Reklama

Reklama

Imaginary: Neviditeľné zlo

  • Česko Neviditelné zlo (viac)
Trailer 6

Obsahy(1)

Keď sa Jessica s rodinou presťahuje späť do domu, v ktorom vyrastala, zistí, že v ňom okrem spomienok zostal aj jej plyšový medvedík Chauncey. Celé roky ležal zabudnutý v pivnici. On však na ňu nikdy nezabudol. Teraz ho nájde Jessicina najmladšia dcéra Alice a okamžite sa z nich stáva nerozlučná dvojka. Veselé šantenie a šťastné spoločné chvíle šíria dobrú náladu po celom okolí. Nový kamarát nechýba pri žiadnej z Aliciných hier. Tie sú však postupne čoraz zlovestnejšie a Alicino správanie je čoraz znepokojivejšie. Chauncey totiž nie je obyčajná plyšová hračka. A nie je to ani taký dobrý kamarát, ako sa zdalo. Počas rokov, keď bol sám a opustený, sa jeho smútok premenil na hnev. Nemieni dopustiť, aby ho jeho nová kamarátka Alice, niekedy opustila. A chce sa pomstiť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 6

Recenzie (47)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Imaginary si požičiava odvšadiaľ, snové sekvencie z A Nightmare on Elm Street, druhý svet s názvom Never Ever z Insidious, niečo málo z Poltergeist, prípadne námet s imaginármymi priateľmi detí z menej známych Z alebo Come Play. Táto bezbrehá neoriginálnosť by vôbec nevadila, keby to avšak netočil snáď najhorší súčasný mainstreamový hororový režisér Jeff Wadlow, ktorý má za sebou iba absolútne podpriemerné kúsky ako Truth or Dare alebo Fantasy Island. A pri Imaginary v sebe zázračne nenašiel čoby len kúsok talentu, takže sa opäť jedná o horor, ktorý okrem vykrádania ostatných nič iné nevie. Je to len celé absolútne hororovo nefunkčné, s pribúdajúcimi minútami čoraz hlúpejšie a ešte to z nejakého dôvodu musí mať oproti iným podobným snímkom (Z, Come Play) namiesto 80 minút otravných 104 minút. Vo výsledku tak horor, ktorý by ledva postrašil šesť ročné deti a podpriemer vo všetkých ohľadoch, či už námet, herecké výkony, kamera, efekty, réžia atď. CELKOVO: 4/10 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Len zriedkakedy titul snímku tak krutým spôsobom vystihne jeho podstatu. No a za toto klobúk dolu pred samotnými tvorcami, ktorým sa podarilo zhmotniť zlo do neviditeľnej podoby. Toto ťazko docenia aj najmenší či skromný divák, nie to ešte niekto, kto disponuje nekompromisnou žiletkou v oku. Ja vlastne ani neviem, začo som dal druhú .. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Tento rok je hororov málo a aj z tohto mála väčšina nestojí za veľa. Imaginary je ďalší prešľap Blumhouseu, ktorý po Five Nights at Freddy, Megan, či Night Swim pokračuje v trende úpadku kvality. Najväčší problém Imaginary je vyčerpanosť námetu imaginárneho kamaráta (ktorý nakoniec nie je až taký imaginárny a začne rodine robiť problémy). Na túto tému som videl už viacero hororov a aj napriek tomu, že tvorcovia dali do filmu dva dejové twisty, z ktorých jeden je čitateľný viac a druhý menej (medveď), nič to v konečnom dôsledku nemení na tom, že vieme ako to dopadne od prvej minúty. Skúsenejší diváci tiež postrehnú, že istými prvakmi navyše tvorcovia vykrádajú známejšie kúsky ako Poltergeist, Insidious, či Nočná mora v Elm Street. Druhý hlavný problém tkvie v tom, že atmosféra nefunguje a film nedokáže vyvolať strach. Ľakačiek je málo a tvorcovia sa o ne ani moc nepokúšajú, bubák nevyzerá zle, ale ukazuje sa príliš často. Aj lacnejšie filmy, ktoré to nedotiahli do kina ako napr. riccims spomínané Z alebo Come play boli hororovo omnoho funkčnejšie než Imaginary, čo je pre mňa trochu prekvapivé. Natočené je to po technickej stránke rutinne a vyložene pochváliť sa dá len výkon ústredného dievčatka, ktoré  zahralo svoju rolu presvedčivo. Inak nuda a ďalší veľmi vlažný horor, snáď sa Blumhouse do budúcna prebudí... 30% ()

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Někteří tvůrci se zřejmě domnívají, že hororový film je tím strašidelnější, čím více je v něm k vidění setmělá nebo vůbec černá obrazovka. Radikální inovace se však zatím nikdo neodvážil. Mám na mysli kompletně tmavý film, v němž by byl divák odkázaný pouze na dialogy a zvukové efekty. Pro oživení by se tam každých dejme tomu deset minut mohlo něco mihnout. Třeba černoška ve tmě jako tady; to je rozhodně krok správným směrem. Výsledkem by byla v podstatě rozhlasová hra, kterou by však diváci neposlouchali v rádiu, nýbrž by ji sledovali v televizi, na počítači, nebo by se na ni chodili dívat do kina. Strašidelný efekt by byl maximální a kromě toho by natáčení hororů vyšlo výrazně levněji, což by filmoví producenti jistě uvítali. Tím by bylo dosaženo spokojenosti na obou stranách. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Po nedávném "Nočním koupání" další, silně mizerný kino horor, který neděsí tím, čím by měl horor děsit ale zpracováním. Neskutečné nudné, bez atmosféry a jakéhokoliv strašení a s neskutečně nesympatickou a otravnou DeWandou Wise, která by po tomhle výkonu, měla okamžitě zmizet z filmového světa a Jeffa Wadlowa, vzít s sebou. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (7)

  • Prvý trailer, ktorý mal premiéru pred filmom Päť nocí u Freddyho (2023), pozostával takmer výlučne zo zvukových efektov na prázdnom plátne a povzbudzoval divákov, aby využili svoju fantáziu. (Arsenal83)
  • The Hollywood Reporter uviedol, že film má zaujímavú psychologickú hĺbku, ale nakoniec podľahne hlúpostiam, ktoré sužujú toľko nedávnych hororových snáh (napr. vrah v Night Swim). Pochválil však DeWandu Wise za herecký výkon. (Arsenal83)

Reklama

Reklama