Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (viac)
Trailer 3

Neznáma nákaza terorizuje svet. Jej pôvod a počiatok nikto nepozná. Postihnutí sa menia na niečo desivé. Hlboko v lesoch žije so svojou rodinou, izolovaný od okolitého sveta, Paul (Joel Edgerton), ktorý sa snaží ochrániť pred pliagou svoju manželku Kim (Carmen Ejogo) a sedemnásťročného syna Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Prežiť im pomáha striktné dodržiavanie istých pravidiel a hlavne nevychádzanie z domu v noci. Jedného dňa však okolnosti prinútia Paula svoje zásady porušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (229)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

celých 90 minut jsem marně přemýšlel co,že to vlastně má v noci přijít až mi to nakonec došlo...nuda.Ty lidi tam se prostě jen bojí,že se budou nudit a tak si pozvou další lidi a hledají nějakou rutinu.Jasně,primárně je It Comes At Night spíš psychothrillerem o tom,jaká je paranoia svině a jak moc nás strach z čehokoliv svazuje,ale tady je to podáno tak nezáživně až to místy fyzicky bolí.Po traileru sem spíš čekal nějaké to klasické bubání a ono nic.Tady se regulérně nestane vůbec nic.Kdybych byl připravený na komorní postapo psycho něco,pak budiž.Já ale čekal horor a ten to rozhodně není...40% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Vynikající mysteriózní Thriller s prvkami hororu. It comes at Night se odehrává ve světě, jež zamořila smrtelná infekce a soustředí se na rodinu, která je izolována od okolí uprostřed hustého lesa, kde vládne naprosto fantastický Joel Edgerton jehož přesvědčivý herecký výkon vyvolává mráz po zádech a jeho pravidla jsou dostatečně striktní, rodinná idylka se však naruší po příchodu jedné zoufalé rodinky. Nedojde zde sice k žádnému většímu násilí, lekačka je zde tuším jen jedna, ale atmosféra jak hustého lesa, tak obrovského dřevěného baráku je naprosto svěrač stahující, soundtrack se ryje divákovi pod kůži, herecké výkony špičkové a vizuálně se film povedl taktéž na jedničku. Intenzivní finále s huží kůží zahrnuto. Já se bavil, v kině zážitek. 80% ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých vydarenejších filmov v rámci témy nákaza. Hŕstka postáv, jeden barák, kus lesa a nedôvera spôsobená strachom. Rozhodne to nie je žiadna verzia Živí mrtví. Dostanete reálne podaný, kvalitne zahraný stret normálnych ľudí s nenormálnymi okolnosťami. Atmosféra je tu skvelá, zakrádajú sa do nej nočné mory a záver zapadol na výbornú. Film je jednoduchý. Ťaží z uveriteľnosti chovania postáv a z toho, že aj keď vlastne vôbec nejde o horor v pravom slova zmysle, tak nejaké to neodhalené tajomno stále vyčuhuje. Do pozornosti určite treba dať Riley Keough, pretože u mňa sa postupne prepracovala top 10 herečiek (Šílený Max: Zběsilá cesta, Loganovi parťáci,...). ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

To že se v noci nevychází, ví každý kdo kdy běhal a stále běhá v Harranu, v noci je totiž všechno zlověstnější a strašidelnější. A tady je vlastně škoda, že se z tohohle filmu nevytřískalo víc, potenciál by tady byl. Ono se to má tak, že největší svině sou tady zase přeživší a né ti co koušu a šíří nákazu. Né že by to bylo špatné, ale tohle poučení, je vlastně v každém podobném filmu, od Úsvitu mrtvých až po Den mrtvých. A přitom ta atmosféra, od začátku filmu, je dusná, znepokojivá a hustější než Slovenské halušky, takže konec mohl být hororovější nebo akčnější. Tak jako tak, celé úsilí všech zúčastněných postav vyznívá do ztracena. Konec působí dost uspěchaně a na některé otázky, nedostanete odpověď a zůstane jenom hořkost. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Lákavý názov, slušné obsadenie, môj obľúbený žáner a v neposlednom rade aj dobre zvládnutá kampaň v podobe tajomných ukážok sa postarali o to, aby som sa na It comes at night celkom tešil, ale nakoniec ani nebolo načo. Ale film celkovo nie je ani tak zlý, ako skôr zbytočný a hlavne ma úprimne naštval. Rád pozerávam tieto komorné postapokalyptické filmy, ktoré si vystačia s minimum postavami a lokáciami, nepotrebujem tu žiadnu výraznú akciu a ani dostatok informácií, v realite by sa k bežným ľuďom tiež nedostali a v tomto prípade sa film navyše prikláňa k hororu, čo je opäť len plus, ale čo z toho, keď tu absolútne nič nie je. Po tých lákavých ukážkach som sa tešil na to, čo sa za tými atmosférickými sekvenciami ukrýva, aby som nakoniec zistil, že vôbec nič. Toto bol teda úder pod pás. A pritom spočiatku to vyzerá nádejne, postavy si ma celkom získali, správajú sa uveriteľne a rozumne a nechýbajú ani nejaké tie atmosférické sekvencie, ale všetko sú to len nikam nevedúce sny jednej z postáv a tak film sa vôbec nemá o čo oprieť. A tak už po chvíli mi bolo jasné, že z tohto nič výraznejšie zaujímavé nebude, film si len tak plynie a aj to, čo sa nakoniec ukáže ako najdôležitejšie, teda paranoia a nedôvera tu majú málo priestoru a hlavne niečo podobné sa už dalo vidieť nespočetnekrát a hlavne omnoho lepšie. V rámci obsadenia vyniká hlavne Joel Edgerton a otec druhej rodiny, zvyšok až na postavu syna nakoniec nemá moc priestoru a práve on ma tu zo všetkých nudil najviac. O nejakej akcii sa tu tiež moc hovoriť nedá, dve kratučké sekvencie, ktoré tiež nenadchnú. Režijne to inak nie je vôbec zlé, vizuálna stránka je kvalitná a atmosféra tiež, ale čo z toho, keď nemá čo podporiť. Takže It comes at night síce ponúkne pekný vizuál, atmosféru a solídne herecké výkony, ale čo z toho, keď scenár nemá čím zaujať a tá klamlivá kampaň ma núti hodnotiť podpriemerne, jednoducho ma to vôbec nebavilo. 46% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Název filmu byl určen ještě před samotným scénářem. (griph)
  • Natáčení probíhalo ve Woodstocku ve státě New York v srpnu 2016. (noelcoward73)
  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)

Reklama

Reklama