Reklama

Reklama

Plivu na tvůj hrob

(festivalový názov)
  • USA I Spit on Your Grave (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá atraktivní spisovatelka Jennifer Hills (Camille Keaton) přijíždí na venkovskou usedlost u řeky dopsat svůj román. Namísto vytouženého klidu na práci a inspirace tu ale nalezne pouze bolest a ponížení z rukou čtveřice brutálních buranů, kteří ji opakovaně znásilní a zničí její knihu. Zdrcená umělkyně se jim rozhodne krutě pomstít - a vytvoří tak mistrovské dílo!

Nechvalně známá klasika žánru exploitation filmů, který prožíval konjunkturu v 70. letech. Ještě donedávna byl tento film v řadě zemí zakázán, protože měl podle cenzorů glorifikovat násilí páchané na ženách a přední americký filmový kritik Roger Ebert jej označil za nejhorší film, jaký kdy viděl. Camille Keaton za svůj výkon obdržela v témže roce kdy byl film natočen cenu na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu ve Španělsku. (choze)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (196)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Dnes som si tento nechvalne známy flák zopakoval a musím povedať, že je to stále zážitok. Rape scény sú stále dostatočne disturbing, ale podľa mňa film nie je nijako zameraný proti ženám, keďže muži dostanú revenge časť aj s prílohou. A o tom to stále je, otázky, dokonca aj dirty old school grindhouse zamyslenie k tomu. Plus geniálna absencia hudby, parádne prostredie. Na túto kontroverznú klasiku sa nechytá ani sám o sebe slušný "remake". Pochybujem, že chystané "Deja Vu" na tom niečo zmení. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Amatérsky, veľmi naturalistický a drsný film o brutálnom znásilnení a následnej krvavej pomste zaň. Žiadna hudba, žiadna charakterizácia postáv, žiadne zábrany v zobrazovaní násilia. Veľká sexuálna otvorenosť. A tiež absolútne nulová atmosféra alebo poetika, príšerné dialógy a jedny z najhorších hereckých výkonov, aké som kedy videl. Ohodnotiť to z filmárskeho hľadiska, "odpad" by bol príliš chválitebný. Ohodnotiť to však z hľadiska, čo to so mnou spravilo, dávam jednu hviezdičku. Film, ktorý si musíte pustiť sami, iba v spoločnosti vlastnej intimity a televíznej obrazovky. Len vtedy dáte voľný priechod svojmu voyeurizmu, hlboko ukrytej prirodzenej krutosti a túžby po násilí, podvedome si ospravedlňujúcej slovíčkom spravodlivosť. ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Remake z roku 2010, rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější Rape & Revenge Horory. A jelikož se dneska chystám na Zarchiho přímé pokračování (hodnocení a stopáž vypadají katastrofálně), tak jsem samozřejmě nemohl vynechat tenhle můj Hororový retro rest. No, za mě je remake lepší, ale beru ohled na stáří snímku. Hodně tu ale chyběla hudba, bylo to takové prázdné. Každopádně, hlavní herečka byla hezká, mělo to drsnou atmosféru, znásilňovací scény, jsou natočené celkem dobře, co se týče odplaty, tak nejlepší scéna byla asi ta ve vaně, zbytek byl co se týká brutality rozhodně podprůměr. Věřím ale, že v té době to dokázalo ohromit / šokovat / znechutit. (Full HD, Remastered) ()

petero 

všetky recenzie používateľa

S očakávaním najhoršieho amaterizmu, ma film prekvapil práveže tým najprofesionálnejším amaterizmom čo sa týka ako réžii a scenára, tak aj hereckých výkonov (keď to porovnám napr. s takým BROKEN). Ani na sekundu ma nenudil a vytýkať tomu slabú charakterizáciu postáv považujem tiež za neobjektívne. Takto to bolo správne realistické a surové a v rámci žánru môže ísť smelo príkladom. Z posledných filmov súčasnosti mi pripomenul STORM WARNING. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

I spit on your grave treba brať ako kuriozitu, ako film pre divákov, ktorí chcú vidieť vzorku z každého undergroundového žánru. Popravde som podľa referencií čakal väčšiu explicitnosť sexuálnych aj násilných scén, v súčasných gore hororoch toho vidíme oveľa viac, takže dobová šokantnosť filmu je už fuč. Pokiaľ chcete pri podobných revenge filmoch, alebo filmoch, kde hlavný hrdina trpí, cítiť katarziu, pustite si radšej nejakého Von Triera. O spoločenskú alebo sociálnu kritiku sa film našťastie nesnaží, ani by mu to nesvedčalo, o nejakej psychológii nemôže byť ani reč. Camille Keaton je ale charizmatická a krásna, takže ona je tým hlavným magnetom tohto čisto feministického amatérskeho filmu. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (19)

  • Jistý profesor na universitě v USA kdysi tento film pustil ve třídě dívkám, aby je dostatečně a názorně varoval před nebezpečím znásilnění. Jeho čin vzbudil obrovský poprask a profesor byl z university propuštěn ... (Flipnic)
  • Zerchi prodal v roce 2008 práva na film a na rok 2012 se chystá remake. (Flipnic)

Reklama

Reklama