Reklama

Reklama

Halo

(seriál)
  • USA Halo (viac)
Trailer 2
USA, (2022–2024), 14 h 35 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvorcovia:

Steven Kane, Kyle Killen

Hrajú:

Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Björn Freiberg, Olive Gray, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Yerin Ha, Kate Kennedy (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(17)

Master Chief John-117 vedie svoj tím elitných Sparťanov na ceste za kľúčom k záchrane ľudstva alebo jeho zániku - Halo. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (18)

Halo (2022) 

Po prvé som naozaj hral len 2 alebo 3 Halo hry, takže nie som veľký lore alebo história zdroje na univerzum, ale cítil som sa tak naozaj mimo aj ja som to videl. Ako napríklad spolupráca človeka s covenantom, absencia AI persón, ktoré sa ešte nepoužívali, Dr. Catherine Halseyová, ktorá mala biologickú dcéru a hlavne Master Chief, ktorý bol tak zle na mnohých úrovniach. Ako hlas, tvár, spôsoby a dokonca aj reč a schopnosti sa zdajú byť mimo. Ako vieme, že ani nemôže vyzerať ako Pablo Schieiber, keďže sme ho videli ako dieťa a poznáme jeho farbu vlasov a dokonca aj tvar nosa. Dobre, môže to byť iná časová línia, fajn. Ale neúcta k nemu, že sa pri riešení problému spolieha na dospievajúce dieťa, je na neuverenie, nehovoriac o tom, že aj jeho tvár prezentuje ako terč pre ňu hneď po tom, čo uviedla, že počas atentátu zabil svoju matku. Nielenže to nedáva zmysel, aby na to použil vami NAJVÄČŠIEHO známeho vojaka, ale to, že aj svedkov toho nechá nejako nažive, je naozaj ešte horšie, pretože ho to vykresľuje nielen ako vraha, ale aj ako neschopného. Aj zbrane sú v tomto seriáli také účinné, ako sú účinní ľudia, ktorí ich držia, pretože tá istá zbraň, ktorá bola predtým neúčinná, sa stane účinnejšou, ak ju vezme do ruky Sparťan alebo naopak. Dostáva dve hviezdičky, keďže za efekty a filmovosť dostáva 5, ale keďže dostáva mínus 3 za to, že berie univerzum a močí naň, končíme na 2. ()

Kontakt (2022) (S01E01) 

Ako fanúšik tejto série už viac ako 10 rokov môžem povedať len toľko, že séria je naozaj skvelá, dobré vfx, ktoré málokedy klesá, dobrý rytmus a dobrý scenár. Reálne je vo videohrách veľa vecí, ktoré bolo ťažké zachovať, a nevidím veľký problém v tom, že sa nedržia oficiálneho lore. Od zvyšku sezóny mám veľké očakávania. ()

Odpoutaný (2022) (S01E02) 

Úprimne povedané, som dosť rozrušený. Halo je jedna z mojich najcennejších sérií, keď som vyrastal, a úprimne ma najviac zo všetkého bolí, že nech je to čokoľvek, určite to nie je ten istý príbeh, postavy ani tá istá atmosféra ako to, čo sme my fanúšikovia poznali a milovali zo série Bungie a väčšiny toho, čo urobilo 343. Mohlo to byť niečo oveľa viac než len chamtivé ťahanie peňazí od kravaťákov, ale hádam žijeme v časovej línii, kde to nebolo možné získať. -Chief bez brnenia a príliš veľa rozprávania-zbytočná vedľajšia postava s malou alebo nulovou intrigou-ľudský pakt, ktorý má nejakým spôsobom dôveru proroka?! Ok...-CGI je na úrovni, ktorá je úprimne neprijateľná. Dialógy sú cringe po väčšinu času trvania. Je tu viac problémov ako len tieto, avšak je to dobrý začiatok. Chcel by som, aby tento seriál fungoval, avšak bol by chybný vo svojom absolútnom jadre. Absolútna choroba bez lieku. ()

Uvědomění (2022) (S01E03) 

Zatiaľ najlepšia epizóda. Táto séria ma naozaj začína baviť. Zdá sa mi oveľa viac vrstevnatý, než som si pôvodne myslel, že by mohol byť. Príprava z prvých dvoch epizód začína gradovať a páči sa mi, kam to smeruje. ()

Návrat domů (2022) (S01E04) 

