Reklama

Reklama

Dvere

Trailer

David bol kedysi úspešný maliar, jeho život sa však začal rozpadať, keď nepriamo spôsobil smrť svojej sedemročnej dcéry Leonie. Jedného dňa, o sedem rokov neskôr, objaví dvere, ktoré mu umožnia začať odznova. Čo však spočiatku vyzeralo ako skvelá šanca na nový začiatok sa čoskoro premení na hrôzu, keďže nie všetko v minulosti je také, ako sa zdá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (47)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Úspěšný malíř David na první dobrou zpackal, co se dalo, podváděl manželku s jinými ženami, o dceru se příliš nestaral a rodina pro něj zjevně nic moc neznamenala. Až když přišel o vše, sepnulo mu to. A tak se dal na chlast. Potud je dějová linka příběhu logická a srozumitelná. Pak přijde jakési podivné hopsnutí v čase s krásným motýlkem a je tu druhá životní šance... No a neb mně halušky (sci-fi, mystery, paralelní světy a jiné zvláštnosti), ani krumpáče nikterak ve vnímání neruší, líbilo se mi to. Mads Mikkelsen to dal v kvalitě A+. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavý Thriller pracující s Retrospekcí, který mi od začátku hlava nebrala, o co tam vlastně jde! Při filmu je potřeba přemýšlet, protože jinak se ztratíte jako já.. První hodinka byla spíše taková uklidňující, oddechová, avšak pak to nabere jiné obrátky a dočkáme se i gore a slušné dávky napětí. Němci tedy opět překvapili 65% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ľahučká thrillerová forma s príjemnou mysterióznou atmosférou a slušným nápadom na námet. A opäť tu exceluje skvelý Mads Mikkelsen. Škoda, že film nedokázal vzbudiť výraznejšie emócie (hlavne v spojení so stratou dcéry) a tiež by som pri niektorých scénach pridal na napätí. Čo sa týka celkového dojmu, snímok teda nepatrí k tým najlepším filmom s týmto hercom, ale aj tak ide o príjemne strávený filmový čas. 70/100 ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Začne to jako docela zajímavě rozehraný mysteriózní kousek, potěšila mě přítomnost Heike Makatsch (první Resident Evil, Láska nebeská), pak mě rychle zchladilo nadabování Madse Mikkelsena nějakým němčourem. Nicméně jakmile "projde dveřmi", je to docela napínák s dobrým námětem, kde neselhává ani dramatická složka - vztahy a postavy. Oceňuju i konec, kde na "šťastné straně" paradoxně zůstali zrovna tihle dva. A ani jednou jsem se nenudila. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Die Tur sú dôkazom, že scenáristov stále nesmierne pokúša vymýšlať nové a nové mindfucking námety. Niekedy je to dobre, inokedy cítiť, že už niet príliš čo vymyslieť. Tento film je skôr tým prvým príkladom, ale nie tak úplne. Toto je prípad, kde by vyložene pomohol americký remake, ale iba doslovný. Nie som ich fanúšikom, lenže televízny look Dverám jednoznačne škodí. Vymeniť suseda za Hopkinsa a hneď by sme sa báli viac. Vlastne sa jedná o tuctový béčkový sci-fi námet, lenže scenár nás stále dokáže udržiavať v napätí a nerozhodný výsledok spokojnosti a mierneho sklamania vyrieši logický záver, ktorý dáva celému tomu humbuku zmysel. Mikkelsena v prípadnom remaku ponechať! Film o chybách minulosti, ktoré nejdú napraviť a o našom uvedomení sa, keď je už neskoro. Dvere sa zaoberajú možnosťou, že by to išlo a aké by to mohlo mať následky. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy David Andernach (Mads Mikkelsen) klepe na dveře svojí ženy, zaklepal omylem na dveře cizí, jejichž otrávený majitel mu poté bez obalu doporučil, "aby se ztratil." (akisha)
  • Mads Mikkelsen sice namluvil svou roli německy, ale i tak byl nakonec předabován rodilým Němcem. (akisha)

Reklama

Reklama