Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Kevin Costner je ideálna herecká voľba pre takéto projekty a ja osobne ideálny divák pre tento druh filmov. Tým nemyslím, že som dokonalý, ale to, že v takýchto prípadoch dokážem tvorcom kadečo prepáčiť, mnoho vecí prehliadať a len sa nechať dobre baviť príbehom, ktorý môže byť už stokrát prevarený, a tiež plný klišé a zaužívaných postupov (záchranár na vzostupe - nešťastie - psychická trauma - výcvik - comeback - atď, atď, atď..). Vy ostatní si zrejme z môjho hodnotenia odpočítajte jednu hviezdičku. 70% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,011,732Tržby Celosvetovo $94,973,540Tržby za predaj DVD v USA $53,808,639 //počet predaných kusov 3,187,245║ Dosť rozpačitý dej, kde je miestami zbytočne naťahovaná vata, technická stránka zvládnutá, výcvik zaujme, Costner ošumelí ale dobre dá sa, Kutcher tiež nebol ta najlepšia výhra do postavy záchranára on nevie proste vážne hrať, určite som čakal viac od tohto filmu. /55%/ ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľké patetické prejavy, veĺké hrdinské činy, klišé kam sa pozrieš....a Davis to dokázal natočiť tak príťažlivo, že mi nedá hodnotiť nižšie. V tomto prípade zato jednoznačne môže atmosféra, ktorá mi proste sedela ako Kutcher na dne bazéna. Ešte spomeniem kvalitne zobrazený tréning a parádnu záverečnú akciu. Vhodne obsadení Costner s Kutcherom. Nikdy by som nepovedal, že toto napíšem... ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Andrew Davis natočil drámu zo záchranárskeho prostredia podľa všemožných osvedčených trikov,stokrát videného storylinu a pod. Vtip je v tom, že ono to celé napriek hereckým "ne-esám", zabijáckej stopáži, pátosu, klišé a všetkému možnému funguje veľmi dobre! Ničím výnimočné ale poctivo odvedené remeslo a "dobrá komercia", ktorá neurazí... ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Pecka film, žádná přehnanost, žádné emoční třískání. Prostě paráda. Téměř celý film sledujeme výcvik budoucích záchranářů a na konec pořádnou akci, která je tak pěkná že jsem si jí pustil vícekrát. Těžká práce bez ocenění, to není jak já:-)) Costner je borec a určitě sympaťák Kutcher hraje tak jak má a McDonough je můj oblíbenec, i když je pravda že tady se nějak extra nepředvede. Parádní film s dokonalou hudbou, a hereckou legií. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama