Reklama

Reklama

Imaginary: Neviditeľné zlo

  • Česko Neviditelné zlo (viac)
Trailer 6

Obsahy(1)

Keď sa Jessica s rodinou presťahuje späť do domu, v ktorom vyrastala, zistí, že v ňom okrem spomienok zostal aj jej plyšový medvedík Chauncey. Celé roky ležal zabudnutý v pivnici. On však na ňu nikdy nezabudol. Teraz ho nájde Jessicina najmladšia dcéra Alice a okamžite sa z nich stáva nerozlučná dvojka. Veselé šantenie a šťastné spoločné chvíle šíria dobrú náladu po celom okolí. Nový kamarát nechýba pri žiadnej z Aliciných hier. Tie sú však postupne čoraz zlovestnejšie a Alicino správanie je čoraz znepokojivejšie. Chauncey totiž nie je obyčajná plyšová hračka. A nie je to ani taký dobrý kamarát, ako sa zdalo. Počas rokov, keď bol sám a opustený, sa jeho smútok premenil na hnev. Nemieni dopustiť, aby ho jeho nová kamarátka Alice, niekedy opustila. A chce sa pomstiť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 6

Recenzie (47)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Čakal som to zlé, ale že až takto ?  Čistá šablónovitá záležitosť, kde sa Wadlow ani len v najmenšom nesnaží o niečo originálne. Presťahovanie sa, najmenšia má imaginárneho priateľa, ktorý je troška reálny a step matka ju musí zachrániť. Otca rovno odpratali do práce na celý film nech neberie minúty. Hororovo totálna nuda a bieda, nedá sa tam ničoho zľaknúť, plynie to extrémne pomaly a tá dĺžka je tak prepálená. Finále som už len pretáčal a chvalabohu zato, inak by som sa už zbláznil. Katastrofa a veľmi málo chýbalo k odpadu. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Zářný příklad toho, že u hororu se nedá vždy spolehnout na hodnocení. Jeden tábor fanoušků bude pokaždé nespokojen. Kdo očekává krvák a nebo psychologický thriller by zde asi neměl ztrácet čas, ale pro mě to byl vcelku fajn originální a strašidelný horor u něhož. Ten si drží solidní atmosféru a zajímavý děj až to parádního finále. To mne odrovnalo až při něm mrazí. 68% PS: Asi jediný problém jsem měl s dětskými herci. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Celkem dlouho mi trvalo než jsem filmu přišel aspoň trochu na chuť. Když už se tak stalo a začal mě aspoň trochu bavit přišel vstup do smyšlenýho světa a vše šlo o5 do kopru. Vrcholem všeho byl obří méďa. To už jsem netrpělivě sledoval časomíru kdy už bude konec. Ten byl na můj vkus ještě zbytečně natahovanej. Spousta scén je navíc natočená po tmě kdy toho není moc vidět. Nevím, možná to někoho baví ale tenhle typ filmů potažmo tohle zpracování není nic pro mě. Lepší 1hvězda ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Tento rok je hororov málo a aj z tohto mála väčšina nestojí za veľa. Imaginary je ďalší prešľap Blumhouseu, ktorý po Five Nights at Freddy, Megan, či Night Swim pokračuje v trende úpadku kvality. Najväčší problém Imaginary je vyčerpanosť námetu imaginárneho kamaráta (ktorý nakoniec nie je až taký imaginárny a začne rodine robiť problémy). Na túto tému som videl už viacero hororov a aj napriek tomu, že tvorcovia dali do filmu dva dejové twisty, z ktorých jeden je čitateľný viac a druhý menej (medveď), nič to v konečnom dôsledku nemení na tom, že vieme ako to dopadne od prvej minúty. Skúsenejší diváci tiež postrehnú, že istými prvakmi navyše tvorcovia vykrádajú známejšie kúsky ako Poltergeist, Insidious, či Nočná mora v Elm Street. Druhý hlavný problém tkvie v tom, že atmosféra nefunguje a film nedokáže vyvolať strach. Ľakačiek je málo a tvorcovia sa o ne ani moc nepokúšajú, bubák nevyzerá zle, ale ukazuje sa príliš často. Aj lacnejšie filmy, ktoré to nedotiahli do kina ako napr. riccims spomínané Z alebo Come play boli hororovo omnoho funkčnejšie než Imaginary, čo je pre mňa trochu prekvapivé. Natočené je to po technickej stránke rutinne a vyložene pochváliť sa dá len výkon ústredného dievčatka, ktoré  zahralo svoju rolu presvedčivo. Inak nuda a ďalší veľmi vlažný horor, snáď sa Blumhouse do budúcna prebudí... 30% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Po nedávném "Nočním koupání" další, silně mizerný kino horor, který neděsí tím, čím by měl horor děsit ale zpracováním. Neskutečné nudné, bez atmosféry a jakéhokoliv strašení a s neskutečně nesympatickou a otravnou DeWandou Wise, která by po tomhle výkonu, měla okamžitě zmizet z filmového světa a Jeffa Wadlowa, vzít s sebou. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (7)

  • The Hollywood Reporter uviedol, že film má zaujímavú psychologickú hĺbku, ale nakoniec podľahne hlúpostiam, ktoré sužujú toľko nedávnych hororových snáh (napr. vrah v Night Swim). Pochválil však DeWandu Wise za herecký výkon. (Arsenal83)
  • Los Angeles Times kritizoval režiséra Wadlowa za "hroznú prácu s hercami" a že "dokonca dokáže spôsobiť, že aj nepohyblivé plyšové zviera pôsobí ako zle odrežírované". (Arsenal83)

Reklama

Reklama