otvorili dvere. Tak teraz sa nečudujme. 3 z 5 ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Na zdi má plakát z Kubrickovy Olověné vesty, vedle v baráku nejlepšího kámoše a ve škole tak trochu problémy s ředitelem. Spencer je obyčejný kluk s obyčejnými trablemi dospívání. I když slova jako selhání, průměr nebo zklamání slýchává docela často. Hledání místa v životě ho čeká stejně jako kamarády Aleka a Anthonyho. Nakonec se najde v armádě a společně se svými přáteli zmaří pokus o teroristický útok marockého sympatizanta Islámského státu, kterému v rychlovlaku jedoucím z Amsterdamu do Paříže selhala automatická zbraň, takže tři stovky nábojů zůstaly jen v batohu. Legendární Clint Eastwood znovu zvolil skutečnou událost, jenže tentokrát na to jde velmi unyle a až televizně (dokonce jeho dvorní kameraman Tom Stern obrazově nijak zvlášť nepotěší), bez velkých jmen (a s experimentem v podobě skutečné trojice hrdinů) se pokouší o civilní podání, absentují tu dramatické scény (pochopitelně vyjma té stěžejní), klukovská léta vůbec nevtáhnou, přesto je ve výsledku vlastně docela odvážný. Protože se vydává cestou, kterou bychom od něj asi úplně nečekali. Ano, Clint se pokusil dostat svým hrdinům víc pod kůži a nejen je letmo načtrtnout, přesto to úplně nevychází. Nijak jsem se o trio nebál, nijak mi nepřirostlo k srdci. Příliš výsledku nepomáhají ani dialogy, které místy hodně tahají za uši. Docela škoda. Hůl nad Clintem ovšem rozhodně nelámu. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama