Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1 048)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V tomto prípade budem vlastenec, respektíve skoro vlastenec a prikloním sa ku klasickým československým rozprávkam, ktoré sa vysielajú v rovnakom ročnom období, keď Mrázik. Jeho kúzlo nie je v romantike a klasickej rozprávkovosti s kráľmi, princeznami a princami, ale v nejakej ruskej nadrogovanej prapodivnosti, ktorá nám pripadá zrejme veľmi exotická. Mne pripadá iba zhúlená. Dievčatko je ale krásne, aj keď je mu zima. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Kultovní a oblíbený především v našich luzích a hájích, a co je překvapivé že ani ne tak v zemi svého vzniku, nezapomenutelné scény, postavy, hlášky, fantastický je dabing, bohužel filmu škodí jeho časté reprísování, doslova a do písmene jsem už alergickej na to, když jeho název najdu v televizním programu, rok co rok po sobě, někdy dokonce i vícekrát do roka. Snímek tak ztrácí na své hodnotě, své prvotní kouzlo a přitažlivost a jak píše Tom Hardy stává se nesnesitelným, ale nové generace diváků si film vždy pohodlně najde a získá o tom jsem přesvědčen. Film a jeho některé scény posloužily i jako dobrá parodie pro některé naše umělce, nezapomenutelný je například Dejdar se svým Ivánkem a loupežníky:-) ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Ano, někdo může namítnout, že ho viděl už snad 20x. Ano, někdo může namítnout, že jsou v této pohádce určité nelogické návaznosti. Ano, někdo může namítnout, že herecké výkony jsou naivně pitomoučké ... Sakra, o čem to tady melu? Vždyť je to Mrazík!!! A Mrazíkovi prostě nejde dát nic jiného, než 5 hvězdiček nepodmíněně! Už jen za ten skvělý dabing si je plně zaslouží. "Před naší, za naší, cesta má ať nepráší, hej ...." ()

ainny 

všetky recenzie používateľa

Ne, ne a ne! V životě už nechci Mrazíka vidět. Stačí mi upoutávky každý rok o Vánocích, aby se mi obracel kufr. Uznávám, že velkou roli v tom hraje země původu. Já prostě Rusáky nemám ráda. Nesnášela jsem povinnou ruštinu, nesnášela jsem ruský hokejisty, nesnášela jsem ruský filmy, na který jsme museli se školou chodit a nevím co by mohlo tu moji averzi změnit. Mrazík tisíckrát pořád stejnej s Nastěnčiným ukňouraným hlasem to rozhodně není. Jedna hvězda je pro pana Filipovského a druhá za Georgije Milljara (jeho ježibaba je výjimkou potvrzující pravidlo). :^) ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (56)

  • Inna Čurikova (Marfuša) ve scéně, kde louská v ústech ořechy, nešvindlovala, drtila je podle svých slov "bez triků", holými zuby. Svůj um navíc předvedla už při castingu, což prý režiséra Alexandra Rou přesvědčilo, aby ji obsadil. (Jirka_Šč)
  • Dvojičky Olga Jukina a Taťjana Jukina, nadšené z točenia rozprávky Kráľovstvo krivých zrkadiel (1963) s režisérom Alexandrom Rouom, ktorá sa točila iba rok pred Mrázikom a priniesla malým dvojičkám veľkú popularitu a slávu po Sovietskom zväze, napísali režisérovi list, že by si radi zahrali v jeho ďalšej rozprávke. Režisér Rou ich prianiu vyhovel, ale dal im v Mrázikovi iba malú rolu dievčatiek, ktoré zbierali hríby a na scéne ich bolo vidieť iba pár sekúnd. Vďaka takýmto mini roliam sa im nedostalo takého komfortu ako pri natáčaní predchádzajúcej rozprávky, kde stvárnili hlavné postavy. Z tohto dôvodu zavládlo u nich sklamanie a aj vďaka odmietavému postoju rodičov sa už pred filmovou kamerou nikdy neobjavili. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama