Reklama

Reklama

Strange Circus: Kimjó na circus

  • Japonsko Strange Circus 奇妙なサーカス (viac)
Trailer

Film začína ako cirkusové predstavenie a jeho hlavnými aktérmi sú otec, matka a dcéra. Vo veku 12 rokov prichytí Mitsuko svojho otca, ako súloží s matkou Sayuri. Otec ju zavrie do puzdra od čela a cez malú dierku ju donúti, aby sa na nich dívala. Potom si dcéra s matkou vymení úlohu a predstiera, že je ona. Matka začne na dcéru žiarliť a pri jednej hádke nešťastne spadne zo schodov a zabije sa. V dcérinej psychike dochádza k depersonalizácii a stane sa svojou matkou.
Alebo to bolo všetko inak? (badygorila)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (63)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Toto je ďalší z filmov, ktorý svojou formou i obsahom vie diváka silno pripútať do kresla, ale tento film je len pre menšinového diváka, ostatní tento film asi nepochopia. Film je neskutočne prepracovaný, ktorému parádne sekunduje perfektný vizual. Len niektoré scény boli riadne pritiahnuté za vlasy, naozaj by som chcel vidieť ako dospelá žena sa vojde do puzdra od hudobného nastroja a takých podobných scén tu bolo niekoľko, ale film má odzbrojil inými vecami a tak toto je len malá chybička na kráse. Hudba sa sem veľmi hodila.Za prepracovanú dejovú linku a zaujímavý scenár dávam 4*. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Japonský režisér, Šion Sono, ma opäť príjemne prekvapil. Sa mi strašne páčilo, že to bolo konečne brané úplne vážne a bolo to dokonca bez toho tradičného fekálneho humoru, ktorí tak Japonci milujú, a ja neznášam. To sa mi pri Sonovi ešte nestalo. Strange Circus je nesmierne kontroverzné dielo. Hoci ma tu tá kontroverzia, šokovala zo všetkého najmenej, ale aj tak mi nedala pokoja. Scenáristicky, je to podľa môjho úsudku, absolútne dokonalá záležitosť. Všetky detaily, aj tie, najmenšie, nepatrné, do seba, po čase, úplne zapadli, hoci ani po pozretí neviem, čo sa v skutočnosti stalo a čo bola iba fantázia v mysliach charakterov. Divák si myslí, že už uchopil, kvázi, jednoduchú zápletku a môže v pokoji sledovať snímku, ale o pár minút BUM!!!! A divák je stratený, pretože netuší, čo je realita, čo fikcia, čo sen, čo predstavy a čo skutočnosť. A takto sa to zopakuje ešte niekoľko krát, bez toho, aby, čo i len divák vytušil, že sa Sono bude opakovať. Vždy to prišlo v momente, kedy sa to najmenej čakalo. Z tohoto hľadiska to bolo geniálne a úchvatné. Hlavná téma, a ťažisko deja, bol incest. A to medzi otcom a maloletou dcérou. 1/5 snímky, bola celá iba o rozprávaní dvanásťročného dievčatka, ktorá predstavila svoj pohľad na tieto udalosti. Nechýbajú zábery na suroví sex, bez servitky znázornené utrpenie a tak ďalej. Potom však zistíme, že to bol vlastne iba nový príbeh jednej spisovateľky na vozíku, po čase však všetko svedčí k tomu, že je to vlastne jej skrytá autobiografia... A ono sa to do konca zamotáva ďalej a ďalej. až pri konci človek nevie, čo sa v skutočnosti stalo a čo je sen. Parádny film, rozhodne nie pre slabšie povahy, ale inak, umelecky veľmi výživný. ()

Reklama

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Velmi dotažená stylizace tento řekněme ujetý film zvedá až na vrchol. Obrazy ladí se situací, respektive šíleným stavem mysli protagonistů. Opulentní ve stylu Greenawaye, nekompromisní, neošizené kulisy, halucinogenní masky, děj pulsující od snové nečinnosti do vyhroceného psychického a fyzického násilí, střízlivé dialogy podávané úmyslně hysterickým tónem. Hudební stránka funguje taky konzistentně -- když bojuje pomatená mysl herečky, bojují spolu dva hudební motivy přes sebe, banální hudební téma na banální děj atd. Eh, nechci tu mít intelektuální řeči, takovou hanbu bych nesnesl -- nicméně toto dílo o rozpadu osobností v rámci mírně řečeno dysfunkční rodiny, netriviální zejména po stránce formální, si zaslouží pochvalu. Režisér drží laťku. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mitsuko je od 12 rokov pravidelne zneužívaná vlastným otcom. Aby toho nebolo málo, zatvára hu do púzdra od čela, odkiaľ musí sledovať sexuálne hrádky rodičov. Týmto však maloletej dievčine utrpenie ani zďaleka nekončí. Otec a zvrhlík v jednej osobe úlohu dcéry a matky začne vymieňať. Mitsuko začína žiť dvojitý chaotický život dieťaťa a zrelej ženy. Ako tento film skonči, netuším. Bolo obrovským trápením sledovať toto čudo čo len do 50 minúty. Príbeh, každopádne, ako to už v zemi samurajov býva, originálny. Ale tá "čudestnosť" obalená do neskutočnej nudy bez štipky napätia ma proste natoľko ubíjala, že som prepol na Panelák. A pánečku, uznajte, to už je iný "horor". Pani Janka totižto už pár týždňov nedostala zákazku na novú tortu v jej novoobjavenom zrode podnikania ... ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Další "divný" japonský film o jedné takové (ne)normální japonské rodince. Otci nestačí, že nutí svou nezletilou dcerušku, aby se dívala, jak klátí její maminku, ale začne ji klátit taky. Matka namísto toho, aby toho odporného úchyla v noci podřízla, nebo ho aspoň nabonzovala policajtům, začne na dcerku hystericky žárlit a mlátit ji hlava nehlava. No a tak dceruška matku srazí ze schodů, to dá rozum. Ovšem část duše mrtvé matky se vtělí do těla dcerky, takže ta má do budoucna zaděláno na celkem slušnou schízu. Tak, teď jsem to asi kapánek zjednodušil (i zamotal), ale kostra příběhu sedí. Ale tohle všechno je prosím teprve začátek filmu, následuje další přehlídka roztodivných bizarností, decentních i nechutných obscénností a šílených fantasmagorií. A závěr je hodně zajímavý a trochu i psychologizující. A k tomu všemu zní jako pěst na oko krásná hudba, kromě několika známých klavírních skladeb i něco málo z tvorby samotného režiséra. Vrcholně deviantní a estetický zážitek. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Dům, ve kterém se děj odehrává, je skutečný. Režisér Sion Sono jen požádal jeho majitelé o povolení v něm natáčet. (Othello)

Reklama

Reklama