Reklama

Reklama

Avenged

Trailer

Obsahy(1)

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (106)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Béčkové R&Rko, které se mi lookem a castingem pozdávalo jako snaživé, i když na druhou stranu on ten šurt a písek béčkovitost jen podtrhuje, no bohužel rape pasáž je nulová a následná revenge část je ve vztahu k žánru příliš akční a přepálená. Vraždy, krev a gore, i přes to že nevyčnívají, jsou na slušné úrovni, takže jako pokus o rape&revenge po delší době fajn, ale u mě se žádné nadšení nekoná. Na tohle rychle zapomenu. 60% ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tož to mňa to bavilo... nejde o klasický hixploit revenge thriller, ale o klasický hixploit revenge horor... Americký južania a správni katolíci sú na nevinnom love červených cigáňov, keď tu zrazu ide okolo hluchonemá liberálka na krásnom Pontiacu. Ako správna yankeeovka a proklamátorka emancipácie sa pokúsi rudochom pomôcť. Samozrejme katolíci z juhu sú nasratí, že im berie večeru a preto ju unesú. Napriek tomu, že je to defka zlodejská, usporiadajú jej romantický večer v pätici. No a samozrejme nespokojná defka sa rozhodne pre pomstu. Problém nastane v tom, že sa pri odchode sama pár krát nabodne na lovecký nôž dlhovlasého miništranta a ten ju v návale paniky pochová. Už ju jaksi žerú červy, keď tu zrazu z ničoho nič príde obecný feťák (rozumej šaman) a oživí ju... samozrejme, ako to už býva, má to svoje muchy a do jej tela sa dostane duch nejakého ultraľavicového náčelníka, ktorý vo forme blonďatej zombie chodí a likviduje rehoľníkov, ktorí sa previnili akurát tým, že slečne ukázali svoju povestnú južanskú pohostinnosť.... vzhľadom na námet filmu nie je moc čo vytýkať, dokonca aj naplnil kvótu aspoň jedného negra na film, takže mne táto jednohubka na večer sadla viac než príjemne. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Uletené, ale režijne parádne vedené exploitation revenge béčko so špinavým vizuálom, trefným castingom, funkčnou love-theme linkou a výživnými splatter doplnkami. Ako zázrakom to do seba zapadá tak dobre, že byť technicky profesionálnejšieho prevedenia a hviezdnejších tvárí, zatienilo by to oba Grindhouse príspevky od Tarantina a Rodrigueza! ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Zklamání a to docela velké. Podle toho co jsem četl a slyšel jsem čekal slušnou gore jízdu, kde ocením kvalitní gore a nápaditý příběh. Jediné co oceňuji je právě ten příběh a pouhý casting. Gore bylo odporné, předigitalizované a jediná práce maskérů, která byla ve snímku vidět byl rozklad mstící se děvuchy. Záporáci fajn, jen mohli být více odpornější a nechutnější. K tomu nehorázně krátkej a nudnej rape, který vlastně ani tak rapem nebyl. Na béčko hodně slabé. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Klasický“ rape and revenge, akurát obohatený nielen o nadprirodzený motív, ale ako bonus ešte aj o indiánsky. Potešil road movie úvod, ten ale nemal dlhé trvanie a už po pár minútach to sympatická hluchonemá hrdinka riadne schytala. Osobne rape and revenge príliš nemusím, na môj vkus je to až prílišná mäsiarčina, to už skôr „obyčajné“ revenge movie, kde nie je dôraz kladený na hodinové mučenie a znásilňovanie. Záporné postavy v Savaged sú patrične odporné, čiže im prajete bolestivú smrť, čo je v rape and revenge dôležitý faktor. A nakoniec aj skutočne bolestivo zomrú – gore je nadpriemerné. Za mínus by som označil nelogické jednanie postáv (prečo na ňu nezacúvali?), istú béčkarskú pachuť/príchuť a už spomínaný fakt, že ma tento pod-žáner nebaví. A povedzte už niekto filmárom, že motorová píla je jednou z najnepraktickejších filmových zbraní na svete. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal počas roka 2012 v blízkosti bývalej bane na zlato pri Los Angeles. (misterz)

Reklama

Reklama