Reklama

Reklama

Ak chceš chytiť zločinca, konaj ako zločinec.
Jack Regan je staromódny londýnsky policajt, ktorého drsné metódy prinášajú dobré výsledky. A to nedáva spať dôstojníkovi z oddelenia vnútorných záležitostí Ivanovi Lewisovi. Zúril by však oveľa viac, keby vedel, že Regan mal aférku s jeho mladou ženou Nancy. Keď Regan neuposlúchne rozkaz, v centre Londýna sa rozpúta prestrelka medzi bankovými lupičmi a políciou, pričom zahynie aj jeho kolegyňa Nancy Lewisová. Regana suspendujú, vyhodia z polície a napokon zatknú. Napokon mu pomôže jeho protežant, mladý a nepodplatiteľný kolega  George Carter a za nitky potiahne aj jeho nadriadený, Frank Haskins. Regana prepustia, aby ďalej mohol bojovať so zločincami z Gravesend Marina a udržal dobrú povesť svojej lietajúcej londýnskej policajnej jednotky, nazývanej The Sweeney. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (230)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

PECKA!!! Ale totálna. Ray Winstone je buldog, ktorý raňajkuje Neesonov, zapíja ich šťavou z Lina Venturu a keď sa potom ide vysrať, utiera si riť dvojvrstvovým z Delona a Gabina. Oldschoolová a zároveň moderná kriminálka, v ktorej funguje úplne všetko - vyšetrovanie, akcia, veľmi silná osobná rovina, napätie i premakané postavy v podaní skvelých hercov. Dokonca aj to, že je to trochu predvídateľné, pasuje do celku - v skutočnosti predsa kriminálnici nie sú géniovia a nepáchajú brilantne naplánované zločiny. Každý úder ma bolel. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Hodne fajnový film od britov. Mám pocit, že Ray Winstone je drsnejší ako Neeson v 96 hodín. Každopádne veľké plus sú aj herci, ktorý mu sekundujú (Drew, Atwell). No najväčšie plus na celom filme je rozhodne je drsnosť, nekompromisnosť a agresivita, ktorú si Ray doslova užíva a neskutočne mu to sedí. S veľkým pupkom nemá problém zlomiť pár kostí a dôstojníkovi kefovať ženu, ktorá je v podaní Hayley Atwell brutálne sexi. Škoda len, že od polky keď Winstone a hlavne Atwell zmizne z plátna, celý film ako keby s najvyššieho rýchlostného stupňa podradil o jeden stupeň. Každopádne labužnícka a drsná kriminálka, ktorú poháňa vpred aj akčná hudba a ktorá s Winstonovým xsichtom s prehľadom môže zaparkovať medzi tie lepšie. Obľúbený soudntrack: Regan vs. Trebolt. 85% - 4* ()

Reklama

rt12 

všetky recenzie používateľa

Připomenutí starých drsných, syrových kriminálek z 80 let . Dlouho jsem neviděla film podobného rázu, co by mě podobně tolik bavil. Já beru kriminálku jako běžný konzument zábavy a ne umělecký kritik. Nenimrám v nelogičnosti a nepravděpodobnosti, když to nezačne nesmrdět trapností, což se nestalo. Hlavní je akce, napětí, pěkná hudba a že je bídák potrestán. A tady mi film nabídl vše. ()

oLí 

všetky recenzie používateľa

Né že by mě to kdovíjak semlelo a byl bych z toho nevídaně unešenej, to určitě ne. Ale vážně mě nenapadá nic, co bych vytkl a za co bych vlastně neměl dát plný hodnocení... Neviděl jsem moc podobných Britských filmů, co by mě podobně bavily, tak možná i proto přimhouřím víka. Nick Love udělal od Psance velkej krok vpřed a doufám, že tohle nebyla náhoda. Ray Winstone a Ben Drew jsou hodně dobrá dvojka a jejich postavy to táhnou, hlavně díky nim z toho je cejtit testosteron víc než ze všech těhle řeznic dohromady. 9/10 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Mam rad drsny Britsky akcni kriminalky a tento film mi to opet potvrdil nema to sice zadnej genialni pribeh ale podobne jako napriklad Welcome to the punch sazi tenhle film na syrovost a uveritelnost rozpocet asi buhvijakej nebyl ale nevadi akce je slusne natocena a je ji dostatek ja jsem spokojen vim co od podobných snimku ocekavat a tady jsem to doslova a do pismene dostal ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama