Reklama

Reklama

Mozog v plameňoch

  • Česko Mozek v plamenech (viac)
Trailer

Susannah Cahalanová má 21 rokov a pred sebou sľubnú novinársku kariéru v prestížnom denníku New York Post. Zrazu začne trpieť záhadnou chorobou. Máva časté záchvaty, počuje hlasy a jej stav sa blíži k šialenstvu. Ako plynú týždne, záchvaty sa stupňujú, pacientka nevysvetliteľne prechádza od hnevu a násilia do stavu katatónie a lekári nie sú schopní stanoviť správnu diagnózu. Po dlhodobom pobyte v nemocnici sa konečne nájde lekár, ktorý doslovne na poslednú chvíľu objaví skutočnú príčinu choroby. Trpezlivo jej pomáha v pomalej a náročnej liečbe, aby mohla znovu začať žiť ako plnohodnotný človek. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Sú filmy, ktoré chcem vidieť, aj keď očakávam průser. A to je presne tento prípad, teda lekársky prípad, ktorý by mohol byť epizódou seriálu Dr. House, a možno tam aj bol. Akurát v Housovi boli postavy s mimoriadnou charizmou a prvotriednym herectvom a dramaturgia epizód zabezpečovala napätie od začiatku do konca. V tomto filme to všetko chýba a Chloë, akokoľvek bola roztomilou detskou herečkou, zatiaľ nemá na to, aby zahrala postavu s psychickou poruchou. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že mám Chloë Grace Moretz ako herečku celkom rád a že film svojim poňatím stál hlavne na nej, tak nie som úplne spokojný, čakal som po hereckej stránke niečo viac. Nemôžem tvrdiť, že by úlohu Susannah Cahalan hrala zle, ale zas ani to nebolo niečo také, čo by bolo hodné pamätania, vyslovene len priemer. Príbeh ma však nenudil a hlavne ma milo prekvapil svojim záverom a finálnou myšlienkou s odkazom. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Vo svojom žánru dobre režírovaný. Film, na základe skutočných udalostí, zachytáva ochorenie mladej slečny, čo spôsobí zápal v jednej časti jej mozgu. Film bez zbytočných odbočiek, sústreďujúci iba na dôležité aspekty celého príbehu. Veľmi zaujímavý a pôsobivý výkon od Ch. G. Moretz. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že túto snímku som si vyhľadal výlučne z akejsi zvedavosti, ako sa s danou rolou zvládla popasovať krásna a navyše talentovaná Chloë Grace Moretz (nuž a v mojich očiach to zvládla pomerne na úrovni - verím, že ju čaká zaujímavá herecká budúcnosť). Faktom je, že podobne ladeným drámam osobne príliš neholdujem, nie je to pre mňa to pravé orechové a väčšinou ma takéto filmy svojim spôsobom vyložene ubíjajú, no tentoraz to pomerne ušlo. Hoci to nijak nevybočovalo zo žánrových klišé, ničím to ozvlášť neprekvapilo ani nenadchlo, pozeranie to bolo vcelku príjemné. Keby sa na mňa niekde zhruba koncom prvej polovice - pri stupňovaní sa Susaniných príznakov a tápaní doktorov - nedostavila menšia krízovejšia chvíľka trvajúca niekoľko minút (kedy som pozeral na priebežný čas o čosi častejšie, než by sa patrilo), šiel by som v záverečnom hodnotení možno aj o stupeň vyššie. Takto však zostávam na solídnej trojke s konštatovaním, že šlo o pomerne slušnú záležitosť s dojemným záverom, ktorého myšlienka (resp. odkaz) je vskutku pekná. 60% ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Keď film v mojich očiach nezachráni ani CGM, je to vážne. Áno, Zuzana to mala blbé, to je fakt. Ale, že ma to celý čas vôbec netankovalo, je chyba pána režiséra a žiaľ aj Chloe samotnej, ktorá hrala nemastne-neslane. Dokázala predať prepadák Piata vlna aj tématicky podobné Zostaň so mnou, ale BoF nie. Prečo? ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)

Reklama

Reklama