Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 292)

JAn 

všetky recenzie používateľa

They are just children... they are just children. Nádhera! Proč ´sem to jen tak dlouho odkládal? Fantastický survival, který nedá nevzpomenout na nic menšího než geniální boormanovku Deliverance. Hutná atmosféra, nadmíru sympatické postavy, pusobiví hajzlíci, fantastická kamera, výtečný David Julyan a neskutečně dravá a provokující poslední čtvrtina filmu. Malý zázrak na poli buranského filmu. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Svůj účel plní tohle hixploitation dobře - vzplanete u něj spravedlivým hněvem vůči hnusným buranským dětským (!) záporákům a zato, co provedli slušným středostavovským hrdinům z města, jim budete přát co nejbolestivější smrt (dalece přesahující přiměřený trest). Taky si budete klást otázku, co byste v té které situaci udělali vy, zanadáváte si nato, jak jsme vykastrovaní civilizací a jací jsou ti dnešní fakani malí zmrdi a zatrne vám při pár chuťovkách (mučení Stevea). Ale hlavně, hlavně se narozdíl od řady podobných titulů (HOSTEL, WOLFCREEK), nebudete ani na chvíli nudit, byť konec na můj vkus poněkud vyšuměl. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Scenár nie je celkom "čistý" (tradičné hororové blbé jednanie niektorých postáv), ale gradácia od nervozity (prvá polhodina) k napätiu (druhá polhodina), obhrýzaniu nechtov (zvyšok) až k depresii (po filme) funguje bezchybne. Francúzske Frontiéres je síce ešte intenzívnejšie a prerod hlavnej hrdinky na killerku je tam presvedčivejší, ale ako pohľad Britov na prehnane chránené práva detí, ktoré "nevedia, čo od dobroty", je to naozaj zaujímavé a k veci. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Ano, s mladými už to opravdu není co to bývávalo a tenhle film dává tomuto názoru za pravdu hodně, ale opravdu hodně drastickým a sugestivním způsobem. Příběh o nahánění páru bandou útočníku není nijak originální, jenže to by těmi útočníky nesměla být banda zkažených a nevychovaných puberťáků. A ty jsou vykresleni opravdu věrohodně a budete je nesnášet hned po prvním střetnutí. A pár je navíc velice sympatickej a v podobné situaci bych se asi zachoval stejně. Ale nejdůležitější je tady atmosféra. Ta je tady opravdu vynikající a ten vzrůstající pocit bezmoci se z filmu přenesl i na mě. Tu úplnou bezmoc navíc korunuje nekompromisní závěr, kterej jsem opravdu nečekal a byl fakt docela krutej. Britové dokázali, že umí budovat atmosféru v hororech v poslední době asi nejlíp. Překvapivě hodně mrazivý zážitek. 80% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Spratci! Tři průměrné hvězdy dávám i za to, že tahle (víceméně) variace na klasické Peckinpahovy Strašáky rychle odsýpá a za výbornou Kelly Reilly, kterou jsem dosud znal jen z "chladných" kostýmních rolí v Pýše a předsudku či Sherlocku Holmesovi. Nijak víc mě ale Jezero smrti neuchvátilo. Ani nevyděsilo.__P.S. Dobrý TV dabing, obzvlášť u dětských rolí, což nebývá nejjednodušší věc. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Počas záverečných tituliek sa objaví ešte jedna scéna. (Jozef.Payfen)
  • Jezero Eden je ve filmu umístěno ve Velké Británii, ve skutečnosti se ale nachází v americké Minnesotě. (LentilleLily)

Reklama

Reklama