Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Vraždící prase z Pekla! Jéésh, tohle byl strašný osmdesátkový film. Evilspeak je nudný horor o trýzněném chlapci ve škole( ono o šikaně se ani moc mluvit nedá,jelikož krom vyhození kšiltovky z okna, mu nic jiného neprovedli). Zápletka je předvídatelná, herci jsou k ničemu, efekty strašné a gore jsem se dočkal až závěrečných 10 minut,což je žalostně slabé a film se dostává na absolutní dno,jakmile prase začne zabíjet lidi ! Správně PRASE!! ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

Reklama

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Evilspeak, který začíná jako příběh o šikaně, se nakonec promění v nápaditý, originální postsatanský snímek, ve kterém hrají hlavní úlohu vepři a "compjůtry". Dočkáte se zde mnoha klasických situací z běžných satanských hororů spojených s nejmodernějšími technologiemi té doby. Brutální béčko ve výborném osmdesátkovém hávu plné krve a místy i černého humoru vás posadí na zadek a donutí vás bez mrknutí sledovat až do konce a navíc ještě silně potrápí vaší bránici. A představitel hlavního hrdiny, outsidera, snad ani nemohl být vybrán lépe. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Osemdesiatka presne podľa môjho gusta s pútavou okultnou zápletkou a perfektným masakroidným záverom. Clinta Howarda som doteraz vnímal najmä ako predstaviteľa záporných postáv, zväčša kdejakých komicky pôsobiacich pomätencov ču úchylov najhrubšieho rangu, dokonca som si ho ani nedokázal predstaviť bez jeho typickej plešiny, po pozretí Evilspeak-u som však pochopil, že on je to vlastne skvelý výrazový herec. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa dosť nedocenený osemdesiatkový satanský horor. Ak by ho presne takto nakrútil Carpenter, tak by išlo zrejme o dosť kultovú záležitosť, niekde na úrovni Prince of Darkness. Samozrejme niektoré vizuálne momenty sú z dnešného pohľadu smiešne, avšak myšlienkový rozmer tohto filmu je myslím celkom veľký. Implicitne ukazuje, čo robí pôsobenie v armáde s mysľou človeka, tematizuje otázku oprávnenosti pomsty, ukazuje neschopnosť autorít a nedáva dôvod sa na nich spoliehať. Ale prvoradá je tu hororová "zábava" a minimálne finále je veľmi "chutne" krvavé. A v podzemí to vyzerá ako v štúdiách Hammeru. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)
  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)

Reklama

Reklama