Reklama

Reklama

We Are Still Here

Trailer 1

Paul a Annie sú zdrvení zo smrti ich syna, ku ktorej došlo pri autonehode pred dvoma mesiacmi. Odsťahujú sa do nového domu, ktorý sa nachádza na pokojnom mieste, aby tam začali nový život. Onedlho však zistia, že si nevybrali dobre, lebo dom má temnú minulosť a v jeho pivnici striehne temnota. Oni ako aj ich blízki priatelia, ktorí ich prišli navštíviť, sa ocitnú vo veľkom nebezpečí. Nie je to ale iba temnota, ktorá ich naozaj ohrozuje... (Astaroth12)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (178)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Snaha je zde vidět a cení se poctivýma dvěma hvězdama, bohužel chybí kontinuální atmosféra, místo níž tvůrci vsadili na poněkud neobvyklé kombo duchařiny a slasherového masakru, což je sám o sobě docela zajímavý nápad, jenže v tomto podání mi přišel spíše svérázný a bizarní, než-li povedený. Za podívání stojí, ale vychválit nemůžu. 45% ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Po očekávaném propadáku Insidious 3 mne nečekaně dostal tenhle "menší" horor, který úžasně zkloubil dohromady více hororových témat dohromady. Neřekl bych, že retro zpracování navozuje roky 80.té, ale spíš 70.té, stačí se podívat na auta, které jsou zde použitá. No asi málokdo rozumí americkým kárám jako já, budiž ... Syrovost snímku je parádní a byl bych jen rád, kdyby takových vznikalo víc, než načančané moderní trapárny. I když mi z počátku film asocioval klasické "duchařiny a strašidelné domy", moc jsem mu nevěřil, ono se to brzy změní a tak zde máme silně mysteriozní zápletku a feeling z toho, co se zde začne odehrávat a snímek rychle graduje, až po hodině dojde k nečekanému krvavému masakru v rámci "home invasion", kde jsou lidi doslova trháni na kusy, páleni za živa, nože, brokárny, průstřely skrze těla s cákanci krve přímo do kamery a barák je totálně vymalován z běžné bílo-modřenkové barvy na rudo ... :)) Nedalo mi vzpomenout na geniální Inside (2008), ale to je jiná liga. K tomu tady máme také nějakou tu posedlost zlem ala Evil Dead, což také potěší ... Je to parádní hororový snímek, který v posledních měsících silně vyčnívá nad konkurencí a filmařům se skvěle povedl. Skloubení "duchařiny se splatterem" jsem opravdu nečekal ani v nejmenším !! ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Kto sa v tom nevyzná, pomyslí si, že ide o zabudnutý klenot z roku 1977 a až dodatočne zistí, že toto retro vzniklo v r. 2015. Po vizuálnej (a inej) stránke je to ale skutočne (až desivo) presná kópia filmových postupov zo 70. rokov. A originálna. Vskutku. Už tým, koľko hororových pod-žánrov stihne za hodinu a dvadsať minút vystriedať. Duchov! Prízraky! Temné entity! Fanatické mestečko túžiace po krvi nevinných! Posadnutie diablom! Ponožku v ústach! Proste hardcore. Strašne krvavé a nekompromisné k postavám. Taktiež však silno atmosférické. Za mňa superšupa, nepochybne za plné 4*. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

We Are Still Here? You Should Rather Go ... and Never Come Back! V tomto prípade sme sa s tunajšou hororovou elitou ťažko nezhodli, pre mňa je totiž We Are Still Here jedným z najhorších hororových zážitkov tohto roku. Spojenie haunted house/duchariny a slasheru je síce zaujímavý nápad ako film ozvláštniť, ale možno v rukách iného režiséra. Ted Geoghegan je podpísaný pod mnohými podpriemernými horormi a bohužiaľ ani tento krát sa mu nepodaril žiaden zázrak. Problémom je, že We Are Still Here by chcel byť aj jedným aj druhým, ale vo výsledku nie je ničím. Ani poriadnou ducharinou, ani poriadnym slasherom/exploitation. Duchársky horor by mal byť o atmosfére alebo aspoň o nejakých tých ľakačkách, keď už nič iné. We Are Still Here však prvú hodinu neponúka ani jedno. Iba značne iritujúce postavy (otravovala ma každá a jedna), ktoré sa motajú po dome, občas to naruší záber do tmavej pivnice, ktorý z letargie nevytrhne a nič iné sa nedeje. V závere sa snímok nečakane zameria skôr na gore, ale tých pár krvavejších scén nie je nijako zvlášť zaujímavých. Navyše je na tom po celý čas badať evidentný nedostatok financií a tak film vyzerá aj pomerne amatérsky. Asi budem vyzerať priveľmi prísny, ale mne We Are Still Here nedalo vôbec nič, ani poriadne strašenie, ani poriadne gore, ani žiadnu atmosféru, na konci som už bol taký otrávený, že až. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Váhal jsem mezi 3 a 4, nakonec větší hodnota zvítězila, přeci jenom je tohle povedený kus, který je sice značně tuctový co se námětu týče, navíc má opravdu zdlouhavý rozjezd, na druhou stranu buduje příjemně mrazivou atmosféru ( docela tomu pomáhá feeling osmdesátých let - hudba, kamera, prostředí ) a poslední půl hodinka je náser jako prase ! Vše ostatní už běžný fanda hororu viděl stokrát, ne-li tisíckrát, ale co, v téhle době přijít s něčím originálním je těžká dřina a raději se vždy juknu na ověřenou klasiku z rukou zručných filmařů...což je přesný případ We Are Still Here. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (6)

  • Klasické automobily zapůjčili tvůrcům místní obyvatelé ze Shortsville v New Yorku. (hladass)
  • Paul Burgess, který hraje Billyho Dee, je pastorem v kostele ve městě, ve kterém se film natáčel. Navíc jeho dcera, Zorah Burress, hraje ducha dívka Fiony Dagmarové. (hladass)

Reklama

Reklama