Táto epizóda sa mi naozaj páčila, takže si viete predstaviť moje prekvapenie, keď som videl priemerné hodnotenie. Musím poznamenať, že nepoznám dej hier, takže chápem, že sa to ľuďom ako adaptácia nemusí páčiť a majú pocit, že to nie je seriál, aký od seriálu Halo chceli. Ale imo je to prinajmenšom skutočne dobrá tv epizóda. Príbeh, postavy a svet sú zaujímavé a môže sa z toho vyvinúť skvelý seriál. ()

Odplata (2022) (S01E05) 

Milujem túto šou, všetko je tak na mieste z hry. Len jedna vec ma trápi; Prečo má jediný človek, ktorý žije s bandou bezvlasých mimozemšťanov, také upravené vlasy? ()

Útěcha (2022) (S01E06) 

Prvýkrát som mal pocit, že ide o skutočný sci-fi film/seriál. Príbeh je dobre utkaný. CGI sa veľmi zlepšilo. Herecké výkony a soundtrack boli dobré. Aj bez akčných scén príbeh nikdy nenudil. Dobre spracované a dobrá práca. ()

Odkaz (2022) (S01E07) odpad!

Počkajte... doslova najnezmyselnejšia postava v tomto seriáli. Som si istý, že za túto recenziu dostanem veľa nenávisti, ale... aká škoda. Minulú epizódu sme opustili v takom zaujímavom momente... A teraz dostaneme túto snooze-fest zabudnuteľnú epizódu, ktorá sa zameriava na najmenej dôležité vedľajšie postavy. (Mali by CTRL-ALT-DLT celú Madrigalovu dejovú líniu tohto seriálu. Nudné a zle napísané) Neznášam, keď seriály robia toto - venujú celú epizódu vedľajšej postave ako výplň, aby sa hlavný príbeh dlho neposúval - a tým pádom sa v hlavnej epizóde neposunieme vpred. Žiadna postava v tomto seriáli si nezaslúži celú epizódu, ktorá odvádza pozornosť od Master Chiefa... AKO... ak by to bolo potrebné, potom by bol doslova každý Sparťan, doktor Keyes... ktorýkoľvek z ľudí... sakra, dokonca aj postavy covenantov zaujímavejšie ako epizóda s Kwan Ha. Naozaj Kwan a Soren sú pre mňa dve najmenej zaujímavé postavy. Ak to číta niekto z Paramountu +... aký zmysel má robiť "prémiové" seriály, ktoré majú obmedzený počet epizód a vyšší rozpočet... ak budete robiť takúto výplň? V 8-10 epizódach by nemalo byť nič iné ako mäso z hlavnej dejovej línie. ()

Smíření (2022) (S01E08) 

Príbeh nie je skvelý, pretože som si túto epizódu vôbec neužil, veci boli všade a príbeh sa snaží naplniť niečo, čo tam nie je a zdá sa, akoby sa tam veci vždy obuli a nemalo to zmysel. To, že spartania veria viac Halsey ako Master Chiefovi je urážajúce, keďže spolu vyrastali a trénovali od detstva. V tejto epizóde je príliš veľa vedľajších zápletiek a scenáristi využívajú alternatívnu časovú líniu, aby do halo priniesli podpriemerný a generický príbeh a nepoužívajú ani základné lore, ktoré boli použité v predchádzajúcich epizódach. Je mi ľúto hercov, ktorí sa snažia pre tento projekt urobiť maximum, ale brzdí ich písanie. Táto epizóda je rovnako zlá ako minulá epizóda vedúca k degradácii na logiku halo a na obyčajnú logiku ako takú a štve ma, že scenáristi nerešpektujú halo lore a fanúšikovskú základňu, aby priniesli generické sci fi a snažia sa povzniesť nad to, čo už bolo stanovené, čo sa od nich očakáva, ale snažia sa zapáčiť skupine, ktorá tam ani nie je. ()

Dokonalost (2022) (S01E09) 

Prečo nemohlo byť posledných 8 epizód viac takýchto? Konečne prepojenie hry a seriálu. Teším sa, či bude druhá sezóna a čo môže priniesť. ()

Svatyně (2024) (S02E01) odpad!

