Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 13

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (CinemArt SK)

Videá (7)

Trailer 13

Recenzie (40)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Výrazně lepší, než by člověk od nevyžádaného prequelu sedmdesátkové klasiky čekal. Nell Tiger Free navazuje na krasojízdu ze seriálového Servanta a Arkasha Stevenson se jako celovečerně debutující režisérka představuje v pozitivním světle. Stylově je První znamení mnohem výraznější než konkurenční řadové studiové horory. Největším problémem tak je, že má film coby přímý dějový předchůdce původního Omenu jasně vykolíkované hřiště a určené mantinely, v nichž může hrát. Možnost překvapení je značně omezená, byť nutno uznat, že i s takto rozdanými kartami se tvůrci snaží (např. vysvětlení toho, proč se záporáci o výrobu antikrista snaží, je za mne naprosto super). ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Omnoho lepšie, než som si dokázal predstaviť. Aj tak ale nedosahuje vrcholov žánru a ostane zabudnutý. Napriek dielčim kvalitám a ambicióznosti nie je totiž úplne vyladený. V rámci mainstreamovej žánrovej produkcie však ide o silný nadpriemer. A ako prequel jedného úžasného filmu ide o viac než solídny kúsok. Niekde na úrovni dvojky. 7/10 ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

První pokračování skvostného původního filmu, které mě bavilo a skutečně zaujalo. Neznámá režisérka vyčarovala solidní temnou a hrozivou atmosféru a hlavně několik velmi působivých scén, které jsou "hororové" v tom nejlepším smyslu slova (použití Goldsmithova božského hlavního motivu z originálu v klíčové scéně mělo patřičný efekt). Dokonce mě zaujala i ústřední myšlenka ("Čeho se církev nejvíce bojí?"), ale propojení s Donnerovou mistrovskou klasikou je hned ve dvou ohledech velice pofidérní. Jeden zcela popírá jedno ze zásadních odhalení a druhým je křečovitě zkonstruovaný závěr, jehož cílem je případná možnost vzniku další dílu, který by stál stranou (tzv. sidequel) již existující série. A který - pochopitelně - vůbec není potřeba... I tak ale asi nejlepší satanistický horor za docela dlouhou dobu. 65 % ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Film je niečo ako stroj času do 70s hororu. Čiže zabudnite na prehnané jumpscare lakačky, ale pripravte sa na pomalé budovanie hororovej atmosféry. Dielo pripomenie staré horory nielen námetom a konštrukciou príbehu, ale aj vizuálom, výraznou hudbou, pomalým budovaním napätia a praktickými (slizkými) efektami (až na pár výnimiek). Nebojí sa tiež pritlačiť na pílu, keď treba (havária, pôrod či spálená), atmosféru dolaďuje skvelou hudbou, drobnými náznakmi a vie diváka držať v napätí. Prequel trpí už svojou podstatou, keďže vieme ako má dopadnúť cieľ, tak nemá čím prekvapiť. Bol aj pokus o jeden zvrat, ktorý bol až očividne jasný od začiatku a nepotešili ma ani zbytočne otvorené dvierka na rôzne (side) pokračovania. Vo filme nájdete aj kopec odkazov na starú klasiku (počnúc úvodnou samovraždou) a nádejná režisérka Arkasha Stevenson (na to, že je to debut, ide o vysokú kvalitu) sa inšpirovala nielen pôvodným filmom, ale aj Polanského dielom "Rosemary´s Baby" alebo aj "Suspirou" od talianskeho matadora Daria Argenta. Vo výsledku ide o podarený retro horor, ktorý ponúka alternatívu ku moderným hororom. Stále sa to dá aj „po starom“ a funguje to. Rozhodne zatiaľ najlepší horor v tomto roku. Veľmi milé prekvapenie. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (26)

  • Když jde Margaret (Nell Tiger Free) do bytu otce Brennana (Ralph Ineson), musí odemknout dobře zamčené dveře. Horní zámek (dveřní řetěz) je špatně namontován, takže řetěz snadno vyklouzne z otvoru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama