Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

No, tohle je film, kde asi chápu rozdílná hodnocení. Sám tam ten rasismus vnímám jen jako dochuť k celkovému sociálnímu prostředí ve kterým hlavní hrdina vyrůstá ani mě nepřišlo že by byl nějak přesvědčenej fašounek i když mít helmu na motorky se znaky ss to je teda docela nechutná výživa. To absloutní přehlížení Marka jeho okolím / nejbližšími to je na tom fakt to nejtvrdší a vlastně se ani nedivím, že to dospělo, tam kam to ve filmu dospělo. To bylo natočeno velmi surově bez špetky citu až z toho dobře není, ale tak já vnímám tenhle film,tak si myslím, že se jedná o mimořádně silný film. Jinak souhlasím, že některé dlouhé statické zábery ničemu nepomáhaly. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu. Film má svoje pozitívne stránky. Hlavne keď to malé cigánča ten skinhead zviaže a celkovo to skončí pozitívne pre všetkých bielych divákov. Celková atmosféra je až na drobné vychýlenia vykreslená presvedčivo. Divák by mal prekonať svoju nechuť ohľadom témy, pretože tento krát sa jedná skutočne o slušný film a zároveň o presné pomenovanie koreňov rasovej neznášanlivosti. Kamera na seba strháva pozornosť. Často si namiesto deja začnete všímať veľmi slušivé zábery. Na Slovenský film až priveľmi dobré. Film hodnotím priemerom, ale ak by som mal hodnotiť len Slovenské filmy, tomuto by som dal o hviezdičku viac. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Kerý sfetovaný, retardovaný, polodementný žido-cigánsko filný antifák tomu mohol udeliť cenu za NAJLEPŠIU réžiu?? Ludia, jebe vám?? Toto ste poslali na Oscara?? TOTO??!!! Tak zle natočený a zrežírovaný film som už dlho nevidel. Akože, kvitujem nehercov, dokonca niektorí sa vyhli aj recitačnému prejavu, ale tá kamera, prepálené a zbytočne naťahované scény a kľúčová scéna sa odohrá za absolútnej tmy !! To ma dožralo úplne. Banda amatérov, s rovnakou technikou, financiami a časom natočia hodnotnejší a hlavne ZAŽIVNEJŠI film ako toto. Jedine obstojné bol scenár. Ten sa mi páčil. Bol zo života, nejak extra okato neprikrášlený. Chlap v krčme povedal presne to, čo si každí myslí. Škoda, dvojku by som ocenil, lebo dalo sa z toho ešte niečo vyťažiť, ale nie pod vedením Fornayovej. 1 z 5 a nikdy viac ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Autori sa snažili celý snímok koncipovať v surovom, neotesanom stave a duchu, aby dosiahli väčšiu autenticitu. To sa im podľa mňa aj celkom úspešne podarilo. Všetky problémy, ktoré však nastolili (a nebolo ich málo), boli podané len akoby povrchne, bez hlbšej analýzy, či snahy ich riešiť, nebodať rozpitvávať. Ako celok to potom mnohokrát škrípalo. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Ak je toto náš najlepší film roka, tak je to so slovenským filmom stále biedne. Režisérka zvolila dokumentaristický štýl od nehercov po kameru, aby to vyzeralo ako umenie, no akosi to nevyšlo. Asi mala natočiť klasický dokument, lebo na hraný film treba aj nejaký dej, ktorý tu absentuje. O nehereckých výkonoch škoda reči, navyše svoje dialógy prednášajú v jazyku, ktorý píli uši. Dôležité je, že sa nám týmto snímkom pokúšala režisérka a scenáristka niečo povedať o našej spoločnosti. Ale čo? Áno, boli tu narážky na rasizmus, ale od filmu so skinheadom v hlavnej úlohe som čakal silnejší príbeh a hlavne strhujúcejší, lebo tento film je jedna veľká nuda. Sledovať celý čas ako hlavná postava niekam ide a niečo zháňa, občas niekoho stretne a vlastne ani netuším, o čo tej postave ide... takéto "umenie" ide mimo mňa. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)
  • Scénář „Můj pes Killer“ byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market, v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a v roce 2011 byl nominován na Krzysztof Kieslowski Script Teast Award na festivalu v Cannes. (Zdroj: Helena Hejčová)

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené