Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 5

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 5

Recenzie (726)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pocitovo je to u mňa vyššie ako priemer, i keď objektívne to priemer je. Netflixovská sci-fi záležitosť, aké sa na plátna kín nedostávajú a v tomto prípade sa tak natíska otázka, prečo podobne ladený film neostal iba na obrazovkách Netflixu. V podstate akčné, tak trochu béčkové spracovanie v mojich očiach ospravedlňuje viacero klišé, pretože sme si vedomí, že nesledujeme žiadny nový Blade Runner. Ale na také Minority report a jeho vykrádačku v závere si určite spomenieme. Lenže načo zbytočne kritizovať, keď som sa bavil a bavila ma aj Noomi. 70% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nápadité, novodobý problém signalizujúce, vďaka zápletke zaujímavé, tempu dostatočne záživné, a tak smelo môžem skonštatovať, že toto je pozornosti hodné scifíčko bez tradičných vizuálnych orgií, na pevných základoch príbehu postavené, ktoré nijak nesklamalo, ba práve naopak, milo prekvapilo. Skutočne sa niet načo výnimočne sťažovať, aj keď je rozuzlenie čitateľné, ako chrípku predpovedajúci sopeľ na brade. ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Milé překvapení, ale už originální nápad zaručoval slušnou podívanou a když se spojí dobré herecké obsazení a dobrý režisér, tak to nemohlo dopadnout lépe. Děj na postavy nebere žádné ohledy, tudíž tu je drama prakticky od začátku. Po vydařených komedií, se Tommy Wirkola vydal další, dalo by se říci blockbusterovou cestou, a i zde se mu to vydařilo na jedničku. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film, ve kterém se brzkým zabitím “hlavní postavy” teprve všechno parádně rozjede. Výborná sci-fi s nápadem, na kterém se skvěle staví dramaturgický oblouk emocí, překvapení i neustálého napětí. Plus efektní akce. Dystopický svět s totalitním systémem, který dosahuje až fašistické zrůdnosti. Silní záporáci na čele s děsivě chladnou Glenn Close, jejím “dokonalým generálem SS” a efektní vizáží členů komand. Patová situace hlavních hrdinek, skvěle zahraných Noomi Rapace. Gore a sex. Tommy Wirkola strčil všechny žánrové kolegy do kapsy! P.S. Pátou hvězdu nedávám pouze za lehce nedůvěryhodný, zbytečně překombinovaný závěr. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • V máji roku 2015 mala herečka Noomi Rapace najskôr dvojtýždenné skúšanie pre úlohu siedmych postáv s rôznymi vlastnosťami. Ako sa napokon ukázalo najväčšou výzvou celého filmu nakoniec bolo desať týždňov na pľaci podkrovného bytu, keď vymýšľali, ako Noomi zahrá týchto sedem rôznych postáv naraz. (classic)
  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)

Reklama

Reklama