Reklama

Reklama

Temný prípad - Série 2

(séria)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvorcovia:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrajú:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Detektív Ray Velcoro (Colin Farrell) z fiktívneho mesta Vinci neďaleko Los Angeles je zločinec, ktorý zároveň presadzuje zákon. Kriminálnikovi Frankovi Semyonovi (Vince Vaughn) hrozí, že príde o vybudované impérium, keď nečakaná vražda obchodného partnera prekazí jeho plány na poctivé podnikanie. Keď príde na korupčné praktiky, Frankovým najbližším spojencom je jeho amorálna manželka, bývalá herečka Jordan (Kelly Reilly). Šerifka Ani Bezzeridesová (Rachel McAdamsová) sa svojou rozhodnosťou a nekonvenčnou etikou často stavia proti systému a do hry vstupuje aj vojnový veterán a príslušník kalifornskej diaľničnej polície Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), keď objaví miesto vraždy, čím sa spustí vyšetrovanie, do ktorého sú zapojené tri policajné tímy, niekoľko konšpirácií a miliardy dolárov. (HBO Max)

(viac)

Recenzie (213)

Gothar 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zo začiatku som mal tiež trochu zmätok v deji, ale po 3.-4. dieli už bolo všetko podstatné vysvetlené. Atmosféra je opäť temná a depresívna, ale iným spôsobom ako v 1. sérii. Herci ma príjemne prekvapili, Colin Farrell a hlavne Vince Vaughn mi vždy sedeli skôr do humorných rolí, ale v True Detective ukázali, že ani dráma im nie je cudzia. Rachel McAdams bola tiež v pohode, ale väčšinou mala aj tak nahodený len jeden zamyslený výraz :) Scenár bol prehľadnejší a druhá séria sa mi páčila rovnako ako prvá. 90 % ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobrou správou je, že druhá séria je niečo úplne iné. Čo ja osobne oceňujem viac, než keby bola nenápaditou kópiou prvej. Ale zas na druhej strane aj chápem, že mnohí fanúšikovia prvej sezóny to neoceňujú a práveže chceli "niečo podobné, ak nie úplne rovnaké". Faktom je, že druhá séria je skutočne slabšia. Hlavný prípad, ktorí policajti riešia, nesiaha ani po pás tomu z prvej série. Ten bol obludný, desivý, miestami až mysteriózny a dokonca light hororový. Prípad z druhej série je "len" zaujímavý a nie úplne márny, ale oproti prvému proste kope za slabšiu ligu. Výraznými plusmi sú herecké výkony. Prvá spoločná scéna ústrednej neortodoxnej trojky je skvelá. Tešil som sa, aká super chémia im z toho vylezie. Bohužiaľ to nebol žiadny zázrak, pretože každý z ústrednej trojky (+ "dobrý" mafián Vince Vaughn) si kope sám za seba a o tímovú chémiu sa príliš nestará. Atmosféra rozhorúčeného veľkomesta je pôsobivá, ale ku koncu začnú všetky tie prelety nad štvrťami a diaľnicami nudiť; južanské prostredie z prvej série bolo určite pôsobivejšie a divácky vďačnejšie. Koniec je vyložený prúser, od trápnych náhod a nehôd až po... no skrátka je to zle, nebudem spoilerovať. Napriek tomu nás to s pani manželkou bavilo. Posledné sekundy dojemné. ()

Reklama

Deyw 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ted zpetne to clovek doceni..takovych skvelych hercu 🤌 ten pribeh je skvela krimi a jeji vyvrcholeni je tresnicka na dortu..colin je fakt skvelej a asi me nejvic bavi jeho serialove role.. --> prvni serie je neprekonatelna - to je opravdu skvost a jeden z nejlepsich crime miniserii ever..libi se mi jak je kazda serie sva.. vzdycky jsem bral 2serii jako nejhorsi, ale ted vim ze je skvela, ale jen proste jina.. 🙂 davam 4/5 a jdu na 3sezonu ()

lamps 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jo, první série byla lepší. Schématicky zajímavější, režijně stabilnější a svou atmosférou ztracených lidských duší v americkém zapadákově více vtahující. Dvojka si ale šlape vlastní tématickou pěšinku, a šlape ji natolik jistě a nepředvídatelně, že jiná než slova chvály se mi zkrátka nepřísluší zde zmiňovat. Spojit dohromady tolik zajímavých a (obdobně jako v jedničce) ztracených postav s těžkými osobními mindráky, tolik potenciálně záporných či nejednoznačných charakterů z řad vysoké politiky, mafie nebo policie a jednu tajemnou vraždu do objemného propletence intrik, násilí, zkorumpovanosti a vztahů současných či dávno minulých, aniž by se jeden ztrácel a každá z titulních postav nedostala dostatečný prostor k stoprocentnímu prokreslení, tomu si prosím říkejte, jak chcete, já tomu říkám orgastické televizní mistrovství. A co se týče herců, tak všem do jednoho bych za jejich famózní realistické kreace vystavěl nikoli hollywoodskou hvězdu, ale rovnou chrám, především pak Farrellovi, který tímto definitivně patří do nejvyšší herecké ligy, a McAdams, která dostala na svůj vkus dost netypickou drsně - křehkou roli, a poradila si s ní přímo fantasticky.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rozumiem, že séria č. 1 asi sadla mnohým viac, ale na druhej strane bola prvá a tak očakávania pokračovania boli späté najmä s týmto výnimočným zážitkom a všeobecne sa asi rátalo s podobnou atmosférou a podobným prípadom. Styčných bodov je tu viacero, avšak prípad je úplne iný a najmä sa odohráva v absolútne odlišnom prostredí. No a čo je aspoň pre mňa podstatné, to je tá všade prítomná depresia a zúfalstvo zo sveta, v ktorom postavy žijú a v ktorom žijeme aj my, možno ešte v horšom. Ako povedal Rust v prvej sérii, sme len ghetto, smetisko niekde na konci galaxie. Nie všetko sa doriešilo, nie všetko dopadlo tak, ako by sa dalo čakať a ako by sme chceli, o to je ale True detective nr. 2 silnejší. Za prvou sériou zaostáva iba minimálne. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama