Reklama

Reklama

Smrtiaca návnada

  • Slovensko Greta: Smrtiaca návnada (neoficiálny názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá a naivná Frances McCullenová (Chloë Grace Moretz) pracuje v New Yorku ako servírka a býva s priateľkou Ericou (Maika Monroe). Ťažko sa vyrovnáva so smrťou svojej matky, ktorá nedávno podľahla rakovine. Jedného dňa nájde v metre kabelku a rozhodne sa ju vrátiť. Vyhľadá preto v Brooklyne jej majiteľku Gretu Hidegovú (Isabelle Huppert), bohatú osamelú vdovu, ktorá trávi väčšinu času v spomienkach a hrou na klavír. Obe ženy sa rýchlo spriatelia a Frances začne Gretu navštevovať. Onedlho materské city Grety začnú presahovať rámec priateľstva, a keď Frances objaví v dome niekoľko rovnakých kabeliek, z ktorých jedna je označená jej menom, vzťah rázne ukončí. Až vtedy sa však začnú veľké problémy, keď Greta začne Frances prenasledovať a dokonca v reštaurácii spôsobí škandál a dievča príde o prácu. Frances sa rozhodne Gretu naposledy navštíviť a oznámiť jej, že opúšťa krajinu. Žena ju omámi a uzamkne v dômyselnej skrýši. Francesin otec Chris (Colm Feore) spolu s Ericou začnú po stratenej dievčine pátrať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (80)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Moretz je výborná herečka a sám som ostal minule prekvapený, že ona vlastne hrala to malé dievčatko v 3:15 zomrieš, vtedy mi to v hlave neutkvelo. Trpí však na svoje roly, ona berie väčšinou slabé filmy a slabé scenáre. Nevie, čo má za agenta, ale tak ten by mohol vidieť jej potenciál a vybaviť jej niečo lepšie. Pretože filmy tohto typu to je úroveň TV, pre nenáročného diváka, jemne povedané výplachy bez štipky reality. Takú starú kefu by predsa zvládla fakt aj vo veku toho dievčaťa z 3:15tky. ()

Vxxx 

všetky recenzie používateľa

Žádný velký zázrak. Takový typ filmu, který byste očekávali po 10 večer na Nově ve všední den. Akorát by vás možná překvapil známý obličej. Film se snaží šokovat a být nepředvídatelný, ale opak je pravdou. Rozhodně jsem se ale nenudila. Mělé to spád a díky krátké stopáži si není moc na co stěžovat. (Snad jen na těch pár naprosto zbytečných lekaček.) 3* ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Poctivý psychothriller ako z deväťdesiatok, ktorý ale nebude príliš populárny v Maďarsku. Ich reč si totiž Američania mýlia s klingonštinou. Asi pridáte jeden bodík vtedy, ak ste videli Pianistku a pochopíte tak viacero paralel. Inak ide o polemiku o osamelosti ako fenoménu dneška, subtílnejšie o trápení nad stratou blízkeho človeka a vyrovnávania sa s tým, a v tom čisto komerčnom móde proste o boj psychopata s "normálnym" človekom z davu. Je to samozrejme aj o kvalitných herečkách, by ma zaujímalo, či Chloe chodí občas na večeru k Huppertovcom. ()

Morien odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejdřív jsem si říkala, že bych od Neila Jordana čekala něco sofistikovanějšího, a potom jsem si říkala, že bych od něj nečekala něco tak strašně stupidního. Jedna věc je dávat žánrovému filmu shovívavě prostor být žánrový, ale druhá věc je vidět asi tak tisíc různých míst, kde se dal "problém" řešit, a muset fandit postavě, která všechny takové příležitosti tvrdohlavě ignoruje. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Zatímco Isabela je i přes pokročilý věk a zjevné šílenství stále francouzsky charmantní a chic, Chloe její dospělý zjev vůbec nesluší, už navždy zapomeňte na roztomilou lolitku Hit-Girl, tahle kobyloidní slečna se širokým obličejem a v počátečním stádiu almarovitosti jí není vůbec podobná. Ale Majka je jako většinou zajímavá i docela sexy. Jo a o čem že to vlastně ten film je? No, každopádně postupně větší a větší scénáristická fantasmagorie, která vás ovšem udržuje v jakéms takéms zaujetí a napětí až do konce. I průměrný thriller je lepší než žádný thriller, i bídně zahraný Liszt je pořád Liszt. A především se vám dostane názorného poučení, že jestli někdy v eMHáDéčku najdete třeba kabelku nebo jinou tašku s prkenicí a doklady, vyčórujte z ní prachy a zbytek hoďte někam do konťáku, protože když vás napadne jí vrátit, můžete se rázem octnout v parádním průseru. Jo, s poctivostí a dobrou vůli se nejdál dojde, pche. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (5)

  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)

Reklama

Reklama