Veľmi som to chcel vidieť. Veď je to Halo! Toto je bez problémov jeden z najhoršie natočených seriálov, aké som za poslednú dobu videl. Ak nemáte radi roztrasenú kameru, tento seriál rozhodne nie je pre vás. Je neuveriteľné, ako je možné, že máte takýto rozpočet a väčšina záberov vyzerá, akoby ich na ručnú kameru natočilo 12-ročné dieťa, ktoré práve vypilo dva Red Bully. Viackrát som sa pokúsil pozrieť si túto epizódu, ale vydržal som len 5 - 10 minút, kým sa mi z tej príšernej kamery začalo robiť zle a dvíhať sa mi žalúdok. Čakal som od toho naozaj oveľa viac. Ale tento seriál je pre mňa ťažká prehra. ()

Meč (2024) (S02E02) 

Povzdychnime si, nech všetci strávia veľa času postávaním a nič nerobením a s master chief wannabe neustále bez prilby, pretože to je to, čo všetci chcú vidieť. (Mimochodom nie je.) To je ako v prvej sezóne úprimne nechápem 8 alebo 10 ľudí dáva na to, alebo keď hovoria, že je to tak lepšie sorry, ja jednoducho nie. Tiež môže prosím prestať so zlým kamera pracuje nervózne trasúce a príliš rýchlo pohybujúce sa okolo je tak ťažké držať kameru v pokoji a v spôsobe, ako vidieť a vychutnať si akciu. Takisto prečo urobili z Cortany a.i. Škaredá aj v prvej sezóne aspoň vyzerala slušne. Jediná dobrá časť z toho bola naozaj posledná minúta možno epizódy. ()

Visegrad (2024) (S02E03) odpad!

Seriál určený hráčom sa zmenil na emocionálnu drámu. Táto epizóda sa začína, akoby tam bola akcia, ale nielenže tam nie je žiadna akcia, strieborný tím je pozastavený z akcie..... takže tu som sledoval zvyšných 45 minút s vedomím, že tam bude obmedzená akcia, ale veľa rozprávania... Úprimne, kto vedel, že master chief je tak psychicky poškodený - tento seriál len hodiny a hodiny ukazuje jeho psychickú nestabilitu. Chcem, aby zabíjal mimozemšťanov! Nie aby sa posudzovalo, či je alebo nie je spôsobilý na boj. Chcem, aby mal stále na hlave prilbu. Chcem, aby sa spojil s elitou a zabíjal záplavy!!! To je na nič!!! ()

Cíl (2024) (S02E04) odpad!

Nemôže byť ďalej od zdrojového materiálu. Viem, že je to "strieborná časová línia", nech už to znamená čokoľvek. Dúfal som, že tento seriál sa aspoň trafí do hlavných bodov príbehu. Bohužiaľ, zabili hlavnú postavu nesmierne nevýrazným spôsobom. Nemať túto postavu na poriadne predstavenie prsteňa na palube Piliera jesene je hriech. Pri tomto tempe pochybujem, že vôbec budú mať Pilier jesene. Toto bola posledná epizóda, ktorú budem pozerať. Veľa šťastia mojim kolegom fanúšikom Halo. Počkám si na ďalšie spracovanie tejto nadčasovej klasiky, ktoré bude oživené úctivým spôsobom. Absolútna hanba seriálu. ()

Aleria (2024) (S02E05) 

No tá malá nádej, ktorú posledné scény poslednej epizódy dávali, že sa príbeh bude viac podobať originálu a začne zodpovedať svojmu názvu, bola zničená okolo 5. minúty, keď sa objaví oficiálne najotravnejšia postava tejto časti, ktorá má v rukách samopal s celými 50 kilogramami. Šéf moralizuje ako žiak 1. triedy základnej umeleckej školy no nie je to až tak príjemné. Množstvo ďalších absolútne nezáživných podzápletiek počas celej epizódy. Dávam 1 hviezdičku za: -- Brutalita v úvodnej scéne. To stvárnenie bolo presné -- scéna príchodu Arbitra do High Charity, -- z Kaia spravili Kurta Ambroseho. To bolo príjemné prekvapenie, prvé v dúfam, že viac. ()

Onyx (2024) (S02E06) 

