Reklama

Reklama

Ak chceš chytiť zločinca, konaj ako zločinec.
Jack Regan je staromódny londýnsky policajt, ktorého drsné metódy prinášajú dobré výsledky. A to nedáva spať dôstojníkovi z oddelenia vnútorných záležitostí Ivanovi Lewisovi. Zúril by však oveľa viac, keby vedel, že Regan mal aférku s jeho mladou ženou Nancy. Keď Regan neuposlúchne rozkaz, v centre Londýna sa rozpúta prestrelka medzi bankovými lupičmi a políciou, pričom zahynie aj jeho kolegyňa Nancy Lewisová. Regana suspendujú, vyhodia z polície a napokon zatknú. Napokon mu pomôže jeho protežant, mladý a nepodplatiteľný kolega  George Carter a za nitky potiahne aj jeho nadriadený, Frank Haskins. Regana prepustia, aby ďalej mohol bojovať so zločincami z Gravesend Marina a udržal dobrú povesť svojej lietajúcej londýnskej policajnej jednotky, nazývanej The Sweeney. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (230)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa mi to zdalo ako dementné cvičenie pre stále hlúpejšie publikum. Pár prekvapivých zvratov zhruba v polovici situáciu zlepšilo a jedná sa tak len o hlúposť štandardizovanú. Samotná jednoduchosť scenára nevadila natoľko, aby som naháňačke za lúpežníkmi nedal vyššie ohodnotenie. Vadilo čosi iné: rafinované odoslanie všetkých zástancov práv zadržaných kamsi hlboko do smradľavých hajzľov, pretože len bránia vo vyšetrovaní, sú zmietaní žiarlivosťou a túžia po pomste. Naopak dobrí sú tí, čo majú vytipované podozrivé elementy. No a ak sú podozriví, treba ich bejzbolkami naučiť spravodlivosti. Keď náhodou vinní nie sú, ich chyba bola vo vyvolaní dojmu podozrivosti. Partia búchačov je samozrejme neskorumpovaná, neohrozená a solidárna. Šéf je sympatický, starou školou odchovaný alfa samec, užívajúci si s generačne mladšou kolegyňou. Nejde o nič iné, len o miliónkrát v detektívkach opakovaný koncept manipulácie, snažiaci sa desaťročia divákov presvedčiť o tom, že: 1. policajtom záleží vždy len na vykynožení zločinu, 2. akákoľvek násilná akcia polície je oprávnená a má zmysel, hoci sa zdá, že ho nemá., 3. prisťahovalci sú pliagou, rozvracajúcou systém. 3. občasné údery nevinným sú nevyhnutnou daňou za účinné vykynoženie lotrov. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Filmy Nicka Love asi nejsou pro mě. Tenhle je teda alespoň nejpřístupnější a to jenom proto, že se jedná o poměrně drsnou gangsterku, kde vrcholem všeho je životem omletej Ray Winstone. Technicky tak nemůžu říct ani popel. Závěrečná automobilová honička byla parádní, ale průběh byl na pořádnej knock-out mezi oči s monoklem barevným jak duha. A ono být nadšený z momentů a usínat u zbytku filmu taky není fajn. ()

Reklama

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Už nikdy nechcem vidieť erotické scény s vyžratým penzistom Rayom Winstoneom. Ten obraz sa mi vryl do pamäti a neviem sa ho zbaviť. Nejako mi tam Ray nesadol, mala som celý čas pocit, že nezabehne ani len dvadsať metrov bez toho, aby si musel odpočinúť. Inak je to vcelku slušná a pozerateľná krimi, ale vzrušením som určite nevýskala. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

PECKA!!! Ale totálna. Ray Winstone je buldog, ktorý raňajkuje Neesonov, zapíja ich šťavou z Lina Venturu a keď sa potom ide vysrať, utiera si riť dvojvrstvovým z Delona a Gabina. Oldschoolová a zároveň moderná kriminálka, v ktorej funguje úplne všetko - vyšetrovanie, akcia, veľmi silná osobná rovina, napätie i premakané postavy v podaní skvelých hercov. Dokonca aj to, že je to trochu predvídateľné, pasuje do celku - v skutočnosti predsa kriminálnici nie sú géniovia a nepáchajú brilantne naplánované zločiny. Každý úder ma bolel. ()

oLí 

všetky recenzie používateľa

Né že by mě to kdovíjak semlelo a byl bych z toho nevídaně unešenej, to určitě ne. Ale vážně mě nenapadá nic, co bych vytkl a za co bych vlastně neměl dát plný hodnocení... Neviděl jsem moc podobných Britských filmů, co by mě podobně bavily, tak možná i proto přimhouřím víka. Nick Love udělal od Psance velkej krok vpřed a doufám, že tohle nebyla náhoda. Ray Winstone a Ben Drew jsou hodně dobrá dvojka a jejich postavy to táhnou, hlavně díky nim z toho je cejtit testosteron víc než ze všech těhle řeznic dohromady. 9/10 ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama