Reklama

Reklama

''Hlad prichádza a odchádza, ale dôstojnosť, ktorú stratíš, sa nikdy nevráti.''
Počas Stalinovej vlády sa do juhozápadnej časti Ruska sťahovali rôzne kriminálne živly a odpad spoločnosti, z ktorých sa v getách formovali klany. Najmocnejší z nich bol klan Sibírskych na Náplavke vedený Kuzjom (John Malkovich). Ten už odmalička vštepoval kódexy a etické princípy klanu malým chlapcom, z ktorých najšikovnejšími boli Kolyma a Gagarin, do hláv. Práve príbeh tejto dvojice sledujeme od ich vyrastania cez dospievanie, až do okamihu, kedy sa stali skutočnými gangstrami. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (43)

carlos 2010 

všetky recenzie používateľa

Taliani natočia film o sibírskej mafii v angličtine. Ten jazyk mi tam nesedel. Z filmu vidno že medzi sibírskou a sicílskou mafiou nie je vela rozdielov (2 písmená). Ale ide iba o drámu a po svižnom úvode som čakal úplné iný film a nie rodinnú drámu. Ale vcelku dobré a je škoda, že Malkovichov potenciál bol využitý len okrajovo. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavý, leč zároveň rozporuplný film. Především námět je originál, slušné je též zpracování, po formální stránce nelze příliš vytýkat, dokonalá je mizanscéna a dobré herecké obsazení, snad jen Vilius Tumalavicius v roli Gagarina nebyl vždy úplně přesvědčivý, měl jsem ale jednu zásadní výtku. Také vám vadí, že v italském filmu o ruskojazyčné komunitě Urků žijících v moldavském Podněstří mluví většina postav anglicky s podivně iritujícím ,,jakožeruským" přízvukem? ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tak tu máme konečne ďalší film o ruskej mafii, ale hlavne o Voroch v zakone a o ich kóde, ktorým sa kedysi riadili a možno v niektorých častiach Ruska ešte aj riadia. Kto čaká niečo na štýl Eastern Promises bude sklamaný. Tento film je komornejší a poväčšine sa odohráva v chudobnom mestečku na Sibíri. Akcie veľa nie je, ale nevadí to. Ako som napísal ide skôr o film, kde hlavnú úlohu zohráva akýsi kódex cti Vorov v zakone. Pre mňa, ako pre človeka, ktorý sa o toto prostredie zaujíma, chuťovka. Nie je to na 100%... má to hluchšie miesta, ale vzhľadom na to, že takýchto filmov veľa nie je, som spokojný. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Italská ponurá syrová věc o Rusácích (koho zajímá, že je to nějaká přidružená republika či jaká tomu podobná děržava), hraných Američany a kdo ví čím vším ještě. Podtitulek by tom mohlo mít něco jako "Výchova póvlu na konci světa". Klany mají svá pravidla a ta se neporušují, padni komu padni. Ale že bych si z toho pamatoval více, než pár potetovaných knih, to ne. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Ja mám veľmi rada, keď Rusi hovoria po anglicky, ale toto sa skoro nedalo počúvať, asi preto, že to neboli Rusi. Celkom zvláštne natočený film, vlastne ani neviem o čom poriadne mal byť. Je mi jasné, že o tom ako sa vyrastá v komunite sibírskych Urkov, ale bol to skôr taký sumár životných zážitkov Kolyma a Gagarina. Veľmi slabé tri hviezdy odo mňa, myslím si, že to mohlo byť aj lepšie. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (2)

  • Okrem Talianska pracovali filmári aj v litovskej metropole Vilnius. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen podle knihy „Sibiřská výchova“, kterou napsal Nicolai Lilin. (mjech)

Reklama

Reklama