Ako človek, ktorý pozorne sleduje Halo od jeho vzniku, som videl, ako sa séria vyvíja, ale nič ma nepripravilo na genialitu 6. epizódy 2. série. Táto epizóda nie je len vrcholom seriálu, ale aj vrcholom sci-fi televízie ako celku. Epizóda majstrovsky vyvažuje intenzívne akčné sekvencie s hlboko osobnými príbehmi, čím uzemňuje epický rozsah vesmíru Halo v surových, ľudských emóciách. Vizuálne efekty sú ako vždy špičkové, ale spôsob, akým sú použité na umocnenie príbehu, a nie na jeho zatienenie, je skutočne pôsobivý. Každý záber je pastvou pre oči - od strašidelných krajiniek vzdialených planét až po precízne prepracované interiéry vesmírnych lodí a mimozemskej architektúry. Vývoj postáv sa dostáva do popredia, pričom každá hlavná postava čelí svojim démonom spôsobom, ktorý je prekvapivý a zároveň hlboko uspokojujúci. Herecké výkony sú fenomenálne vo všetkých smeroch, ale je to práve vyladené stvárnenie Master Chiefa, ktoré si kradne celú šou. Vďaka kombinácii jemnej mimiky a reči tela vidíme vrstvy zložitosti a zraniteľnosti, ktoré sme predtým nevideli, čo dodáva už tak ikonickej postave hĺbku. Scenár tejto epizódy nie je ničím iným ako brilantným. Dialógy sú ostré a zmysluplné, pričom každá replika slúži na posunutie príbehu dopredu alebo na prehĺbenie nášho pochopenia postáv. Samotný príbeh je majstrovskou triedou tempa, ktorá zručne prepletá viacero dejových nitiek až do vyvrcholenia, ktoré je napínavé a emocionálne nabité. Zvraty sú neočakávané, ale pôsobia zaslúžene, čo svedčí o starostlivom vymýšľaní zápletiek, ktoré sa do série vložilo. Azda najpôsobivejšie je, že epizóde sa darí rozširovať lore Halo spôsobom, ktorý uspokojí dlhoročných fanúšikov a zároveň zostane prístupný nováčikom. Je to krehká rovnováha, ktorú však epizóda dosahuje s istotou, pričom predstavuje nové prvky, ktoré pôsobia ako prirodzené rozšírenie zavedeného univerza. Na záver možno povedať, že 6. epizóda 2. série Halo je triumfom v každom zmysle slova. Je to epizóda, ktorá nielenže posúva hranice toho, čo sa dá dosiahnuť v televíznej sci-fi, ale robí to pri zachovaní srdca a duše, ktoré sú v tomto žánri príliš zriedkavé. Nie je to len epizóda na pozeranie, je to epizóda, ktorú treba zažiť. Ak ste "Halo" ešte nesledovali, teraz je ten správny čas začať. ()

Thermopyly (2024) (S02E07) odpad!

Siedmy diel Halo pôsobil ako opakovanie toho istého vzorca, čo viedlo k sklamaniu z toho, že séria sa mení skôr na rozťahanú telenovelu než na obľúbenú ságu Halo plnú akcie. Nedostatok inovácií a naliehanie na odsunutie ikonického brnenia a prilby Master Chiefa na vedľajšiu koľaj sťažujú udržanie pozornosti. Príbeh sa stal úmorným bojom o udržanie záujmu a absencia známych prvkov, ktoré si ceníme, sa ukazuje ako nudná. Je skľučujúce byť svedkom odklonu od základnej podstaty, ktorá robila Halo výnimočným, a neustály odklon od tohto základu je medvedia služba oddanej fanúšikovskej základni série. ()

Halo (2024) (S02E08) 

Nie je nič zvláštnejšie ako to, že režisér Halo presne vie, čo chceme vidieť. Ale aj tak dokáže väčšinu epizód urobiť tak, aby vyzerali ako búchanie sa do hrude. Potopa prichádza Halo prichádza a Arbiter mŕtvy? Posledná epizóda mala niekoľko skvelých akčných scén, predstavenie Potopy vás naozaj núti tešiť sa na ďalšiu sezónu, záber na Master Chiefa, ktorý si sníma prilbu, je dokonalou replikou plagátu z hry a čakal by som, že Arbiter prežije, aby sa mohol naďalej trápiť s Master Chiefom, bohužiaľ sa mu to nepodarilo. Aby som to zhrnul, ako je uvedené v názve, režisér a scenáristi tejto série epizód sú skutočne plne schopní vytvoriť epizódy, ktoré potešia hráčov aj nehráčov Halo, ale aj tak sa rozhodli byť vo väčšine epizód priemerní a dúfam, že v ďalšej sezóne bude viac herných prvkov. ()

Súvisiace novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (viac)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (viac)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (viac)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (viac)

Reklama

Reklama