Reklama

Reklama

Napätie

Trailer 1

VOD (1)

Zdravotnú sestru Val čaká jej prvý pracovný deň v schátranej londýnskej nemocnici Je, ale mladá a nepriebojná, preto jej hneď vrchná sestra priradí nočnú smenu. A čo horšie. Na túto noc je naplánovaná odstávka prúdu. Väčšina nemocnica je evakuovaná, zostávajú len pacienti z jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorí by prevoz pravdepodobne neprežili a hŕstka zamestnancov. Svetlá zhasnú, nemocnicou pomaly preteká šero meniace sa v temnotu. V temnote sa skrýva desivé a neľudské zlo. A Valina nevinnosť je presne to, čo skryté zlo prebudilo. Val razom ľutuje, že na otázku, či sa bojí tmy, neodpovedala áno. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (105)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Rutinní horor, který moc neleká a bohužel ani neděsí. I ta neuvěřitelně omletá zápletka (duch mstící se za zločin, který byl na něm za života spáchán) jakoby odpovídala roku, v němž se odehrává. Navíc, upřímně nenávidím horory, co se snaží diváka napínat tím, že po každém útoku/posednutí neviditelného zla hrdinka omdlí a po procitnutí se ptá ´Co se stalo?´ Zaprvé - už po druhém takovém pokusu to začíná smrdět bezradností scénáře a zadruhé - citelně to narušuje i to malé napětí, které se podařilo režisérce z filmu dostat. Jo a poprosil bych nesrovnávat tuhle nudu s Frágiles, to je totiž kvalitativně na úplně jiném levelu. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Největší kouzlo The Power je v časté nejistotě, kterým úhlem právě děj sledujeme a na jaké úrovni reality se film aktuálně pohybuje. K tomu pomáhají nejen poučené postupy s dramaturgií (není to blumovský den-noc-den-noc, nýbrž jenom jedna noc), druhým plánem a hlavně podivným střihem mezi scénami (který působí tak divně, že místy se mi nedařilo odhalit, zdali je to znepokojivý záměr nebo o prostě blbej střih). Díky těmto faktorům se není problém do onoho strašidelného světa potemnělé nemocnice snadno ponořit. Na zem se bohužel divák vrací skrze několik aktuálních klišé (objeví-li se na scéně bílý muž, je zápletka prakticky uzavřena, jakkoli se snaží snímek tvářit, že nás čeká velké odhalení) a Rose Williams, která hraje naivní zdravotní sestru jak školačku v pornu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vždy som tvrdil a aj tvrdiť budem, že kto to vie s hudbou (zvukom), pričom zároveň dokáže vyťažiť z práce so svetlom, tmou a tieňom, je v polovičke úspechu v prípade kvalitnej duchariny. S hororom tohto subžánru je to ako s lobdou pri fodbale. Pri práci s ňou rozhodujú detaily, ktoré dokážu urobiť výsledok. Keď je takýto počin obohatený o vhodné prvky, pričom to vyslovene nemusia byť masky či gore, ba práve naopak, úplne drobnosti, vykľuje sa zo snímku FILM, ktorý bude mať všetky predpoklady uspieť. No a presne taký je “The Power” i keď podľa mňa sa z daného prostredia starej, ošarpanej nemocnice dalo vyťažiť ešte viac, pričom aj od záverečnej pasáže som očakával väčšie grády, keďže prvé 2/3 boli z pohľadu atmosféry naozaj výborné. Každopádne, vďaka za zážitok “kráľovna Alžbeta” .. ()

bozka10 

všetky recenzie používateľa

Na toto som sa vyložene tešil,nakolko dobrých hororov je v posledných corona mesiacoch ako šafránu a toto prebilo zatiaľ úplne všetky tohtoročné pokusy o dobrý horor.Od začiatku to stavia na hustej klaustrofobickej atmosfére, ktorá sa do 40 minúty starostlivo buduje a potom to odpáli.Dalsi príklad,ako sa dá urobiť atmosféra aj bez prepálených efektov.Zatial najlepší horor v tomto roku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Efektný horor, ktorý by bol aj efektívny, ak by ústredná téma viac ladila s hororovým žánrom. Ono tá téma hororom je, ale nie tým v zmysle štylistických prostriedkov žánru, ale v realite. Ale ako metaforu "skrývania sa neustále v tme" bez odvahy niečo povedať sa to prijať ako výpoveď v hororovom háve dá. No a podľa mňa je The Power nakrútené skutočne skvostne, atmosféra, interiéry nemocnice aj samotná tma sú uhrančivé a občas divák ani nedýcha. Škoda, že hlavná téma je nám už od začiatku vtĺkaná do hlavy príliš explicitne a vo výsledku nás tak už nemá ani čo prekvapiť a tým pádom aj finále nezaujme tak ako výborná prvá hodina. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené